Τα αγαπημένα μας οικονομικά μεζεδοπωλεία

Τα αγαπημένα μας οικονομικά μεζεδοπωλεία

Είναι ατμοσφαιρικά, έχουν καλό, «σπιτικό» φαγητό και συμφέρουν. Επιλέξαμε τα 5 αγαπημένα μας οικονομικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Μπαχάρι

Λεωφόρος Μαραθώνος 79, Άνοιξη
Τηλ. 210 6215735

 

Με τιμές που κυμαίνονται στα 9-15 ευρώ το άτομο, το νέο αυτό «Μεζεδομπαράκι» αναμένεται να αποτελέσει το νέο στέκι των Βορείων Προαστίων. Αυτό που μας εντυπωσίασε στο Μπαχάρι – εκτός από τις απίστευτες λιχουδιές του και τις τιμές- είναι ότι συνδυάζει αρμονικά μεζέ και ποτό. Δοκιμάστε το κοτόπουλο με κάρυ, τη φέτα σε κρούστα με μέλι και σουσάμι και το πικάντικο μπουγιουρντί με παστουρμά. Όσο βραδιάζει, η μουσική γίνεται όλο και πιο... «ανεβαστική» ενώ μετά το φαγητό ένα ποτάκι (6€) μοιάζει ό,τι καταλληλότερο. Στο facebook page του μαγαζιού μπορείτε να ενημερώνεστε για τα events. Διαθέτει τραπεζάκια έξω.

Γελαστό κρεμμύδι

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 211 0117490

Το επίσης νέο αυτό μαγαζάκι έχει αρχίσει να αποκτά καλή φήμη, μέσα σε έναν κιόλας χρόνο. Η σχέση ποιότητας – τιμής είναι άψογη, όπως και οι νοστιμιές του. Ο χώρος είναι αδιάφορος (όταν τον επισκεφτήκαμε εμείς, τουλάχιστον) αλλά είναι το λιγότερο που θα σκεφτείτε μόλις αρχίσει ο μεζές και το κρασί. Δοκιμάστε Λιβανέζικη μαϊντανοσαλάτα, τζατζίκι με ούζο, μπιφτεκάκια και πατάτες, αν είστε φίλοι της σπιτικής τηγανητής.

Μοτοσακό

Παναγή Τσαλδάρη 157, Καλλιθέα
Τηλ. 210 9588390

Παρότι στο κέντρο της Καλλιθέας, το Μοτοσακό έρχεται να συνδυάσει ευχάριστη ατμόσφαιρα, νόστιμο φαγητό και καλές τιμές (10-16 ευρώ το άτομο). Δοκιμάστε λουκουμάδες με φέτα & μέλι, μπιφτέκια μπακαλιάρου με σκορδαλιά και χοχλιούς που επίσης μπορείτε να συνοδεύσετε με σκορδαλιά και καλαμποκίσιο ψωμάκι. Το γιαούρτι με μήλο βρασμένο σε γραναδίνη, πάντως κέρδισε τις καρδιές μας. Διαθέτει τραπεζάκια έξω.

Οινομαγειρίον

Παναθηναϊκού 7, Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 6446585

Αν δεν το ξέρετε ως Οινομαγειρίον, ίσως το γνωρίζετε ως «Θύρα 13». Αν και πάλι δεν σας λέει κάτι, τότε μάλλον δεν είστε Παναθηναϊκοί. Δίπλα στη Λεωφόρο και περιτριγυρισμένο από πολυκατοικίες, το μαγαζάκι αυτό αποτελεί σταθερή αξία για τους θαμώνες του. Χωρίς ιδιαίτερα φαγητά και σε έναν χώρο που θυμίζει κουτούκι της δεκαετίας του 50', το μαγαζί εκτιμάται ιδιαίτερα για την ποιότητα και τις τιμές του. Διαθέτει τραπεζάκια έξω.

Μπούσουλας

Σάμου 16 & Ζανέτου, Καμίνια
210 4818171

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια, θα βρείτε τον... μπούσουλά σας. Το μεζεδοπωλείο αυτό δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό αλλά κερδίζει τον καθένα με τις παραδοσιακές και μη γεύσεις του, την ζεστή ατμόσφαιρα και τις πολύ καλές τιμές. Από τον πλούσιο κατάλογο ξεχωρίζουμε το Κριθαρότο με γαρίδες, μύδια, ντομάτα και βασιλικό, τα αχνιστά μύδια και το χαλούμι ψητό με μαρμελάδα σύκου.

v