Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν υποφέρουν τη ζέστη, φανταστείτε πώς νιώθει μία έγκυος! Για τη μέλλουσα μαμά η ζέστη μπορεί να γίνει ανυπόφορη τόσο εξαιτίας της αυξημένης ροής του αίματος που ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, όσο και λόγω των επιπλέον κιλών που έχει πάρει.

Αν είστε έγκυος αυτή την εποχή, δυναμώστε το κλιματιστικό και δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τη ζέστη:

Μειώστε την πρόσληψη νατρίου

Μειώνοντας το αλάτι στο φαγητό σας θα αποφύγετε το φούσκωμα. Μην το βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας, βέβαια, γιατί το αλάτι περιέχει ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία του εμβρύου.

Βγάλτε τα δαχτυλίδια σας

Τα δάχτυλα είναι από τα πρώτα μέρη που πρήζονται στη μέλλουσα μαμά και με τη ζέστη το αίσθημα αυτό γίνεται ανυπόφορο. Με τα πρώτα «πρηξίματα», λοιπόν, καλά θα κάνετε να βγάλετε τα δαχτυλίδια σας για να μη νιώθετε μία επιπλέον πίεση.

Δροσερές βουτιές

Επιλέξτε μία όσο το δυνατόν πιο καθαρή παραλία και αφεθείτε στα δροσερά νερά της. Θα χαλαρώσετε, θα νιώσετε σαν πούπουλο επιπλέοντας σε αυτά και... θα το καταευχαριστηθεί και το μωράκι σας!

Δροσερές κομπρέσες

Τις πολύ ζεστές μέρες βρέξτε μερικές κομπρέσες με κρύο νερό και τοποθετήστε τις στο κεφάλι και τον αυχένα σας για να μειώσετε την θερμοκρασία του σώματος και τον ιδρώτα.

Σινεμά και shopping

Βαρεθήκατε κλεισμένη στο σπίτι με το κλιματιστικό; Κάντε μία βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο ή απολαύστε την αγαπημένη σας ταινία σε κάποια πλήρως κλιματιζόμενη αίθουσα κινηματογράφου ή σε θερινό, εφόσον έχει πέσει ο ήλιος και φυσά δροσερό αεράκι.

Πίνετε πολλά υγρά

Πέρα από τα συνιστώμενα οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα, μην ξεχνάτε να πίνετε πολλούς φυσικούς χυμούς και γάλα, τα οποία θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αναπληρώσει τους ηλεκτρολύτες που χάνει με τον ιδρώτα.

Δροσερά ρούχα

Φροντίστε η καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα να αποτελείται από ανοιχτόχρωμα, ελαφριά ρούχα, φτιαγμένα από υφάσματα που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει, όπως το βαμβάκι και το λινό. Έτσι δεν θα ιδρώνετε τόσο πολύ και θα αποφύγετε τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, ιδιαίτερα κάτω από το στήθος και στην κοιλιά.

Υψηλός δείκτης προστασίας

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης φροντίστε να φοράτε αντηλιακό με υψηλότερο από το συνηθισμένο δείκτη προστασίας. Κατά την εγκυμοσύνη, το γυναικείο σώμα παράγει περισσότερες γυναικείες ορμόνες που προκαλούν την αύξηση της παραγωγής μελανίνης. Έτσι, με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργηθεί υπερμελάγχρωση, ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Πρόκειται για το επονομαζόμενο χλόασμα, το οποίο εμφανίζεται με πολλά μικρά σπυράκια. Αποφύγετέ το με το να μην εκτίθεστε στον ήλιο και φορώντας αντηλιακή κρέμα πλήρους προστασίας.

Μασάζ

Το μασάζ που προορίζεται για εγκύους βοηθά στη μείωση του αισθήματος πρηξίματος και προετοιμάζει το σώμα της μέλλουσας μαμάς για τον τοκετό. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι η ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει είναι μεγάλη.

Σωστά παπούτσια

Τα σωστά παπούτσια είναι σημαντικά για όλους. Ειδικά, όμως, για την έγκυο, το να φορά σωστά, ανατομικά παπούτσια το καλοκαίρι, που τα πόδια πρήζονται περισσότερο, ιδρώνουν και γλιστρούν, είναι ακόμα πιο σημαντικό, προκειμένου να μην υποφέρει στις βόλτες της. Γιατί αν τα παπούτσια την δυσκολεύουν και δεν παρέχουν την κατάλληλη στήριξη στο σώμα, αυτό θα της δημιουργεί ακόμα χειρότερη δυσφορία. Δείτε στα σχετικά άρθρα τα σωστά παπούτσια για την έγκυο.

Πηγή: lilsugar.com

v