6 τύποι γυναικείας φιλίας

6 τύποι γυναικείας φιλίας

Όσες γυναίκες έχουν πραγματικές φίλες, ξέρουν πόσο πολύτιμες είναι στη ζωή τους. Είναι το αποκούμπι μας στις δύσκολες στιγμές, ο ψυχολόγος μας, οι άνθρωποι που θα γελάσουν στις χαρές μας και θα λυπηθούν στις λύπες μας, αυτές που μας καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους (ίσως μετά τη μάνα μας) και αυτές που όταν χρειαστεί θα βρουν τον τρόπο να μας «ανεβάσουν». Είναι οι άνθρωποι που μας αφήνουν να είμαστε ο εαυτός μας και οι μοναδικοί που μπορούν να κάνουν το πιο δύσκολο και σημαντικό έργο: να ακούνε.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι φιλίες ίδιες. Η κάθε φιλία υπάρχει εκεί για να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των δύο ατόμων. Για αυτό και κάθε πρόβλημα έχει τη δική του… φίλη. Δείτε τους έξι τύπους φιλίας και σε τι μας χρειάζεται η καθεμιά.

Η αισιόδοξη

Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό «καλό παιδί» για άτομα που δεν έχουν και πολλά να πουν. Είναι ένα είδος ευφημισμού για άτομα συμπαθητικά αλλά βαρετά ή με άλλα ελαττώματα. Ωστόσο υπάρχουν φίλες που είναι πραγματικά καλά παιδιά, με την πραγματική, αθώα έννοια της λέξης.  

Είναι η φίλη που βρίσκεται εκεί για να σας υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι ωραία, ακόμα κι όταν βρίσκεστε στον πάτο. Κι αυτό είναι παραπάνω από αρκετό.

Είναι εκείνη, στην οποία θα απευθυνθείτε μετά από έναν χωρισμό και θα σας θυμίσει πόσο καλύτερη είστε από αυτό που νομίζετε και πόσα περισσότερα σας αξίζουν, όπως ακριβώς θα έκανε η μαμά σας.

Πιθανότατα δεν θα καταλήξετε μαζί της πίνοντας τεκίλες μέχρι τα ξημερώματα αλλά είναι εκεί για εσάς όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια δόση αισιοδοξίας και λίγο χαμόγελο.

Κι όσο κι αν την βαριέστε τις περισσότερες φορές, πάντα χρειάζεται ένας καλός, ευγενικός άνθρωπος στη ζωή μας, να μας θυμίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζουμε.

Η ανταγωνιστική

Η σχέση σας μαζί της είναι τόσο ανταγωνιστική, που δεν είστε σίγουροι γιατί κάνετε ακόμα παρέα μαζί της. Από τα χειρότερα είδη, η ανταγωνιστική φίλη είναι αυτή που θα μετρήσει σε πόντους επιτυχίας τη ζωή σας και σκοπός της είναι να τους ξεπεράσει. Ζηλεύει κάθε θετική έκβαση της ζωής σας και θα προσπαθήσει να σας «νικήσει» σε κάθε πτυχή της.

Ποτέ δεν έχετε τσακωθεί μαζί της αλλά ξέρετε ότι δεν θα πετάξει από τη χαρά της με την επιτυχία σας. Από την άλλη, βέβαια, δεν θα χαρεί με τη δυστυχία σας. Αντίθετα, όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας, πραγματικά θα αισθανθεί άσχημα και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει.

Αν αναρωτιέστε γιατί την κάντε ακόμα παρέα, η απάντηση είναι ότι ίσως κι εσείς να είστε το ίδιο ανταγωνιστική. Κι ίσως να είναι και κάτι που το χρειάζεστε κι οι δύο. Έτσι προχωράτε πιο εύκολα μπροστά κι έτσι απολαμβάνετε περισσότερο την επιτυχία σας.

Η αδερφή

Οι σχέσεις σας ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν αλλά καταφέρατε να κρατήσετε επαφές μέχρι σήμερα. Πλέον επικοινωνείτε με ένα είδος κώδικα, τον οποίο μόνο εσείς καταλαβαίνετε, με «δικά σας αστεία» και με αναφορές στο κοινό σας παρελθόν.  

Η σχέση σας αυτή σας προστατεύει από οποιαδήποτε αλλαγή και να έρθει. Αποτελεί μια σταθερά που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς.

Δεν έρχεστε σε επαφή όλη την ώρα αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Μπορεί να περάσουν μήνες, κατά τους οποίους ανταλλάσσετε μόνο μηνύματα τύπου «Όλα καλά;» ή E-mail με αστεία βίντεο από το youtube, αλλά όταν τη χρειαστείτε θα είναι σίγουρα κοντά σας.

Η μέντορας

Ίσως να μην είναι και τόσο μεγαλύτερή σας. Έχει όμως αρκετή εμπειρία ώστε να την συμβουλεύεστε στις πιο δύσκολες αποφάσεις σας. Ο δεσμός σας θυμίζει περισσότερο δασκάλα- μαθήτρια.

Της έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη και στα δικά σας μάτια, η φίλη αυτή κρατάει όλη τη σοφία του κόσμου στα χέρια της.

Θα τη συμβουλευτείτε για θέματα που αφορούν από σεξουαλικά tips μέχρι μια σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε στη δουλειά.

Η πάρτυ άνιμαλ

Όλοι την ξέρουμε: Είναι αυτή που θα καλέσουμε όταν έχουμε όρεξη να βγούμε και είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα απαντήσει θετικά αλλά θα κανονίσει όλη τη βραδιά και θα σας γυρίσει σπίτι με το… πρώτο φως της ημέρας.

Μπορεί να μην είναι για πολύ αλλά είναι άτομο θετικό, που εκπέμπει ενέργεια και αισιοδοξία. Κρατάει πάντα μια θέση στη ζωή μας για τις στιγμές εκείνες που θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνο μητέρες, εργαζόμενες, σύντροφοι αλλά και κορίτσια που θέλουν να διασκεδάσουν! Το χρέος της είναι δύσκολο αλλά πολύτιμο για τη διατήρηση των ισορροπιών.

Η συγκαταβατική

Είναι αυτή που καταλαβαίνει. Μπορεί να δουλεύει μαζί σας, να είναι η μαμά μιας συμμαθήτριας του παιδιού σας, μια φίλη από τα παλιά ή να την ξέρετε μόνο διαδικτυακά. Ίσως δεν είναι κολλητή σας και κάποιες φορές την αποφεύγετε κιόλας.

Σίγουρα όμως τη χρειάζεστε στη ζωή σας. Υπάρχουν κάποιες φορές, που το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιος που καταλαβαίνει. Η φίλη αυτή ξέρει τι περνάτε, ξέρει ότι έχετε δίκιο και απλώς καταλαβαίνει. Δεν χρειάζεται να την πείσετε για κάτι, δεν χρειάζεται καν να αναλύσετε κάποιο θέμα. Το μόνο που χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή είναι λίγη συγκατάβαση, κάποιος να σας ακούσει. Κι η φίλη αυτή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή. Είναι ένας αφανής ήρωας στη ζωή μας. Που μας έχει γλιτώσει πολλά χρήματα από τους ψυχολόγους…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v