Πριγκίπισσες της Disney παραδίδουν μαθήματα ζωής!

Πριγκίπισσες της Disney παραδίδουν μαθήματα ζωής!

Τα παραμύθια με τις πριγκίπισσες, τους δράκους και τα πριγκιπόπουλα δεν είναι μόνο στη φαντασία μας. Αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι καθένα από αυτά, μας έχει μάθει ένα μεγάλο μυστικό για τη ζωή, προσαρμοσμένο βέβαια στην σύγχρονη εποχή. Συγκεντρώσαμε τις 7 αγαπημένες μας πριγκίπισσες από ταινίες της Disney και σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πολυτιμότερα μαθήματα ζωής που μας έχουν χαρίσει. Ας δούμε λοιπόν τι μας έχει μάθει η καθεμιά...

1. Η Χιονάτη

Πρώτη στη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Χιονάτη, η οποία μας δίδαξε ένα από τα πιο απλούστερα μαθήματα ποτέ: Δεν παίρνουμε τίποτα από αγνώστους. Κρατήστε αυτό κατά νου, όταν είστε έξω σε κάποιο μπαρ και ένας τυχαίος τύπος σας κέρνα ποτό! Εκτός από το προφανές μάθημα, το πάθημα της Χιονάτης μας δίδαξε επίσης, ότι η αγάπη (του πρίγκιπα) νικάει το θάνατο (όπως το δικό της).

Επίσης: Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να συγκατοικείς με 7 άνδρες. Και φυσικά, μπορεί να μείνει πλατωνικό.

2. Σταχτοπούτα

Η Σταχτοπούτα μας έμαθε να κάνουμε υπομονή, όταν πρόκειται για την αγάπη. Αυτό είναι ένα μάθημα το οποία αφορά κυρίως τα νέα κορίτσια τα οποία βιάζονται να μεγαλώσουν. Η Σταχτοπούτα λοιπόν περίμενε τη δική της ιστορία αγάπης και δεν της βγήκε σε κακό! Ένα άλλο δίδαγμα που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό το παραμύθι είναι ότι παρά τις κακουχίες η ηρωίδα μας τελικά με όπλο την ελπίδα άντεξε στη ζωή της. Παράλληλα μας έμαθε πως όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Έστω και αν κρατάει μία βραδιά!

Επίσης: Το να λες ψέματα και να το σκας το βράδυ για να πας σε ένα πάρτυ, μπορεί να σου βγει σε καλό.

3. Ωραία Κοιμωμένη

Η Ωραία Κοιμωμένη μας έμαθε να μην υποτιμάμε το φιλί. Πριν συνεχίσουμε, να ομολογήσω ότι (κατά τη γνώμη μου) η Ωραία Κοιμωμένη είναι η πιο βαρετή από όλες τις πριγκίπισσες και αυτό γιατί δεν μας δίνεται η δυνατότητα να την γνωρίσουμε αφού από τη στιγμή που τσίμπησε το δάχτυλό της αποφάσισε να ρίξει έναν υπνάκο… 100 ετών.

Στο τέλος του παραμυθιού παρ' όλα αυτά , η Ωραία Κοιμωμένη καταφέρνει να νικήσει την κατάρα και να «ξυπνήσει» με ένα φιλί από το πριγκιπόπουλο.

Σε μια εποχή όπου οι σεξουαλικές εικόνες κατακλύζουν τα media, οι ερωτικές φαντασιώσεις, αντί για την κρεβατοκάμαρα, γεννιούνται στο διαδίκτυο και τα ταμπού του χθες γίνονται το mainstream του σήμερα, είναι ωραίο να κοιτάξουμε πίσω και να θυμηθούμε πόσο ισχυρό και ρομαντικό είναι ένα απλό φιλί.

Επίσης: Κοιμηθείτε και η τύχη σας δουλεύει.

4. Άριελ

Η Αριελ, μας δίδαξε ότι μερικές φορές θα πρέπει να κάνουμε θυσίες για αυτούς που αγαπάμε. Ωστόσο, αυτή η μικρή γοργόνα είναι μία από τις πριγκίπισσες της Disney που σύμφωνα με τους επικριτές της περνά λάθος μηνύματα στα μικρά κορίτσια, ότι δηλαδή θα πρέπει να αλλάξουν τον εαυτό τους για έναν άνθρωπο και να απομακρυνθούν από την οικογένεια και τους φίλους τους, ώστε να είναι με κάποιον που γνωρίζουν ελάχιστα. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο παραμύθι από μια πιο αισιόδοξη οπτική γωνία.

Η Αριελ ούσα ερωτευμένη, έκανε μια θυσία για να είναι με εκείνον που αγαπά. Κατέφυγε στην κακιά μάγισσα της θάλασσας, Ούρσουλα, για να την μεταμορφώσει σε άνθρωπο. Η Ούρσουλα της ζήτησε ως αντάλλαγμα τη φωνή της. Η Άριελ, ως άνθρωπος, και μάλιστα μουγκή, έπρεπε να κάνει τον πρίγκηπα Έρικ να την φιλήσει εντός τριών ημερών, αλλιώς θα ξαναγινόταν γοργόνα και θα ανήκε στην Ούρσουλα.

Ναι, σίγουρα ήταν τυχερή γιατί εκείνος που επέλεξε ήταν ο πρίγκιπάς της και στο τέλος έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Σε εμάς αυτό που έμαθε είναι να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας όταν θέλουμε κάτι πολύ και να μην φοβόμαστε να ανοίξουμε την πόρτα των ονείρων μας. Επίσης καταλάβαμε ότι καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά. Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που λέει τα πάντα. Η Αριέλ κατάφερε να κερδίσει τον σύντροφό της χωρίς να μπορεί να του μιλήσει! Μόνο και μόνο από τον τρόπο που τον κοιτάτε και τον φροντίζετε, αυτός μπορεί να καταλάβει.

Επίσης: Έστω κι αν είσαι τερατόμορφη και μουγκή θα βρεθεί κάποιος να σε αγαπήσει. Αρκεί να κάνεις πλαστική ή μια μικρή συμφωνία με το διάβολο. 

5. Πεντάμορφη

Η Πεντάμορφη από το γνωστό και αγαπημένο παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» μας έμαθε ποτέ να μην κρίνουμε ένα βιβλίο μόνο από το εξώφυλλό του και ότι η πραγματική ομορφιά είναι μέσα μας. Αγάπησε το Τέρας, ακόμη κι αν εξωτερικά ήταν κακάσχημος επειδή είδε το καλό μέσα του. Είχε επίσης βαθιά μέσα την αξία της οικογένειας αφού θυσιάστηκε για τον αγαπημένο της πατέρα προκειμένου να του χαρίσει την ζωή.

Το παραμύθι αυτό μας απέδειξε ότι τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε την αξία εκεί που δεν το περιμένουμε κι ότι δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε επιφανειακά τους άλλους, αλλά να κοιτάμε πάντα τον εσωτερικό τους κόσμο.

Επίσης: Άμα ο άλλος έχει λεφτά… δεν πάει να μοιάζει και με τέρας;

6. Γιασμίν

Η Γιασμίν από το Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν είναι αναμφισβήτητα μια ισχυρή και διαφορετική πριγκίπισσα. Είναι αυθάδης και αστεία και παρόλη την ομορφιά της δεν ζητάει πολλά – μόνο να παντρευτεί από έρωτα και να βιώσει τη ζωή έξω από το παλάτι. Θέλει να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο και απορρίπτει την ιδέα να παντρευτεί έναν πρίγκιπα και να «κολλήσει» σε ένα κάστρο. Έτσι, όντας μια δυνατή και ανεξάρτητη κοπέλα, είναι απόλυτα ικανή να πάρει την κατάσταση στα χέρια της: τους απορρίπτει όλους και το... σκάει από το παλάτι για μια βόλτα στην αγορά, εντελώς μόνη. Ο «δικός της πρίγκιπας» χρειάζεται να έχει το ίδιο θάρρος, την εξυπνάδα και ακεραιότητα με τη δική της για να κερδίσει την καρδιά της. Όλα αυτά τα βρίσκει στο πρόσωπο του Αλαντίν.

Η ιστορία αυτή μας δίδαξε να έχουμε τις δικές μας φιλοδοξίες στη ζωή και να τις διεκδικούμε. Αν η Γιασμίν είχε κοιτάξει τον Αλαντίν σαν κατώτερό της δεν θα είχε βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. Ας ξεχάσουμε λοιπόν τις υπεροψίες και ας σταματήσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους από τους άλλους.

Επίσης: Κανείς δεν σας εμποδίζει από το να ερωτευτείτε έναν άστεγο.

7. Η πριγκίπισσα και ο Βάτραχος

Η Τιάνα δεν είναι η τυπική πριγκιποπούλα του παραμυθιού, που ονειρεύεται κάστρα και παλάτια: είναι μια όμορφη και ανεξάρτητη Αφροαμερικάνα που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τους στόχους της μέσα από σκληρή δουλειά. Θέλει να ανοίξει το καλύτερο εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη, πραγματοποιώντας έτσι και το όνειρο του νεκρού πατέρα της.

Απορροφημένη όμως από τις φιλοδοξίες της, έχει παραμελήσει την προσωπική της ζωή και δεν έχει χρόνο για φλερτ και ρομαντικές περιπέτειες.

Έχει τα προσωπικά της κίνητρα, παίρνει αποφάσεις, κι όλα αυτά σε κάνουν να ταυτίζεσαι μαζί της. Αυτός ο ζωντανός και παθιασμένος χαρακτήρας μας δείχνει ότι με πίστη στο όνειρό της και με σκληρή εργασία, στο τέλος κερδίζεις αυτό που θέλεις.

Επίσης: Οι βατραχάνθρωποι είναι σέξι!

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε πριγκίπισσα της Disney έχει τουλάχιστον ένα θετικό μάθημα να μας διδάξει. Εσάς ποια είναι η αγαπημένος Disney Princess σας και γιατί;

v