6 ρομαντικές ταινίες και τι μας έμαθαν για τις σχέσεις

6 ρομαντικές ταινίες και τι μας έμαθαν για τις σχέσεις

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μετά από κάθε ρομαντική ταινία με happy end, έχουμε συνήθως ένα χαμόγελο στα χείλη ή κάποιο προβληματισμό; Σύμφωνα με την Marni Battista, οικογενειακή σύμβουλο και ειδική σε θέματα σχέσεων, κάθε ταινία μεταφέρει ένα ιδιαίτερο μήνυμα και επηρεάζει τον ψυχικό μας κόσμο. Παράλληλα προκύπτει ένα μάθημα από κάθε μία από αυτές, το οποίο θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Sex and The City

Μάθημα 1ο: Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Όταν ο Big άφησε την Carrie (η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε λίγο), εκείνη κατάφερε να επαναπροσδιορίσει πράγματα και καταστάσεις, γνώρισε καλύτερα τον εαυτό της, τον αποδέχθηκε με τις ατέλειές του και τον αγάπησε. Το διάστημα που η Carrie έμεινε μόνη της ασχολήθηκε με την διακόσμηση του διαμερίσματός της, ανανεώθηκε εξωτερικά με νέα κουπ και έκανε καινούργιες φιλίες.

Μην υποτιμάτε τον χρόνο που έχετε για τον εαυτό σας. Τη στιγμή που θα ανακαλύψετε ποια ακριβώς είστε και θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε θα έρθει και η αγάπη που σας αξίζει.

What's Your Number? (20 Υποψήφιοι Γαμπροί)

Μάθημα 2ο : O άντρας της ζωής σας ανήκει στο μέλλον, όχι στο παρελθόν.

Η Άλι διαβάζει ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, γυναίκα που είχε είκοσι ή περισσότερους συντρόφους στη ζωή της, έχει πολλές πιθανότητες να μείνει για πάντα εργένισσα. Αφού μετράει τους άντρες της ζωής της, η Άλι αρχίζει να χάνει κάθε ελπίδα πως μια μέρα θα παντρευτεί. Για τον λόγο αυτό φτιάχνει μια λίστα με τους πρώην της και αποφασίζει να έρθει σε επαφή μαζί τους για να δει μήπως της ξέφυγε ο «ένας».

Η αλήθεια είναι ότι η εύκολη λύση είναι να επιστρέφετε κάθε φορά σε έναν πρώην και να δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μην το κάνετε. Αργά ή γρήγορα θα βγουν πάλι στην επιφάνεια οι λόγοι που είχατε χωρίσει εξαρχής.

One Day (Μια ημέρα)

Μάθημα 3ο : Οι σχέσεις έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα

Η αγάπη μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα εν μια νυκτί, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η ιστορία αγάπης διαδραματίζεται είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Υπάρχουν ζευγάρια που παντρεύονται μετά από έναν χρόνο γνωριμίας, υπάρχουν όμως και άλλα που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας μετά από 10 χρόνια σχέσης. Να θυμάστε ότι η σχέση είναι δική σας και μόνο δική σας. Θα πρέπει να προχωράτε με τους δικούς σας ρυθμούς. Μην ασχολείστε με το τι κάνουν οι άλλοι γύρω σας.

Going the distance (Από μακριά κι αγαπημένοι)

Μάθημα 4ο: Οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν τελικά να λειτουργήσουν

Το ποιο σημαντικό όταν σας χωρίζουν χιλιόμετρα από τον αγαπημένο σας είναι να μπορείτε να κάνετε υποχωρήσεις και να αποδέχεστε την κατάσταση ως έχει.

Η Έριν (Drew Barrymore) κατάφερε να πείσει τελικά τον Garrett (Justin Long) να μετακομίσει για χάρη της.
Κι ενώ οι φίλοι τους τούς ωθούσαν στο αντίθετο, το ζευγάρι, προφανώς πολύ ερωτευμένο, και με τη βοήθεια πολλών γραπτών μηνυμάτων, ερωτικών υπονοουμένων και τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα, κατάφεραν τελικά να μειώσουν την απόσταση που τους χώριζε.

Εάν εσείς και ο καλός σας έχετε αποφασίσει ότι θα προχωρήσετε μαζί, η μεγαλύτερη υποχώρηση θα είναι τελικά ένας εκ το δυο να χρειαστεί να μετακομίσει για να... έρθετε πιο κοντά.

The Five Year Engagement (Πέντε χρόνια αρραβώνας)

Μάθημα 5ο: Όταν αγαπάτε κάποιον πραγματικά, διεκδικείστε τον

Η Violet (Emily Blunt) και ο Tom (Jason Segel) αρραβωνιάστηκαν, αλλά συνεχώς αναβάλλουν τον γάμο τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της σχέσης τους. Τελικά χωρίζουν αλλά η επανασύνδεση δεν αργεί να έρθει αφού συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να κάνουν μακριά ο ένας από τον άλλον και ότι οι σχέσεις πάντα θα έχουν σκαμπανεβάσματα.

Οπότε μην τα βάφετε μαύρα κάθε φορά που τσακώνεστε με τον καλό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος της σχέσης. Καλό είναι βέβαια να μένετε μακριά από τους «καλοθελητές».

Bridesmaids (Φιλενάδες)

Μάθημα 6ο: Αναγνωρίστε την αξία σας

Η Annie (Kristen Wiig) είναι κολλημένη με τον Ted (Jon Hamm). Αναμφισβήτητα, το κακό αγόρι πάντα ιντριγκάρει τις γυναίκες. Αλλά αν η σχέση σας δεν σας αντιμετωπίζει με τον σεβασμό και την σοβαρότητα που σας αξίζει, μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε ένα τέλος;

Βρείτε κάποιον που δεν θα σας πετά από το κρεβάτι το πρωί όταν ξυπνάτε (όπως στην ταινία). Αλλά κάποιον που θα σας ξυπνά με ένα φιλί ή μια αγκαλιά.

v