10 πράγματα που πρέπει κάθε γυναίκα να ξέρει για τον σύντροφό της

10 πράγματα που πρέπει κάθε γυναίκα να ξέρει για τον σύντροφό της

Είτε μόλις παντρευτήκατε είτε ο γάμος σας μετρά πλέον διψήφιο αριθμό ετών, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν ξέρετε για τον άνδρα σας ή που τα έχετε ξεχάσει. Πρόκειται, μάλλον, για λεπτομέρειες, οι οποίες όμως μπορούν να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά και να βελτιώσουν σημαντικά τη σχέση σας αν τις γνωρίζετε.

Πότε χρειάζεται χώρο και χρόνο

Τα νέα της καθημερινότητάς σας, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες σας μπορεί να είναι πολλά. Δεν είναι, όμως, πάντα η κατάλληλη στιγμή να τον βομβαρδίσετε με αυτά. Ειδικά αν έχει μόλις επιστρέψει από τη δουλειά κουρασμένος και «θολωμένος». Δώστε στον άνδρα σας χρόνο να χαλαρώσει και μιλήστε μαζί του κάποια στιγμή που θα μπορεί να σας προσφέρει την αμέριστη προσοχή του.

Αγαπά πραγματικά τα χόμπι του

Ακριβώς όπως εσείς, έτσι και ο άνδρας σας μπορεί να έχει κάποια χόμπι ή ασχολίες που πραγματικά αγαπά και θέλει να αφιερώνει χρόνο. Μπορεί να είναι οι αγώνες ποδοσφαίρου, η μουσική του, η ιστιοπλοΐα. Τα ενδιαφέροντα αυτά είναι τα μέσα του να χαλαρώνει, να ξεχνιέται, να βρίσκει τον εαυτό του, να διασκεδάζει. Για εσάς αντίστοιχα συναισθήματα μπορεί να προκαλεί η γιόγκα ή ένας καφές με τις φίλες σας. Πρόκειται για στιγμές που χρειάζεστε και οι δύο για να είστε καλά μαζί. Μην του τις στερείτε.

Ο σωστός τρόπος να διαφωνείτε

Όλα τα ζευγάρια κάποια στιγμή διαφωνούν ή τσακώνονται. Υπάρχει, όμως, τρόπος να διαφωνείτε πιο... παραγωγικά. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το πόσα χρόνια μένουν τα ζευγάρια παντρεμένα έδειξε πως το να φωνάζει κανείς κατά τη διάρκεια των τσακωμών μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο, όπως άλλωστε και όταν ο ένας μιλά ήρεμα και ο άλλος αποφεύγει τη συζήτηση. Αν θέλετε να έχετε μία παραγωγική διαφωνία, φροντίστε αυτή να λάβει χώρα την κατάλληλη χρονική στιγμή, που θα είστε και οι δύο έτοιμοι να την κάνετε.

Πότε μια διαφωνία πραγματικά δεν έχει νόημα

Υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι λόγοι για να τσακωθεί ένα ζευγάρι. Όπως υπάρχουν και στιγμές που ένας τσακωμός μπορεί να ξεκινήσει από το πουθενά (ειδικά όταν είστε κουρασμένοι, όταν πεινάτε ή όταν σας αποσπά κάτι άλλο την προσοχή). Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα έρθετε σε ρήξη με τον άνδρα σας σκεφτείτε αν ο λόγος είναι σημαντικός (το τι θα φάτε για βράδυ, για παράδειγμα, δεν είναι σημαντικός λόγος) και αν ο άνδρας σας είναι σε κακή διάθεση. Πιθανότατα, τότε, να μην έχει καν νόημα να ξεκινήσετε έναν καυγά.

Τα θέματα που τον εκνευρίζουν

Μπορεί να είναι το άνοστο φαγητό της μητέρας του ή το γεγονός ότι μένει μέχρι αργά στη δουλειά. Το να ξέρετε ποια είναι τα θέματα που κατά κανόνα εκνευρίζουν τον άνδρα σας, βοηθά στο να τα αποφεύγετε, ειδικά τις στιγμές που δεν είναι σε καλή διάθεση. Αν κάποια από αυτά είναι σημαντικό να συζητηθούν, βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε και ξεκινήστε την κουβέντα λέγοντας πως δεν θέλετε να τον εκνευρίσετε, αλλά έχετε την ανάγκη να δοθεί μία λύση σε ένα θέμα που σας απασχολεί.

Πότε έχει ανάγκη την στήριξή σας

Τα ζευγάρια που μπορούν να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε καθημερινές καταστάσεις που δημιουργούν στρες νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένα από τον γάμο τους και έχουν καλύτερες πιθανότητες να μείνουν μαζί για πολλά χρόνια. Οι ειδικοί λένε πως ενώ οι γυναίκες έχουν ανάγκη από τρυφερότητα και ζεστασιά για να νιώθουν στήριξη από τον σύντροφό τους, οι άνδρες θέλουν να τους εκτιμούν και να αισθάνονται χρήσιμοι στις ανάγκες της οικογένειας αλλά και της σχέσης. Μην προσπαθείτε να διαβάσετε το μυαλό τους. Αν θέλετε να του ζητήσετε κάτι απλά κάντε το. Και όταν το κάνει πείτε του ότι το εκτιμάτε.

Πότε πρέπει να τον «ανάψετε»

Αν ο άνδρας σας έχει σταματήσει να δείχνει ότι θέλει να κάνετε σεξ, ίσως έχει έρθει η ώρα να αναλάβετε εσείς τα ηνία. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε προκαλώντας το ερωτικό του ενδιαφέρον είτε προτείνοντάς του να κάνετε καινούργια πράγματα μαζί, όπως το να πάτε για τρέξιμο, να πάτε μια βόλτα στην θάλασσα ή ακόμα και να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι μαζί, π.χ. μαθήματα χορού.

Ο ρόλος του ως σύζυγος και πατέρας

Είτε έχετε παιδιά είτε όχι, οι ρόλοι των δύο συντρόφων στην οικογένεια είναι εξίσου σημαντικοί. Πολλοί άνδρες, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, αισθάνονται κάπως παραμελημένοι ή πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν, ίσως επειδή η γυναίκα αναλαμβάνει να κάνει τα πάντα. Προσπαθήστε, λοιπόν, να του δείξετε ότι σέβεστε τον ρόλο του, αποδεχθείτε ότι μπορεί ο τρόπος του με τα παιδιά να είναι διαφορετικός (και αυτό δεν είναι κακό) και μην τον περιθωριοποιείτε αν δεν συμφωνείτε με κάποιες από τις απόψεις του. Συζητήστε τις και βρείτε έναν κοινό δρόμο.

Τα όνειρά του

Τα όνειρα των ανδρών είναι συνήθως πιο προσγειωμένα από αυτά των γυναικών –χωρίς να σημαίνει, βέβαια, ότι είναι πάντα επιτεύξιμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό για εκείνους να τα ξέρετε, να τα ακούτε με προσοχή και -γιατί όχι;- να τους παροτρύνετε να τα κυνηγούν. Ακούστε, λοιπόν, με προσοχή τα επαγγελματικά όνειρά του, π.χ. πώς φαντάζεται την καριέρα του σε 5 χρόνια από σήμερα, δείξτε ενδιαφέρον για το αγαπημένο του αυτοκίνητο, το βιβλίο που διάβασε και τον ενθουσίασε ή ακόμα και για ένα φαγητό που του άρεσε. Στη συνέχεια μιλήστε του και για τα δικά σας όνειρα. Η επικοινωνία βοηθά τα ζευγάρια να αναπτύσσονται μαζί και όχι χωριστά, λένε οι ειδικοί.

Αποδεχθείτε ότι δεν ξέρετε τα πάντα για εκείνον

...και αυτό δεν είναι κακό. Είναι, μάλιστα, απόλυτα φυσιολογικό ακόμα και στα ζευγάρια που έχουν εξαιρετική επικοινωνία μεταξύ τους. Οι ειδικοί λένε, μάλιστα, ότι δεν είναι πάντα καλό να πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τον σύντροφό σας και έτσι να μην τον ρωτάτε ποτέ τίποτα. Είναι σημαντικό να επιδιώκετε να γνωρίζετε διαρκώς ο ένας τον άλλον. Να μην χάνετε πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας καθώς περνούν τα χρόνια και -γιατί όχι;- να βρίσκετε χρόνο να ερωτεύεστε τον άνδρα σας ξανά και ξανά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v