5 ταινίες για τη μητρότητα

5 ταινίες για τη μητρότητα

Η μητρότητα είναι μία εμπειρία συγκλονιστική, υπέροχη, που σε γεμίζει και σου αλλάζει μια για πάντα τη ζωή. Αλλά είναι και κουραστική, συχνά εξαντλητική, που μπορεί να φέρει στιγμές αγωνίας και στρες. Και οι παρακάτω ταινίες αποδίδουν όλα αυτά τα συναισθήματα με τον πιο ρεαλιστικό αλλά και μαγικό ταυτόχρονα τρόπο, θυμίζοντας σε όλες τις μανούλες πόσο τυχερές είναι που τα βιώνουν!

Όλα για τη μητέρα μου (Todo sobre mi madre)

Όταν χάνει τον 17χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, η μητέρα του Manuela πάει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του. Χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί, γιατί εκείνος έγινε τραβεστί. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρά καλόγρια με AIDS και μια σταρ του θεάτρου. Ζει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των τραβεστί με δραματικό τέλος.


Η πολυβραβευμένη ταινία ασχολείται με το θέμα του AIDS, της αλλαγής φύλου, της αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητας, φύλου, θρησκείας, πίστης και λόγου ύπαρξης και τα σχολιάζει με ένα κωμικοτραγικό τρόπο και μια έντονη αίσθηση μαύρου χιούμορ.

Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος (What To Expect When You' re Expecting)

Πέντε ζευγάρια που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητά τους να γίνεται άνω κάτω εν όψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού...


Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, ιδανική για τα ζευγάρια που σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί.

Η ζωή σε δύο πράξεις (Stepmom)

H Jackie και η Isabelle φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό. Η ωραία όμως και νεαρή Isabelle ετοιμάζεται να παντρευτεί τον πρώην άντρα της Jackie.

Η Jackie είναι η ιδανική μητέρα, ενώ η Isabelle αγωνίζεται να γίνει και να κερδίσει την αγάπη των δύο παιδιών του μελλοντικού της συζύγου.

Ανάμεσα σε δύο μητέρες, τα παιδιά αρχικά αντιμετωπίζουν με εχθρικότητα τη μητριά τους παρ' όλο που εκείνη κάτι ότι καλύτερο μπορεί, επηρεασμένα από την αντιπάθεια που τρέφει γι' αυτήν η μητέρα τους.

Όταν όμως η Jackie μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και πρόκειται να πεθάνει, η στάση της αλλάζει και προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία της Jackie για χάρη των παιδιών της.


Μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες για τη δύναμη της μητρικής αγάπης.

Έριν Μπρόκοβιτς (Erin Brockovich)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς και το δικαστικό της αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και η αληθινή Έριν Μπρόκοβιτς κάνει μια κάμεο εμφάνιση ως σερβιτόρα με το όνομα Τζούλια.


Η ταινία προβάλει τον αξιοθαύμαστο αγώνα μιας single μαμάς για το δίκαιο και το σωστό, η οποία τα καταφέρνει, πέρα από κάθε αντιξοότητα.

Σχέσεις στοργής (Terms of Endearment)

Η Ορόρα (Σίρλεϊ Μακλέιν) και η Έμμα Γκρίνγουεϊ Χόρτον (Ντέμπρα Ουίνγκερ) είναι μητέρα και κόρη, οι οποίες αμφότερες αναζητούν την βαθειά ρομαντική αγάπη. Αρχίζοντας από την παιδική ηλικία της Έμμα, η Ορόρα αποκαλύπτει πόσο δύσκολη και προστατευτική μπορεί να είναι σχεδόν σκαρφαλώνοντας στην κούνια της Έμμα για να διασφαλίσει ότι η κόρη της αναπνέει -μόνο για να επαναβεβαιωθεί, αφότου η Έμμα αρχίζει να κλαίει (αφότου την ξυπνάει σωματικά). Οι δύο τους έχουν μια εξαιρετικά στενή σχέση αγάπης-μίσους μητέρας/κόρης καθώς η Έμμα μεγαλώνει.


Η συγκινητική και άκρως ρεαλιστική αυτή ταινία έχει πάρει πέντε Όσκαρ. Φροντίστε, όταν την βλέπετε, να έχετε και ένα πακέτο χαρτομάντιλα δίπλα σας!

v