Δεν μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες!

Δεν μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες!

Ερώτηση:
Έχω περίπλοκο κύκλο. Χορηγήθηκα για πολύ καιρό αντισυλληπτικά αλλά μάταια. Αναγκάστηκα να τα σταματήσω γιατί προσπαθώ να κάνω σύλληψη και 5 μήνες τώρα είναι μάταιο. Επισκέφτηκα γυναικολόγο αλλά δεν μου ανέφερε κάποιο πρόβλημα! Αλλά πώς μπορεί να γίνει σύλληψη από τη στιγμή που ο κύκλος μου είναι μπερδεμένος και δεν είναι σταθερός; Δεν μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες.
Απάντηση:

Οι πληροφορίες που μας δίνετε είναι ελάχιστες για να μπορέσουμε να σας δώσουμε ακριβή συμβουλή γιαυτό θα σας δώσω ένα περίγραμμα. Η ωορρηξία της γυναίκας γίνεται συνήθως 14 μέρες πρίν από την έμμηνο ρύση που της ήρθε. Άρα προς τα πίσω μπορούμε να την υπολογίσουμε και συνήθως σε κύκλο 28-29 ημερών είναι η 14η -15η ημέρα μετά την 1η ημέρα της περιόδου.

Αν δεν έχει σταθερό κύκλο, αυτό είναι δύσκολο. Παρολ΄αυτά όταν έχει επαφές με τον σύζυγό της ανά 3ήμερο,ανά 4ήμερο, ανά 2ήμερο η φύση μπορεί και καλύπτει όλο το διάστημα αυτό, οπότε, όποτε και να γίνει η ωορρηξία μπορεί να συλλάβει, γιατί τα σπερματοζωάρια ζουν στα τραχηλικά υγρά της γυναίκας και στη μήτρα 3 με 4 μέρες. Οπότε μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε επερχόμενη ωορρηξία το επόμενο διάστημα.

Στο εμπόριο, στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά τεστ που καθημερινά μέσω ούρων μπορούν να δείξουν αν θα γίνει ωορρηξία το επόμενο 24ωρο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση». 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v