Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και προτάσεις της αγοράς

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και προτάσεις της αγοράς

Λίγο πριν στρώσουμε χαλιά και βάλουμε ξανά τις χειμερινές κουρτίνες, αναζητούμε τρόπους να ανανεώσουμε το σπίτι μας με μικρές, φθινοπωρινές πινελιές. Δείτε διακοσμητικές ιδέες που κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία τους, καθώς και τα πιο όμορφα κομμάτια φθινοπωρινής διακόσμησης σπιτιού που βρήκαμε στην αγορά.

Μπολ με φθινοπωρινά στοιχεία από τη φύση για το τραπέζι

Με μία πρωινή βόλτα στο πάρκο μπορείτε εύκολα να μαζέψετε ξέρα κλαδιά, βελανίδια και κουκουνάρια, τα οποία θα τοποθετήσετε σε μισή υδρόγειο σφαίρα (αυτή που είχατε ως μαθητές;), με μία γυάλινη βάση από κάτω. Κάπως έτσι έχετε το τέλειο κεντρικό κομμάτι για το τραπέζι σας.

Βάζο με φθινοπωρινά κλαδιά

Ποιος είπε ότι σε ένα όμορφο, κρυστάλλινο βάζο, αντί για φρέσκα λουλούδια, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε κλαδιά με φύλλα σε υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα.

Φωτεινές κολοκύθες

Μπορεί η μόδα να έρχεται από το εξωτερικό (και ποια μόδα δεν έρχεται, άλλωστε;) αλλά μας αρέσει πολύ για να διακοσμήσουμε περβάζια και βεράντες. Θα χρειαστεί απλά να αδειάσετε μερικές φρέσκες κολοκύθες, να κάνετε τρύπες και να τοποθετήσετε μέσα κεριά.

(Για να αδειάσετε τις κολοκύθες θα πρέπει να κάνετε μία μεγάλη τρύπα στο πάνω ή κάτω μέρος την οποία μετά θα κλείσετε πάλι με το καπάκι της κολοκύθας).

Σουέντ μαξιλάρια

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμες σουέντ θήκες για τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας, μπορείτε να πάρετε σουέντ ύφασμα, σε διάφορα χρώματα, και να ντύσετε με αυτό τις καλοκαιρινές σας θήκες.

Βάζα με κεριά

Μπορείτε να στολίσετε τα απλά γυάλινα βάζα σας με φθινοπωρινά στοιχεία (π.χ. μία κορδέλα και αποξηραμένα φύλλα) και να τοποθετήσετε μέσα ένα μεγάλο εκρού κερί.

Κολοκύθες μέσα στα φανάρια

Αν έχετε έτσι κι αλλιώς στη βεράντα σας φανάρια από την καλοκαιρινή σας διακόσμηση, μπορείτε να τα γεμίσετε με μικρές κολοκύθες και διάφορα άλλα εποχιακά στοιχεία της φύσης.

Τι είδαμε στην αγορά

Μάλλινο ριγέ χαλί, Zara Home

 

Η τελευταία λέξη της μόδας στο καθιστικό σας! Το χαλί έχει διαστάσεις 150x200 cm και είναι από 90% μαλλί και 10% βαμβάκι.

Τιμή: 169 ευρώ.

Θα το βρείτε στα καταστήματα Zara Home.

Γυάλινο κηροπήγιο, Andreadis Homestores

Να πού θα βάλετε τα αποξηραμένα σας κλαδιά! Γεμίστε το με όποιο φθινοπωρινό στοχείο προτιμάτε και τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού.

Τιμή: 22,32 ευρώ.

Θα το βρείτε στα καταστήματα Andreadis Homestores.

Βάζο φλιτζανάκια, Espiel

 

Μια πρωτότυπη ιδέα για να στολίσετε το σπίτι με φθινοπωρινά λουλούδια. Το βάζο είναι κεραμικό και έχει ύψος 18 εκ.

Τιμή: 26,85 ευρώ.

Θα το βρείτε στα καταστήματα με είδη Espiel.

Κάλυμμα για διακοσμητικά μαξιλάρια, Ikea

Όμορφα καλύμματα σε καρό σχέδιο, από 100% βαμβάκι.

Τιμή: 9,99 ευρώ (τα 2 τεμάχια).

Θα τα βρείτε στα καταστήματα Ikea.

Φωτιστική γιρλάντα, Habitat

Όμορφη διακοσμητική, μεταλλική γιρλάντα με φθινοπωρινά άνθη, σε χρυσοπράσινο χρώμα, που θα δημιουργήσει ζεστασιά στο σπίτι.

Τιμή: 155 ευρώ.

Θα την βρείτε στα καταστήματα Habitat.

Κρεμάστρα, Διάφανο

Κρεμάστρα για γραφείο ή για παιδικό δωμάτιο, από μέταλλο σε διαστάσεις 70x5,50x15εκ.

Τιμή: 15,99 ευρώ.

Θα την βρείτε στα καταστήματα Διάφανο.

v