Πώς να είστε χαρούμενοι στη δουλειά

Πώς να είστε χαρούμενοι στη δουλειά

Μην αφήνετε το καθημερινό στρες της δουλειάς να σας καταβάλει. Ακόμα κι αν οι ώρες στο γραφείο κυλούν σαν το νερό, με όλες αυτές τις υποχρεώσεις, τα deadlines, τα emails που πρέπει να απαντηθούν και τα απανωτά meetings, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις προσωπικές σας ζεν συνθήκες, για να παίρνετε ακόμα περισσότερη ικανοποίηση ή και χαρά από τη δουλειά σας.

Γλυκό ξεκίνημα

Ξεκινήστε τη μέρα σας στο γραφείο με τον αγαπημένο σας καφέ ή ακόμα καλύτερα με μία ζεστή κούπα αρωματικού τσαγιού, μαζί με ένα κομματάκι σοκολάτας. Όχι μόνο θα σας ξυπνήσει με τον πιο γλυκό τρόπο, αλλά και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για δυνατό ξεκίνημα της ημέρας σας!

Καθαρός αέρας

Προσπαθήστε, ειδικά αν εργάζεστε σε γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή, να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να βγαίνετε έξω για να πάρετε καθαρό αέρα, να ξεκουράσετε τα μάτια σας και να «ξεθολώσετε» το μυαλό σας. Πάρτε βαθιές ανάσες και στη συνέχεια επιστρέψτε για να συνεχίσετε τη δουλειά σας ανανεωμένη!

Μουσική

Αν έχετε τη δυνατότητα να ακούτε, έστω και πολύ χαμηλά ή με ακουστικά, την αγαπημένη σας μουσική, την ώρα που δουλεύετε, η διάθεσή σας θα είναι πολύ καλύτερη. Επίσης, αν η μουσική αυτή έχει κάπως γρήγορο ρυθμό μπορεί να σας «βάλει στο κλίμα» για να δουλεύετε και εσείς λίγο πιο γρήγορα. Εξάλλου, αν χρησιμοποιήσετε ακουστικά, η μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώνεστε καλύτερα, χωρίς να σας αποσπά η φασαρία από τα διπλανά γραφεία.

Ο δεύτερος καφές της ημέρας

...ή το δεύτερο τσάι, αναλόγως τι προτιμάτε. Είναι αυτό ακριβώς που έχετε ανάγκη -ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείτε- εκεί γύρω στις 2.30-3.00 που έχετε αρχίσει να κουράζεστε. Προτιμήστε, μάλιστα, ένα κρύο ρόφημα που εκείνη την ώρα θα σας τονώσει ακόμα περισσότερο.

Το «δώρο» της εβδομάδας

Τι περιμένετε με ανυπομονησία κάθε πρωί που ξεκινάτε για το γραφείο; Αν απαντήσατε «το σαββατοκύριακο»... λάθος απάντηση! Γιατί η σκέψη αυτή ακριβώς είναι που σας κάνει να κατσουφιάζετε και να ανυπομονείτε να τελειώσει η μέρα. Σκεφτείτε κάτι που θα σας έδινε χαρά κατά την διάρκεια των εργάσιμων ωρών σας, κάτι για το οποίο θα ανυπομονούσατε και που θα μπορούσε να γίνει αγαπημένη σας «ρουτίνα». Μπορείτε, για παράδειγμα, μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας να θυσιάζετε μερικές θερμίδες για να απολαμβάνετε ένα αφράτο donut με γέμιση σοκολάτα γάλακτος, μαζί με τον πρωινό σας καφέ ή να συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους και π.χ. κάθε Παρασκευή να παραγγέλνετε πίτσα!

Αρωματικό γραφείου

Τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες αν χρησιμοποιούνται με σύνεση. Μάλιστα, έχει βρεθεί πως αρώματα όπως αυτά του ιλάνγκ – ιλάνγκ και της λεβάντας χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες. Τοποθετήστε, λοιπόν, μία διακριτική συσκευή αρωματισμού στο γραφείο σας, με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και... ανάψτε το κεράκι! Συσκευή αρωματισμού και μεγάλη ποικιλία σε αιθέρια έλαια θα βρείτε από την εταιρία Apivita στα φαρμακεία.

Η ζωή είναι άλλου!

Και ναι, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν περιμένει κανείς από εσάς να νιώσετε την απόλυτη ευτυχία και ολοκλήρωση μέσα από τη δουλειά σας (όχι, βέβαια, πως δεν θα είναι σπουδαίο αν το καταφέρετε!). Τα πραγματικά ευχάριστα πράγματα στη ζωή, όμως, συμβαίνουν κατά κανόνα εκτός γραφείου. Και όσο περισσότερα και συχνότερα φροντίζετε να είναι αυτά, τόσο πιο ενθουσιασμένη θα τα προσμένετε, κάνοντας τον χρόνο στην δουλειά να κυλά πιο εύκολα και εσάς να εργάζεστε πιο εντατικά.

Το εργασιακό «στοιχείο» σας

Σίγουρα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά στο γραφείο που σας αρέσει να κάνετε. Στις περισσότερες γυναίκες, για παράδειγμα, αρέσει η τάξη και η οργάνωση. Δεν είναι λίγες εκείνες που λένε ότι τις χαλαρώνει να οργανώνουν την δουλειά τους σε αρχεία και excel ή έστω να τακτοποιούν το γραφείο τους. Τις στιγμές, λοιπόν, που νιώθετε έντονο στρες, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι άλλο που σας χαλαρώνει και που θα σας κάνει και τη ζωή πιο εύκολη στο μέλλον.

Οι αγαπημένοι σας

Οι στιγμές που πραγματικά το στρες και η ένταση χτυπούν κόκκινο και που η δουλειά σας φαίνεται ατελείωτη είναι ακριβώς αυτές που πρέπει να πείτε «στοπ», να σηκώσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήσετε με τους αγαπημένους σας. Η φωνή του συντρόφου σας που θα σας λέει να χαλαρώσετε και ότι σύντομα θα είστε στο σπίτι ή της κολλητής σας που θα σας κανονίσει καφέ αμέσως μετά το σχόλασμα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να επαναφέρετε το χαμόγελο στα χείλη σας και να θυμηθείτε -όπως είπαμε και παραπάνω- πως... η ζωή είναι αλλού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v