Συνταγές για γεύματα σε 7 λεπτά!

Συνταγές για γεύματα σε 7 λεπτά!

Στους ρυθμούς που ζούμε είναι δύσκολο να ετοιμάζουμε καθημερινά ένα πλήρες γεύμα που θα παρέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία, δε θα προσθέτει πολλές θερμίδες και κυρίως θα ετοιμάζεται πολύ εύκολα. Εμείς προτείνουμε 5 λαχταριστές συνταγές που σπάνε κάθε ρεκόρ: Ετοιμάζονται, δηλαδή, σε μόλις 7 λεπτά!

Stir-Fry Βοδινό

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι σάλτσα τεριγιάκι
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Βοδινό κρέας σε μικρά κομματάκια
Λαχανικά της επιλογής κομμένα σε κομματάκια (π.χ. καρότο, μπρόκολο, καλαμπόκι)

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε την σάλτσα τεριγιάκι με το καλαμποκάλευρο σε μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ και ρίχνετε τα κομματάκια από βοδινό. Μαγειρεύετε το κρέας για δύο λεπτά.

Προσθέτετε τα λαχανικά και μαγειρεύετε για ακόμη 2-4 λεπτά. Προσθέτετε την σος τεριγιάκι και αφήνετε το φαγητό στο γουόκ μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σερβίρετε με ρύζι ή noodles.

Σολωμός με τζίντζερ 

Υλικά:

4 φιλέτα σολωμού
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. σόγια σος
1/2 κ.γ. τζίντζερ

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, την σόγια σος και το τζίντζερ σε μπολ. Κάντε χαρακιές στα φιλέτα σολομού και αλείψτε με ένα πινέλο τα φιλέτα με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.

Βάλτε τα στο γκριλ για πέντε περίπου λεπτά ή μέχρι η πέτσα του σολωμού να "σκίζεται" εύκολα με ένα πιρούνι. Μπορείτε να το συνοδέψετε με κους κους ή ρύζι ενώ κάποια λαχανικά στο πλάι είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ομελέτα με τυρί

Υλικά:

4 αβγά
2 ασπράδια αβγού
1 φλιτζάνι τυρί ricotta
1 κ.σ. νερό
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το γκριλ. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τα αβγά, τα ασπράδια, τη ricotta και το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε το μείγμα με τα αβγά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Μην ανακατέψετε! Μεταφέρετε την ομελέτα από την κατσαρόλα στο γκριλ και αφήστε την για άλλα δύο περίπου λεπτά.

Κοτόπουλο με λεμόνι

Υλικά:

2 κ.γ. λάδι
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι χυμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε το για δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε το από το τηγάνι.

Προσθέστε το ζωμό και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για ένα λεπτό. Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το κοτόπουλο.

Κεφτεδάκια με noodles

Υλικά:

2 πακέτα noodles
6-7 κομμάτια κεφτεδάκια (προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα)
Ποικιλία με βρασμένα λαχανικά της επιλογής
3/4 φλιτζάνι γλυκόξινη σάλτσα

Εκτέλεση:

Βράστε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα με μεγάλη ένταση. Βάλτε τα noodles και αφήστε να τα ετοιμαστούν σε 3 λεπτά. Στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη.

Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα τηγάνι για 4-5 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και προσθέστε την γλυκόξινη σάλτσα. Όταν ετοιμαστούν ρίξτε τα πάνω από τα noodles.

*Όπου «κ.σ.», σημαίνει κουταλιές της σούπας.
*Όπου «κ.γ.», σημαίνει κουταλιές του γλυκού.

v