Μεταχειρισμένα είδη: Πώς θα πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Μεταχειρισμένα είδη: Πώς θα πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Διανύουμε την ιδανική εποχή για ξεκαθάρισμα και «ξεπέταγμα» ρούχων ή αντικειμένων που δεν χρειαζόμαστε πλέον και που πιάνουν ενοχλητικά πολύ χώρο στο σπίτι. Αν αποφασίσατε να τα χαρίσετε σε άτομα που μπορεί να τα έχουν ανάγκη, πολύ καλά κάνατε!

Δείτε, μάλιστα, σε παλαιότερο άρθρο του Mama365 πού μπορείτε να τα χαρίσετε.

Σκεφτείτε, όμως, πρώτα αν θα μπορούσατε να κερδίσετε και εσείς κάτι από τα είδη αυτά, πουλώντας τα. Δείτε πού να απευθυνθείτε και πώς θα το κάνετε σωστά.

Αποφασίστε τι θα πουλήσετε και πόσο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε πατάρια, αποθήκες και ντουλάπες και να συγκεντρώσετε τα είδη που πραγματικά δεν χρειάζεστε πια... γιατί άπαξ και τα πουλήσετε, δεν υπάρχει επιστροφή! Τι μπορείτε να πουλήσετε; Τα παλιά ρούχα και παπούτσια των παιδιών σας, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν τους χωρούν πια. Δικά σας παλιά ρούχα και αξεσουάρ (επίσης σε καλή κατάσταση), είδη σπιτιού (μικρά ή μεγάλα έπιπλα), όργανα γυμναστικής, κουζινικά είδη και ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία... οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιον.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσετε το ποσό που θέλετε να πουλήσετε τα πράγματά σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η αρχική αξία του προϊόντος, το πόσο χρησιμοποιημένο ή φθαρμένο είναι αλλά και το κατά πόσο θα μπορούσε να πάρει αξία με τα χρόνια (π.χ. για vintage αντικείμενα). Φυσικά, σημασία έχει εσείς πόσα χρήματα θέλετε να κερδίσετε από αυτό, ενώ καλό είναι να ενημερωθείτε και για το πόσο πωλούνται άλλα αντίστοιχα μεταχειρισμένα προϊόντα για να μπορείτε να «χτυπήσετε» τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, αν επιλέξετε κάποια online υπηρεσία για να τα πουλήσετε, φροντίστε να "ανεβάσετε" μία καλή φωτογρσφία από το προς πώληση αντικείμενο, να συμπεριλάβετε περισσότερα από ένα στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. e-mail και ένα τηλέφωνο) και να διευκρινήσετε με ποιό τρόπο θα μπορέσει να γίνει τόσο η πληρωμή όσο και η παραλαβή του αντικειμένου. Τέλος, δώστε προσοχή στο κατά πόσο το site, στο οποίο θα αναρτήσετε την αγγελία σας, θα κρατήσει ποσοστό του κέρδους για τις λειτουργικές του ανάγκες και τι ποσοστό είναι αυτό (π.χ. αν θέλετε να πουλήσετε μία μπλούζα 10 ευρώ και το site σας κρατά τα 5, πιθανώς να μην θέλετε καν να μπείτε στον κόπο).

Tip: Θέλετε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να δει κόσμος την αγγελία σας; Αφού την "ανεβάσετε" στο εκάστοτε site (ή και σε περισσότερα από ένα), δημοσιεύστε την και στο Facebook!

Πού θα τα πουλήσετε:

Δείτε παρακάτω sites και αγορές στις οποίες μπορείτε να πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε πια:

Patari.gr: «Ανεβάστε» online την αγγελία σας για ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεστε και βρείτε άλλα σε σούπερ χαμηλές τιμές. Η καταχώρηση γίνεται πολύ εύκολα, ενώ έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε αγοραστές αν «ανεβάσετε» και ωραίες φωτογραφίες των ειδών σας.

Ricardo.gr: Πρόκειται μάλλον για το πιο γνωστό online κατάστημα αγγελιών, στο οποίο μπορείτε να πουλήσετε τα πάντα, με εύκολο τρόπο και με δωρεάν καταχώρηση αγγελίας, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και δημοπρασίες.

Ε-Market.gr: Ένα από τα μεγαλύτερα sites αγοραπωλησιών, με δωρεάν καταχώρηση αγγελιών αλλά και ποσοστό επί των επιτυχημένων πωλήσεων που ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά μήνα (εφόσον, δηλαδή, πραγματοποιήσετε επιτυχημένες πωλήσεις άνω των 100 ευρώ μηνιαίως υποχρεούστε να δώσετε στο site το 2% των κερδών σας).

124sold.gr: Το site είναι δημοφιλές για αγοραπωλησίες συλλεκτικών ειδών (νομίσματα, γραμματόσημα κλπ), αλλά και κάθε λογής κόσμημα. Οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν, ενώ είναι και ιδιαίτερα εύχρηστο.

BamBam.gr: Ένα πολύ εύχρηστο site για αγοραπωλησίες οχημάτων, οικιακών (ρούχα, έπιπλα, εργαλεία), ηλεκτρικών ειδών, ακόμα και ακινήτων.

Είδη για παιδιά:

Babyfeat.gr: Στο Babyfeat.gr μπορείτε να ανταλλάξετε, να χαρίσετε αλλά και να πουλήσετε είδη για παιδιά και μαμάδες σε καλή κατάσταση, αναρτώντας δωρεάν τις αγγελίας σας.

2 φορές κι έναν καιρό: Είτε στο ηλεκτρονικό είτε στο φυσικό κατάστημα μπορείτε να πουλήσετε ρούχα και αξεσουάρ του παιδιού σας, σε καλή κατάσταση, ή και να αγοράσετε μεταχειρισμένα. Το κέρδος σας θα είναι το μισό από την τιμή που θα πουλήσετε, εκτός κι αν πουλήσετε αντικείμενα άνω των 250 ευρώ, οπότε το ποσοστό κέρδους σας είναι 60%.

Likenew.eu: Στο Likenew μπορείτε να πουλήσετε τα ρούχα των παιδιών σας, ωστόσο η εταιρία κρατά το 60% από την τιμή πώλησης, για τα λειτουργικά της έξοδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v