5 σημάδια ότι έχει έρθει η ώρα να χωρίσετε

5 σημάδια ότι έχει έρθει η ώρα να χωρίσετε

Όλες οι σχέσεις περνούν με τον καιρό από διάφορες φάσεις. Κάποιες επιβιώνουν και καταλήγουν στα σκαλιά της εκκλησίας ή έστω σε μακροχρόνια συμβίωση. Άλλες, όμως, οι περισσότερες ομολογουμένως, οδεύουν αργά ή γρήγορα στο χωρισμό. Παρόλο που πολλές φορές δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε λόγω έντονης συναισθηματικής κατάστασης είτε λόγω εγωισμού, υπάρχουν απτά σημάδια που δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια το δρόμο για την έξοδο. Ας τα αναγνωρίσουμε προκειμένου να πάρουμε έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις.

Δεν παίρνετε την αγάπη που θέλετε

Αυτό είναι εξαιρετικά υποκειμενικό, μιας και ο καθένας μας γνωρίζει τις πραγματικές του ανάγκες και πως ο ίδιος οριοθετεί τη λέξη «αγάπη» μέσα σε μία σχέση. Για κάποιον, μια καθημερινή αγκαλιά μπορεί να είναι απαραίτητη προκειμένου να αισθανθεί ασφάλεια και τρυφερότητα, ενώ για κάποιον άλλον η καλή και ήρεμη συζήτηση με τον σύντροφό του μπορεί απλά να είναι καταλυτική για μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Εάν λοιπόν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας δε σας καλύπτει συναισθηματικά, ότι δεν εκτιμά αυτά που εσείς προσφέρετε, ότι σας υποτιμά ή ότι δεν σας δείχνει τον έρωτά του μπορείτε αρχικά να το συζητήσετε μαζί του και να δώσετε κάποιο χρονικό περιθώριο. Στην περίπτωση που αυτό δεν αλλάξει, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πως αυτή η σχέση δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Αλλαγή στην καθημερινότητα

Μπορεί οι συνήθειες να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και σε καμιά περίπτωση δε λέμε ότι όλα θα παραμείνουν ιδανικά όπως την πρώτη μέρα που γνωριστήκατε, ωστόσο υπάρχει ένα όριο και σε αυτές. Εάν ο σύντροφός σας δεν ενημερώνει για το τι κάνει, εάν εξαφανίζεται πολλές ώρες, αν προφασίζεται πως δουλεύει συνέχεια υπερωρίες, αν κανονίζει εξόδους με τους φίλους του, αν δεν κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα μαζί σας ή αν ξαφνικά σταματά να είναι τρυφερός και γλυκός απέναντί σας... τότε ίσως είναι καιρός να φύγετε από αυτή τη σχέση με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο κι αν μπορεί να σας πληγώνει, όταν αυτές οι συνθήκες αλλάξουν τότε το πιο πιθανό είναι ο σύντροφός σας να αναθεωρεί ήδη τον έρωτα μαζί σας και να ψάχνεται για κάτι διαφορετικό. Μη θυματοποιήστε και βάλτε τέλος το συντομότερο.

Είστε συνέχεια σε εμπόλεμη κατάσταση

Οι καβγάδες έχουν το γούστο τους και μπορεί να τονώσουν τη σεξουαλική επιθυμία ή τέλος πάντων να δώσουν μια πιο πιπεράτη νότα στην καθημερινότητα, αλλά εάν καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο χρόνο στη διάρκεια της ημέρας τότε σίγουρα δεν μιλάμε για μια «φυσιολογική» κατάσταση μιας σωστής σχέσης. Οι συχνές λογομαχίες που, ακόμα χειρότερα, κορυφώνονται με άσχημους χαρακτηρισμούς δείχνουν το δρόμο για το τέλος μιας σχέσης. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ταιριάζει με τον άλλον, παρά μόνο αν ρισκάρει να είναι μαζί του, και βέβαια ας μη ξεχνάμε το αυτονόητο… σκοπός είναι να υπάρχουν δύο πλευρές ευτυχισμένες και ήρεμες και σε καμία περίπτωση να βρίσκονται σε θέση επίθεσης, άμυνας και ανταγωνισμού.

Το σεξ δεν είναι καλό

Όχι, σε αντίθεση με ό,τι σας λένε οι φίλοι, το γεγονός ότι είστε με κάποιον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δε συνεπάγεται ή τέλος πάντων δε δικαιολογεί το κακό σεξ. Το σεξ (λογικά) θα πρέπει να βελτιώνεται και να δένει ακόμη περισσότερο ένα ζευγάρι που θα μπορεί μέσα στο χρόνο να νιώθει πιο άνετα, να αποκαλύπτει και άλλες πλευρές της σεξουαλικότητάς του και να μοιράζεται τις φαντασιώσεις του. Εάν φτάνετε σε ένα σημείο όπου το σεξ πλέον δεν σας ενδιαφέρει ή που ο σύντροφος σας δεν σας ερεθίζει και δεν σας ικανοποιεί, μην κάνετε το λάθος να το ανάγετε ως φυσιολογικό επειδή απλά είστε καιρό μαζί με τον σύντροφό σας. Είναι σημαντικό να μιλήσετε μαζί του για να δείτε και τις δικές του σκέψεις ή προθέσεις. Αν δείτε όμως πως δεν αλλάζει κάτι, τότε αυτό είναι σημάδι ότι η ερωτική επιθυμία έχει φθίνει.

Νιώθετε υπερβολική ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα ζευγάρι, αλλά μερικές φορές η ισορροπία είναι ακόμα πιο σημαντική. Όταν είστε με έναν σύντροφο που φέρεται σαν να έχει «δέσει τον γάιδαρο του», ή αν είστε σε μια σχέση όπου ουσιαστικά λείπει το στοιχείο της έκπληξης που μπορεί να κινητοποιήσει περισσότερο την καθημερινότητα και να ρίξει αυτό το αλατοπίπερο στη συνταγή... τότε όλα μοιάζουν μονότονα, βαρετά και αναπαράγονται μέσα από το πρίσμα μιας συνήθειας. Αν βλέπετε ότι ο άλλος δεν έχει τη διάθεση να προσπαθήσει και να επενδύσει για να τροφοδοτεί συνέχεια τη σχέση, τότε μάλλον κάτι δεν πάει σωστά. Συζητήστε με τον σύντροφο για αυτά που σας απασχολούν. Αν όμως αισθανθείτε πως η ρουτίνα σας καταπίνει, τότε μην αφήσετε το χρόνο να πάει χαμένος και προχωρήστε.

v