Έντονη δυσκοιλιότητα σε νήπιο

Έντονη δυσκοιλιότητα σε νήπιο

Ερώτηση:

Έχω πρόβλημα με το κοριτσάκι μου. Είναι σχεδόν 2 ετών και, παρόλο που τρώει τα πάντα, όταν κάνει κακά κλαίει γιατί είναι σφιχτά. Της δίνω σιρόπι λακτουλόζης, αλλά δεν κάνει τίποτα. Κάναμε εξετάσεις αίματος και περιμένω αποτελέσματα. Η παιδίατρος μας είπε ότι αν δεν έχει αλλεργία στο γάλα θα την δει χειρουργός, γιατί το έντερο μπορεί να είναι στενό και να χρειαστεί εγχείριση. Πείτε μου, σας παρακαλώ, τη γνώμη σας. Είναι σοβαρό;

Απάντηση:

Θα έλεγα ότι αρχικά δεν πρέπει να ανησυχείτε. Η πιο συχνή αιτία δυσκοιλιότητας στην ηλικία αυτή είναι η λειτουργική δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Κάνουμε βέβαια αν κρατήσει πολύ τον έλεγχο αλλά συνήθως το πρόβλημα είναι ότι το παιδί φοβάται και αναστέλλει την αφόδευση. Στόχος μας είναι να του λύσουμε το πρόβλημα με διατροφή, ψυχολογική ενθάρρυνση και φάρμακο που να μαλακώνει τα κόπρανα αλλά να είναι αποτελεσματικό ούτως ώστε να έχει το παιδί τουλάχιστον 3 κενώσεις την εβδομάδα. Όσο συντομότερα λυθεί το πρόβλημα τόσο λιγότερο θα του κρατήσει.

Η Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v