Υγιεινά σνακ για το γραφείο: 10 εύκολες και χορταστικές προτάσεις

Υγιεινά σνακ για το γραφείο: 10 εύκολες και χορταστικές προτάσεις

Η δουλειά στο γραφείο μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτητική με πολλούς τρόπους. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το άγχος σας ή να μην έχετε πάντα την πιο ανεβασμένη διάθεση, ωστόσο μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας επιλέγοντας εύκολα και υγιεινά σνακς που θα σας δώσουν ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η σωστή διατροφή άλλωστε δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σπιτικό σάντουιτς

 

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σάντουιτς που θα σας "κρατήσει" πολλές ώρες δίνοντάς σας την απαραίτητη ενέργεια. Δύο φέτες ψωμάκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο), τυρί, γαλοπούλα, μαρούλι, λίγη ντομάτα (ή ό,τι άλλο έχετε στο ψυγείο) και το σαντουιτσάκι είναι έτοιμο για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο στο γραφείο.

Φρούτα εποχής

Μπορεί να είναι μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια μπανάνες ή ακτινίδιο. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα φρούτο, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και ιχνοστοιχείων. Κόψτε τα αγαπημένα σας φρούτα και τοποθετήστε τα σε ταπεράκια ή εναλλακτικά πάρτε τα ολόκληρα στο γραφείο. Μπορείτε να τα απολαύσετε και σε αποξηραμένη μορφή (μπορεί έτσι να έχουν περισσότερες θερμίδες ωστόσο βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου και δίνουν ενέργεια).

Μπάρες δημητριακών

Εύκολο, υγιεινό και οικονομικό σνακ «για τον δρόμο» και για τις πολυάσχολες μέρες. Μεταφέρεται εύκολα και δεν χρειάζεται ψυγείο. Οι μπάρες δημητριακών είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σε πρωτεΐνη και σε βιταμίνες! Επιλέξτε τις πιο απλές μορφές, αποφεύγοντας έτσι τα πρόσθετα σάκχαρα και τις επιπλέον θερμίδες. Ακόμα καλύτερα, δείτε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365 πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών!

Κομμένα λαχανικά

Τα λαχανικά ολόκληρα ή σε στικς για εύκολη μεταφορά συνιστούν εξαιρετική επιλογή για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού. Μπορείτε να τα πάρετε ολόκληρα (πχ. καρότα) ή να τα κόψετε κομματάκια και να τα βάλετε σε ταπεράκι. Μπρόκολο, ντομάτα, κουνουπίδι πιπεριές μπορούν να σας δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία) που χρειάζεται ο οργανισμός. Μάλιστα, αν στο γραφείο υπάρχει ψυγείο, πάρτε μαζί και μία συσκευασία με τυρί κρέμα ή cottage ως ντιπ για τα λαχανικά σας!

Ξηροί καρποί

Είναι μικροί αλλά θαυματουργοί! Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, κάσιους σταφίδες και cranberries αποτελούν ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό σνακ, που περιορίζει την πείνα, δίνοντας στον οργανισμό πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων, χωρίς περιττές θερμίδες. Μπορείτε να φάτε τους ξηρούς καρπούς σκέτους ή με γιαούρτι.

Ψωμί ολικής άλεσης με τυρί

Μπορεί να μοιάζει φτωχός συνδυασμός, αλλά είναι ό,τι πρέπει για ένα απλό και υγιεινό σνακ. Δύο φέτες πολύσπορο ή ψωμί ολικής και τυρί χαμηλών λιπαρών θα σας δώσουν όλη την ώθηση που χρειάζεστε μέσα στη μέρα. Φυτικές ίνες και πρωτεΐνη αποτελούν ένα χορταστικό σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Κεσεδάκι γιαούρτι

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, αποτελούν ένα συνδυασμό μικρογεύματος. Πλούσιο σε ασβέστιο, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και μπορεί να χορτάσει παροδικά δίχως να προκαλέσει ανεπιθύμητο φούσκωμα. Μέλι ή και ξηροί καρποί μπορούν να προστεθούν, εφόσον το επιθυμείτε και "βολεύει" στις συνθήκες εργασίας σας.

Μαύρη σοκολάτα

Μην σας κάνει εντύπωση! Λίγη ποσότητα μαύρης σοκολάτας (μαύρης, επαναλαμβάνουμε!) είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την επιθυμία για γλυκό και να παρέχει παράλληλα αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και κάποιες απαραίτητες βιταμίνες, χωρίς να σας "φορτώνει" με πολλά λιπαρά. Συντελεί επίσης στην εγρήγορση και στη συγκέντρωση του εγκεφάλου.

Κριτσίνια

Ένα σνακ που όλοι μπορούν να έχουν μαζί τους είτε στον δρόμο είτε στο γραφείο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες ποικιλίες: σικάλεως, πολύσπορα, με ηλιόσπορο κ.λπ. Ανάλογα με την επιλογή, αυξάνεται και το θερμιδικό περιεχόμενο. Η κατανάλωση όμως με μέτρο δίνει ένα σνακ με ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.

Δημητριακά

Τα δημητριακά μπορούμε να τα έχουμε σε ένα σακουλάκι στο γραφείο και να τα τρώμε ωμά ή να τα προσθέτουμε είτε σε γιαούρτι είτε σε γάλα. Οι αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες που προέρχονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού δημιουργούν αίσθημα κορεσμού που διαρκεί για αρκετή ώρα. Μια τέλεια επιλογή για ένα σούπερ υγιεινό σνακ. 

v