Οι 8 καθημερινές συνήθειες των πιο fit ανθρώπων

Οι 8 καθημερινές συνήθειες των πιο fit ανθρώπων

Μερικές απλές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες μπορούν πραγματικά να σας βάλουν σε φόρμα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ανακαλύψτε πως η καλή φυσική κατάσταση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Οι fit άνθρωποι λοιπόν...

Δεν κάνουν δίαιτα

Απόδειξη για την παραπάνω παραδοχή δεν είναι άλλη από την Michelle Obama, θερμή υποστηρικτής της καλής διατροφής και της σωματικής άσκησης, η οποία συχνά αναφέρει ότι το να παθαίνει κανείς εμμονή με τις θερμίδες δεν έχει κανένα νόημα. «Το να είσαι υγιής γυναίκα δεν σημαίνει να ανεβαίνεις κάθε μέρα στη ζυγαριά και να μετράς την περιφέρειά σου –δεν βοηθά πουθενά το να σκεφτόμαστε έτσι», έχει πει σε συνέντευξή της στο Women's Health. Και έχει συμπληρώσει ότι «Πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για αυτά που πραγματικά έχουν σημασία –για το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας».

Βρίσκουν έναν τρόπο να αγαπήσουν την άσκηση

Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη άσκησης σε όλους τους ανθρώπους. Οι fit τύποι το γνωρίζουν καλά, γι'αυτό αφιερώνουν χρόνο στο να βρουν τη γυμναστική που προτιμούν. Για πολλούς ανθρώπους η γυμναστική λειτουργεί θεραπευτικά, βοηθά στην απομάκρυνση του στρες, ενώ όλοι όσοι αθλούνται νιώθουν πολύ καλύτερα με το σώμα τους.

Δεν συγκρίνουν το σώμα τους με σώματα άλλων

Το έχει πει, άλλωστε, πολλές φορές και η σούπερ σέξι και fit τραγουδίστρια και μαμά Beyonce: «Πιστεύω πραγματικά ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι διαφορετικός και αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον καθένα είναι το βάρος που δείχνει πάνω του πιο φυσικό». Σε συνέντευξή της έχει προσθέσει ότι νιώθει στα καλύτερά της όταν δεν είναι ούτε πολύ αδύνατη ούτε πολύ παχιά και όταν διατηρούνται οι καμπύλες της.

Κοιμούνται καλά

Ο ύπνος είναι πολύτιμος για το ανοσοποιητικό σύστημα, τον μεταβολισμό, παρατείνει το γήρας... και τα οφέλη του δε σταματούν εκεί. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά θέτετε τον οργανισμό σε κίνδυνο για διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, έχει υπολογιστεί ότι μία επιπλέον ώρα ύπνου κάθε βράδυ μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις αθλητικές σας επιδόσεις. Φροντίστε, λοιπόν, να κοιμάστε τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.

«Κλέβουν»

Η super fit ηθοποιός Jessica Biel το έχει παραδεχθεί δημόσια: «Όταν δουλεύω και φροντίζω να τρώω υγιεινά καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας, επιτρέπω στον εαυτό μου μία μόνο ημέρα -συνήθως την Κυριακή- να απολαύσει ό,τι του κάνει κέφι! Χρειάζεται και αυτό μία στο τόσο, διαφορετικά θα τρελαινόμουν!»

Κάνουν την άσκηση προτεραιότητα

Είστε πολυάσχολοι. Αν θέλετε, όμως, να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να βρείτε χρόνο για άσκηση. Οι fit άνθρωποι καταφέρνουν να ισορροπούν δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις, κοινωνική ζωή και άσκηση, έστω κι αν αυτό σημαίνει να πηγαίνουν απλά για μισή ώρα τρέξιμο τρεις φορές την εβδομάδα.

Τρώνε πρωινό

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όταν το αμελούμε μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και πεσμένοι. Ένα πλούσιο, νόστιμο και υγιεινό πρωινό έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την διάθεση και να δίνει ενέργεια. Επίσης, μειώνει τη χοληστερίνη και ενισχύει την καλή υγεία.

Έχουν στήριξη

Είτε πρόκειται για σύντροφο είτε για φιλικό πρόσωπο, οι πιο fit άνθρωποι έχουν πάντα παρέα στην ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και αυτό τους ωθεί να προσπαθούν ακόμα περισσότερο. Βρείτε, λοιπόν, έναν δικό σας άνθρωπο που αγαπά τη γυμναστική όσο και εσείς και επιδοθείτε μαζί στα αθλήματα που σας γοητεύουν!

Πηγή: Huffingtonpost

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v