Ο γιος μου «κρατάει» τα κακά του

Ο γιος μου «κρατάει» τα κακά του

Ερώτηση:

Ο γιος μου είναι 2.5 ετών και εδώ και έναν χρόνο κρατάει τα κακά του. Δεν έχει ραγάδα πρωκτού, ούτε πονάει κατά την κένωση. Ξεκίνησε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο και δεν είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Στην αρχή τα κρατούσε μέχρι τρεις ημέρες, αργότερα 5, στο εξάμηνο 8, μέχρι που πήγαμε στο νοσοκομείο και εδώ και δυο μήνες με θεραπεία (nujol, miralax καθημερινά) το είχε ξεπεράσει, μέχρι πρόσφατα που προσπαθήσαμε να κόψουμε το nujol και από τότε τα κρατάει, ακόμη και μετά από μικροκλύσμα γλυκερίνης. Έχω δοκιμάσει την αδιαφορία, την επιβράβευση, τα πάντα από όσα έχω διαβάσει για το θέμα. Παρακαλώ για την απάντηση σας. Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Είναι αρκετά συχνό πρόβλημα στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Το πιο πιθανό είναι φοβία της λειτουργίας της αφόδευσης και πολλές φορές χρειάζεται παράλληλα με τη διατροφή, την ψυχολογική υποστήριξη, θεραπεία με μαλακτικά των κοπράνων φάρμακα αρκετούς μήνες σε δόση τέτοια που το παιδί να έχει τουλάχιστον 3 κενώσεις την εβδομάδα. Βεβαία καλόν θα είναι να αποκλειστεί οργανική νόσος εφόσον έχει κρατήσει το σύμπτωμα τόσο καιρό.

H Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v