Υγιή μαλλιά: Φτιάξτε εύκολα σπιτικές μάσκες, κρέμες και σαμπουάν

Υγιή μαλλιά: Φτιάξτε εύκολα σπιτικές μάσκες, κρέμες και σαμπουάν

Η περιποίηση των μαλλιών είναι σημαντική υπόθεση αλλά πολλές φορές είναι και ακριβή. Αν θέλετε να περιποιήστε τον εαυτό σας με τον ασφαλέστερο τρόπο, και οπωσδήποτε με τον πιο ανέξοδο, δεν έχετε παρά να ανοίξετε το ψυγείο σας και να βρείτε εκεί τα απαραίτητα υλικά. Και στη συνέχεια να αφιερώσετε ελάχιστα λεπτά για να φτιάξετε μάσκες, κρέμες και σαμπουάν που θα κάνουν τα μαλλιά να λάμψουν στη στιγμή!

Ενυδατική μάσκα με λάδι

Υλικά:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύετε με το μέλι. Αφού το απλώσετε στα μαλλιά σας, βάλτε ένα σκουφάκι του ντους για περίπου 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Θρεπτικό conditioner

Υλικά:

1 αβγό
5 κ.σ. γιαούρτι

Eκτέλεση:

Χτυπήστε το αβγό και προσθέστε το γιαούρτι. Απλώστε στα μαλλιά και αφήστε το να στεγνώσει για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με μπόλικο νερό.

Επανορθωτική μάσκα

Υλικά:

1 αβγό
1 μπανάνα
2 κ.σ. μέλι
1/2 αβοκάντο
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. βουτυρόγαλα

Εκτέλεση:

Ανακατώστε την μπανάνα, το αβγό και το αβοκάντο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, βάλτε το βουτυρόγαλα, το μέλι και το ελαιόλαδο. Απλώστε το στα μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε.

Μάσκα για λαμπερά μαλλιά

Υλικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. γάλα καρύδας
1 αβοκάντο

Εκτέλεση:

Λιώστε και ανακατώστε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μια μάζα και προσθέστε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν ένα μείγμα, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Απλώστε το στα μαλλιά και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

Θρεπτικό σαμπουάν

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μηλόξιδο

Εκτέλεση:

Ανακατώστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Όταν γίνουν ένα μείγμα απλώστε το στα μαλλιά και χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαμπουάν. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. 

Μάσκα για τα σγουρά μαλλιά

Υλικά:

1/2 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. μέλι
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:

Ανακατώστε τα τρία υλικά και απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά. Αφήστε τη για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με σαμπουάν. Τα σγουρά μαλλιά δεν θα είναι τόσο ατίθασα αν συνεχίσετε να την εφαρμόζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Gel για τα μαλλιά

Υλικά:

1 κ.γ. ζελατίνη χωρίς άρωμα
1 φλ. ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Λιώστε μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βάλτε το στο ψυγείο και χρησιμοπoιήστε το σαν τζελ για το styling των μαλλιών.

Μάσκα μαλλιών με λεμόνι

Υλικά:

5 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατώστε τα τρία υλικά και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά. Ξεπλύνετε ύστερα από 30 λεπτά. Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά κάντε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

v