Πώς θα κάνετε μόνοι σας πιο λευκά τα δόντια σας!

Πώς θα κάνετε μόνοι σας πιο λευκά τα δόντια σας!

Τα δόντια αποτελούν σημείο στο πρόσωπο που μπορεί να πει πολλά σχετικά με τη συνολική μας υγεία. Επειδή, όμως, όλοι γνωρίζουμε πως ένα όμορφο, φωτεινό χαμόγελο είναι αρκετό για να γοητεύσει τους άλλους, δείτε πώς θα το αποκτήσετε με σπιτικές "συνταγές" που θα κάνουν τα δόντια σας να λάμπουν σε χρόνο dt!

Λεμόνι και μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με λίγη μαγειρική σόδα. Όταν γίνει ομοιογενές το μείγμα, απλώστε το στα δόντια με λίγο βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό (όχι περισσότερο, γιατί μπορεί να προκαλέσει την ευαισθησία των δοντιών) και βουρτσίστε με οδοντόπαστα τα δόντια σας όπως κάνετε συνήθως.

Μηλόξυδο

Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα μέσα σε μηλόξυδο και στην συνέχεια βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική μία φορά την εβδομάδα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να αναμείξετε ένα κουτάλι μηλόξυδο με μαγειρική σόδα. Βουρτσίζετε για δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε.

Μπανάνα

Καθαρίστε μια μπανάνα, κόψτε την κομματάκια μέχρι να γίνει πολτός και στη συνέχεια πάρτε το μείγμα και τρίψτε με αυτό τα δόντια (όπως θα κάνατε με μια οδοντόπαστα). Δύο λεπτά αργότερα, βουρτσίστε τα δόντια με την κανονική οδοντόπαστά σας και απολαύστε ένα λευκότερο χαμόγελο.

Αλάτι και μαγειρική σόδα

Ανακατώστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Αλείψτε το μείγμα πάνω στα δόντια σας και περιμένετε να δράσει. Μην το αφήσετε παραπάνω από μισό με ένα λεπτό. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και έπειτα από λίγο βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά. 

Μαγειρική σόδα

Σε ένα μπολ προσθέστε πολύ λίγο μαγειρική σόδα και έπειτα βάλτε την ποσότητα της οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε. Βουρτσίστε στη συνέχεια τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα έχει τριπλή δράση: λευκαίνει τα δόντια, καθαρίζει την αναπνοή, είναι οικονομική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως μέσα στο σπίτι. Προσοχή μόνο, μην την χρησιμοποιείτε περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Φράουλες 

Μπορείτε απλά να τις φάτε, να τις τρίψετε στα δόντια ή να φτιάξετε μια πολύ απλή συνταγή μαζί με μαγειρική σόδα. Λιώστε 1 φράουλα και ανακατέψτε με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε. Αφήστε το στα δόντια για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε (το οδοντικό νήμα μπορεί να αφαιρέσει τα υπολείμματα). Χρησιμοποιήστε αυτή την συνταγή μία ή δύο φορές μέσα στο μήνα. 

Πορτοκάλι

Το πιο εύκολο κόλπο! Πάρτε μια φλούδα πορτοκαλιού και τρίψτε τα δόντια σας με αυτή. Η φλούδα του πορτοκαλιού θα κάνει τα δόντια λευκά και θα τους δώσει λάμψη. Βουρτσίστε στη συνέχεια και ξεπλύνετε. 

Extra συμβουλές!

Πέρα από τις σπιτικές συνταγές, μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά κάποιες τροφές που βοηθούν στη λάμψη των δοντιών, ενώ αντίστοιχα να αποφεύγετε τρόφιμα που "μαυρίζουν"¨τα δόντια. Συγκεκριμένα: 

Τρώτε: καρότο, αχλάδι, σέλερι, μήλο. 

Αποφεύγετε: κόκκινο κρασί, τσάι, παντζάρια, καφέ, τοματοχυμό, μούρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v