Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα και το αρκουδάκι της στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα και το αρκουδάκι της στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μία ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του Αρκτούρου: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μία θηλυκή καφέ αρκούδα και το αρκουδάκι της κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τα άτυχα ζώα εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου.

Η μαμά αρκούδα, βάρους 150 περίπου κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα, ενώ το θηλυκό αρκουδάκι της έφερε τραύματα από σφαίρες στο σώμα. Το αρκουδάκι ήταν φετινής γέννας και δεν ζύγιζε περισσότερα από 35-40 κιλά.

Η δολοφονία τους έγινε μάλλον σε επαρχιακό δρόμο, όπου βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια τα ζώα σύρθηκαν αιμόφυρτα δάσος.

Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες. Θεωρείται, λοιπόν, πιθανό να σκότωσαν πρώτα τη μητέρα και το αρκουδάκι, τραυματισμένο από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, να γύρισε κοντά της και να υπέκυψε δίπλα της.

Οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές εξαιτίας τους.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο στα ελληνικά βουνά.

Στην ιστοσελίδα του ο "Αρκτούρος" υπενθυμίζει ότι η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από τον νόμο, με ποινή φυλάκισης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v