Οι καλύτερες συνταγές για λικέρ

Οι καλύτερες συνταγές για λικέρ

Το λικέρ είναι ένα ηδύποτο που φτιάχνεται από την απόσταξη οινοπνεύματος με την προσθήκη γεύσης φρούτων, κρέμας, βοτάνων, καρυκευμάτων, λουλουδιών ή ξηρών καρπών. Ανακαλύψαμε πέντε συνταγές για υπέροχα λικέρ που πολύ εύκολα μπορείτε να παρασκευάσετε στο σπίτι, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Λικέρ Σοκολάτα

Υλικά:

1/2 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
2 φακελάκια βανίλια
200 γρ κουβερτούρα
500 γρ άχνη
125 ml δυνατό καφέ φίλτρου
1/2 λίτρο bότκα
3 κ,σ γάλα συμπυκνωμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε το γάλα με τη βανίλια και το κατεβάζετε από την φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την ρίχνετε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύετε για να διαλυθεί, ρίχνετε την άχνη και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει τελείως και ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα, τον καφέ και τη βότκα.

Βάζετε το λικέρ σε μια ωραία καράφα και αφήνετε σε ένα μέρος στο ντουλάπι για μερικές ημέρες. Το κουνάτε σε τακτά διαστήματα για να αναμειχθεί και μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι 3 μήνες.

Συνταγή: mageirikesdiadromes.gr

Τεντούρα με καρύδι

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα καρύδια (πράσινα)
1 λίτρο κονιάκ
Φλούδα λεμονιού
4 ξυλάκια κανέλας
2 κ.σ. μοσχοκαρφιά (γαρύφαλλα)
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
3 φλιτζ. Ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. νερό

Εκτέλεση:

Διαλέγετε τρυφερά πράσινα καρύδια. Τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε κομμάτια ή τα σπάτε με σφυρί (πάντα με γάντια γιατί βάφουν τα χέρια). Τα βάζετε σε γυάλινο βάζο.

Προσθέτετε το αλκοόλ. Σπάτε το μοσχοκάρυδο και το προσθέτετε μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα. Σφραγίζετε το βάζο και το αφήνετε στον ήλιο για 40 ημέρες.

Αφού περάσει το χρονικό διάστημα των 40 ημερών, κάνετε σε ένα κατσαρολάκι σιρόπι την ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Το προσθέτετε στο αλκοόλ με τα καρύδια και ανακατεύετε. Αφήνετε για 15 ημέρες σε ηλιοφάνεια. Σουρώνετε σε χωνί με βαμβάκι ή με φίλτρο του καφέ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και είναι έτοιμο!

Συνταγή: argiro.gr 

Λικέρ ρόδι

Υλικά:

2 φλιτζάνια τσίπουρο
2 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
4 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρίφαλα (μπαχαρικό)
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
½ φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση:

Βάζετε τους σπόρους του ροδιού σε μια κατσαρόλα μαζί με το τσίπουρο, τα ξύλα κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Αφήνετε μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε μια με δυο μέρες. Στη συνέχεια σουρώνετε με το σουρωτήρι, για να μην περάσουν κομματάκια, σε ένα όμορφο μπουκάλι και είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

Συνταγή: loukoulos. com

Λικέρ μανταρίνι

Υλικά:

20 μανταρίνια μικρά
20 γαρύφαλλα
1 1/2 λίτρο τσίπουρο
300 γρ. ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένετε τα μανταρίνια, τα τρυπάτε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνετε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.

Τα αφήνετε τουλάχιστον για 15 ημέρες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ. Φτιάχνετε το σιρόπι (βράζετε την ζάχαρη με το νερό), σουρώνετε το αλκοόλ και το ενώνετε με το σιρόπι.

Το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Και ένα μυστικό: Όσες περισσότερες ημέρες αφήνετε τα μανταρίνια μέσα στο αλκοόλ, τόσο καλύτερο γίνεται το λικέρ!

Συνταγή: sintagespareas.gr

Limoncello (λικέρ από λεμόνι)

Υλικά:

12 βιολογικά λεμόνια 
700ml βότκα (κατά προτίμηση με αλκοόλ 50%)
350ml εμφιαλωμένο νερό
500γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση:

Με έναν καθαριστή πατάτας, αφαιρείτε τις φλούδες των λεμονιών. Προσέχετε να μην αφαιρέσετε και τη λευκή σάρκα. Σε περίπτωση που μαζί με τη φλούδα πάρετε και το λευκό τμήμα που καλύπτει τη σάρκα το αφαιρείτε με μαχαίρι.

Ψιλοκόβετε τις φλούδες και τις τοποθετείτε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Γεμίζετε το βάζο με τη βότκα και το αφήνετε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για 4 εβδομάδες. Μετά το πέρας των 4 εβδομάδων, ετοιμάζετε το σιρόπι ζάχαρης: τοποθετείτε το νερό σε μία κατσαρόλα και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αρχίζετε να τοποθετείτε τη ζάχαρη αναδεύοντας το μείγμα. Μόλις λιώσει, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως.

Αφαιρείτε τις φλούδες με ένα σουρωτήρι και αναμιγνύετε το σιρόπι ζάχαρης με την αρωματισμένη βότκα. Χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι ή φίλτρο γαλλικού καφέ, φιλτράρετε το limoncello 4-5 φορές ή μέχρι να γίνει διαυγές. Το τοποθετείτε σε φιάλες και το βάζετε στο ψυγείο. Εντός του ψυγείου μπορεί να συντηρηθεί για έως και 1 χρόνο.

Συνταγή: athinorama.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v