10 ερωτικές ταινίες για… προθέρμανση!

10 ερωτικές ταινίες για… προθέρμανση!

Μία από τις συμβουλές που δίνουν οι σεξολόγοι σε ζευγάρια των οποίων η ερωτική ζωή έχει βαλτώσει είναι να παρακολουθήσουν μαζί μία ερωτική ταινία. Επειδή, όμως, η φράση «ερωτική ταινία» ερμηνεύεται διαφορετικά στο μυαλό ανδρών και γυναικών, παρακάτω παραθέτουμε μία λίστα με κανονικές ταινίες που έχουν προβληθεί σε κανονικούς κινηματογράφους και έχουν οδηγήσει -σύμφωνα με μαρτυρίες- πολλά ζευγάρια απευθείας στο κρεβάτι!

Μέχρι να βγει το «50 Shades of Grey» στους κινηματογράφους, λοιπόν, σπεύσατε στο video club για κάποιες από τις παρακάτω:

9 ½ Weeks (1986)

Μία νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε γκαλερί συναντά έναν νέο άντρα, ανερχόμενο χρηματιστή και παρασύρονται από την έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον. Η έλξη αυτή είναι αμιγώς σεξουαλική και όλη τους η σχέση βασίζεται στην ικανοποίηση των πιο απόκρυφων σεξουαλικών τους φαντασιώσεων και επιθυμιών. Οι νύχτες τους είναι συγκλονιστικές, οι μέρες τους κυλάνε με την προσμονή της συνάντησής τους. Κατά τα άλλα δεν γνωρίζουν τίποτε ο ένας για τον άλλον. Καμία δέσμευση. Για 9 ½ εβδομάδες.

Εντάξει –κλισέ, το δεχόμαστε. Αλλά πώς να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας; Ποια γυναίκα δεν ερωτεύτηκε τον Mickey Rourke σε αυτή την ταινία και ποιον άνδρας δεν είχε ...υγρά όνειρα με την Kim Basinger;

Basic Instinct (1992)

Ο Τζόνυ Μποζ, πρώην σταρ το ροκ, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος. Ο ντετέκτιβ Νικ Κάραν (Michael Douglas) που αναλαμβάνει την υπόθεση πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η Κάθρην Τράμελ (Sharon Stone), η όμορφη και αισθησιακή ερωμένη του Μποζ. Η Κάθρην είναι συγγραφέας και στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει το φόνο ενός σταρ της ροκ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε αργότερα η δολοφονία του Μποζ...
Πρόκειται μάλλον για το μοναδικό θρίλερ ικανό να δημιουργήσει σεξουαλικές ορμές, ενώ σίγουρα θα κάνει τον σύντροφό σας πολύ χαρούμενο!

The Thomas Crown Affair (1999)

Ο εκατομμυριούχος Thomas Crown (Pierce Brosnan), που λατρεύει τον κίνδυνο και τις δυνατές συγκινήσεις, βάζει στόχο να κλέψει ένα πανάκριβο πίνακα από το καλύτερα φυλασσόμενο μουσείο του Μανχάταν. Σύντομα όμως στα πόδια του θα μπλεχτεί η γοητευτική ασφαλιστική πραγματογνώμονας Catherine Banning (Rene Russo) έτοιμη να του κλέψει την καρδιά... Η ιστορία της ταινίας θα ικανοποιήσει εξίσου άνδρες και γυναίκες, ενώ ο παθιασμένος χορός ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές θα... βάλει ιδέες!

Dirty Dancing (1987)

Η νεαρή Φράνσις Χάουζμαν ξεκινά τις θερινές διακοπές με την αδελφή της και τους συντηρητικούς γονείς της στη κατασκήνωση που πηγαίνουν κάθε χρόνο. Ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι προβλέπεται για τη Φράνσις μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Τζόνι, τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης. Αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της και θα αναστατώσει τη μυαλό της. Όταν ένα πρόβλημα υγείας αναγκάσει την παρτενέρ του να αποσυρθεί από το διαγωνισμό χορού που έχει διοργανωθεί, η Φράνσις θα καταφέρει να πάρει τη θέση της. Τα μαθήματα χορού που έκανε κρυφά από όλους δε θα ανατρέψουν μόνο τις προβλέψεις των παρισταμένων εκείνη τη νύχτα αλλά και την ίδια της τη ζωή...

Το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σας δεν θα ενθουσιαστεί με την επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας. Θα ενθουσιαστείτε (και με το παραπάνω) εσείς όμως και αυτό θα πρέπει να του αρκεί!

Last Tango In Paris (1972)

Ένα από τα κορυφαία πονήματα του Bernardo Bertolucci, η αποτελεί μια σεξουαλική φαντασίωση σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην ζωή δυο ανθρώπων. Εραστές, ο Marlon Bando, ένας αμερικάνος μεσήλικας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Παρίσι κι η Maria Schneider, μια εικοσάχρονη Παριζιάνα καλλονή. Κοινό σημείο επαφής, το σπίτι που νοικιάζουν και το κομμάτι της φαντασίωσης που μοιράζονται μέσα από την ανωνυμία τους. Μια σχέση κλεισμένη σ' ένα διαμέρισμα στην οδό Ιουλίου Βερν, πειραματίζεται με το σεξ και ανακαλύπτει την ηδονή πέρα από αστικές συμβάσεις.

Ταινία που πρέπει να δείτε όχι μόνο για να σας δημιουργήσει ερωτική διάθεση αλλά και επειδή αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες κλασικές.

Dangerous Beauty (2000)

Στη Βενετία του 16ου αιώνα οι "κυρίες της Αυλής" απολάμβαναν μοναδικά προνόμια: Nτύνονταν με τα ακριβότερα ρούχα, διάβαζαν βιβλία, συνέθεταν μουσική, έγραφαν ποίηση και μπορούσαν να συζητούν τις υποθέσεις του κράτους με τους άντρες που διοικούσαν τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία. Η Βερόνικα Φράνκο μια κοπέλα καλής καταγωγής αλλά ξεπεσμένη οικονομικά ερωτεύεται τον πλούσιο Μάρκο Βεντέρ. Όταν η Βερόνικα έρχεται σε ηλικία γάμου οι γονείς του Μάρκου αντιτίθενται στο γάμο και η μητέρα της τη συμβουλεύει ότι ανάμεσα στο μοναστήρι και στο παλάτι να διαλέξει το δεύτερο... Οι ερωτικές στιγμές που εκτυλίσσονται ανάμεσα στο ζευγάρια θα συγκινήσουν τις... ρομαντικές ψυχές!

Cruel Intentions (1999)

Ο ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι «Ερωτικά Παιχνίδια» και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Αν και φαινομενικά θυμίζει teen movie, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ιστορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ερωτικών παιχνιδιών πολέμου που θα σας σοκάρουν αλλά και θα σας βάλουν στο «κλίμα» πολύ γρήγορα. Παρεμπίπτοντος, η ταινία έχει και εξαιρετικό soundtrack.

Mr. and Mrs. Smith (2005)

Ο κύριος και η κυρία Smith ζουν μια ήσυχη ζωή, που κάποιες στιγμές γίνεται βαρετή, χωρίς να αποκαλύπτουν όμως τη δεύτερη ταυτότητά τους, όντας και οι δυο επαγγελματίες δολοφόνοι. Τα πράγματα, όμως, γίνονται πολύ περίπλοκα από τη στιγμή που πέρνουν εντολή να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Η περιπέτεια ξεκινά...

Το πιο σέξι ζευγάρι του Hollywood, το οποίο μάλιστα στην πραγματικότητα ερωτεύτηκε στα γυρίσματα αυτής της ταινίας, δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τις σκηνές σεξ που εκτυλίσσονται συχνά πυκνά στην οθόνη και που θα σας δώσουν πολλές ιδέες για διάφορα σημεία του σπιτιού!

Nymphomaniac (2013)

Η Joe (Charlotte Gainsbourg) είναι μια διαγνωσμένη νυμφομανής. Μια κρύα βραδιά την εντοπίζει ο Seligman (Stellan Skarsgard) άσχημα χτυπημένη σε ένα δρομάκι. Ο γοητευτικός εργένης αναλαμβάνει να την περιθάλψει στο σπίτι του, ενώ προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς της συνέβη. Έτσι η Joe θα του αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της από τη μέρα που γεννήθηκε ως την ηλικία των 50. Η αφήγηση ξεδιπλώνεται κινηματογραφικά σε οκτώ κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους όπως "The Compleat Angler", "Jerome", "Mrs. H", "Delirium", "The Little Organ School", "The Eastern and the Western Church (The Silent Duck)", "The Mirror" και "The Gun".

Η ταινία έχει δεχτεί εξίσου καλές και κακές κριτικές αναφορικά με τα όρια που μπορεί να αγγίζει η πρόκληση στην τέχνη, πάντως το σίγουρο είναι ότι ο σκηνοθέτης Lars von Trier καλεί όσους την παρακολουθήσουν σε ένα πρωτόγνωρο ηδονοβλεπτικό παιχνίδι.

Eyes Wide Shut (1999)

Ο Γουίλιαμ Χάρφορντ, διακεκριμένος γιατρός, αποφασίζει να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις όταν μια νύχτα η σύζυγός του, Άλις, του αποκαλύπτει πως είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μ' έναν άλλον άνδρα. Μέσα στη νύχτα συναντά ένα πλήθος από ετερόκλητους ανθρώπους, ώσπου τελικά ένας γνωστός του, πιανίστας, του εκμυστηρεύεται την ύπαρξη μιας αδελφότητας, που επιδίδεται σε σεξουαλικά όργια. Ο Γουίλιαμ θα αποφασίσει να γίνει μέλος της, με απρόβλεπτες συνέπειες...

Μία ταινία ιδανική για παντρεμένα ζευγάρια που όσες φορές και να δείτε θα σας γεννήσει νέες σκέψεις και προβληματισμού, αλλά την ίδια ερωτική διέγερση.

v