Συνταγές για λαχταριστά γλυκά με σοκολάτα

Συνταγές για λαχταριστά γλυκά με σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι ίσως η πιο αγαπημένη γεύση όλων. Την λατρεύουμε σε κάθε της μορφή, σκέτη ως σνακ ή σε διάφορες παραλλαγές μέσα σε γλυκά. Επειδή, καλή είναι η δίαιτα, αλλά ακόμα καλύτερη κάποια μικρή... διατροφική παρασπονδία, σας προτείνουμε πέντε γλυκά που θα σας στείλουν κατευθείαν στην κόλαση.

Κέικ σοκολάτας με γεύση βατόμουρου

Υλικά:

Για το κέικ:Για το γλάσο σοκολάτας:Για τη γέμιση:
2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλ. γάλα
Στιγμιαίος καφές
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
120 γρ. κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

1/2 ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας
1 φλ. μαρμελάδα βατόμουρου

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και το κοσκινίζετε ξανά με τη μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτετε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Προσθέτετε τα καρύδια. Βάζετε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνετε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. 

Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση. Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζετε την κατσαρόλα από την εστία. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε  μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάτε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξεφορμάρετε, ετοιμάζετε την γέμιση. Παίρνετε την μισή ποσότητα από το γλάσο σοκολάτας και το ενώνετε με τον πουρέ βατόμουρου. Στη συνέχεια γεμίζετε τον πρώτο δίσκο με αυτό το μείγμα και σκεπάζετε με τον δεύτερο. Με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας καλύπτετε το κέικ και σερβίρετε.

Συνταγή: sidagi.gr

Μάφιν με σοκολάτα

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1/2 φλ. κακάο (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ. γάλα
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά
2 βανίλιες
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος, ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε απαλά το μείγμα.

Τα τοποθετείτε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζετε κατά τα 2/3.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Συνταγή: argiro.gr

Brigadeiro (Βραζιλιάνικα τρουφάκια)

Υλικά:

1 κουτί γάλα βλάχας
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας
Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Βάζετε στη φωτιά το γάλα, τη μαργαρίνη και το ρόφημα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι να φαίνεται το βάθος της κατσαρόλας.

Βάζετε το μείγμα σε ενα πιάτο βουτυρωμένο και σχηματίζετε μπαλάκια με βρεγμένα χέρια. Κάθε μπαλάκι το περνάτε στην τρούφα. Το σερβίρετε σε χάρτινα φορμάκια.

Συνταγή: bibliomageirikis.blogspot.de

Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Υλικά:

300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γάλα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Ελάχιστο αλάτι
350 αλεύρι κοσκινισμένο με
1 κ σ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Μισό κουταλάκι σόδα
3 αυγά χτυπημένα

Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
1 / 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλλα
1 / 2 κ.γ. γαρύφαλλο
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνετε 2 λεπτά και μετά σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.

Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάζετε σε μπολ τη ζάχαρη και την περιχύνετε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα. Προσθέτετε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπημένα αυγά.

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για 50 με 60 λεπτά. Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξετε σε κομμάτια, περιχύνετε το κρύο σιρόπι.

Συνταγή: mageirikesdiadromes.gr

Μους σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
200 γρ. γάλα πλήρες  καυτό

Εκτέλεση:

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Σπάτε τη σοκολάτα σε μπολ και την περιχύνετε με το καυτό γάλα, την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Αφήνετε την λιωμένη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη ρίχνετε μέσα στην σαντιγί και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν 4-5 ώρες. Θα γίνει μια απαλή μους σοκολάτας! Δοκιμάστε τη και με σοκολάτα κουβερτούρα με άρωμα πραλίνα.  

Συνταγή: cometocook.blogspot.gr

v