Ο γιος μου ζει με τους παππούδες και μου φέρεται άσχημα

Ο γιος μου ζει με τους παππούδες και μου φέρεται άσχημα

Ερώτηση:

Είμαι μητέρα μόνη, χωρισμένη από έγκυος, και μεγαλώνω μόνη μου τον 12 ετών γιο μου. Το τελευταίο διάστημα δεν θέλει να μένει σπίτι μας και μένει στους γονείς μου. Με τον πατέρα μου δεν έχει καμία επαφή από βρέφος (δεν θέλει ο πατέρας). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω δεν είναι τόσο γιατί μένει εκεί -με πειράζει βέβαια και αυτό- αλλά που δεν ταιριάζω με τη μητέρα μου και που επηρεάζει το παιδί αρνητικά εναντίον μου. Τώρα ο μικρός μου φέρεται πολύ άσχημα. Μου αντιμιλάει και με χτυπάει. Τι πρέπει να κάνω; Βέβαια, το πιο ωραίο θα ήταν να είχαμε το ίδια μέτρα και σταθμά με τους γονείς μου, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Η μητέρα μου έχει ψύχωση με το παιδί και του κάνει όλα τα χατίρια και ο μικρός βολεύεται.

Απάντηση:

Η κατάσταση έχει δυστυχώς ξεφύγει από τον έλεγχό σας και το ζητούμενο εδώ είναι πώς θα την κερδίσετε τον έλεγχο της ζωής του παιδιού σας. Το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη ορίων στη σχέση με την μητέρα σας και την δική σας αδυναμία να μπορέσετε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.

Θα σας πρότεινα να μπείτε σε θεραπευτική διαδικασία με ψυχολόγο για να σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε τα νήματα διότι η ιστορία σας είναι μπλεγμένη και θα χρειαστεί να δυναμώσετε για να μπορέσετε να διεκδικήσετε τον γιο σας και να ξαναγίνετε η μητέρα του. Δυστυχώς με μια απλή συμβουλή διεκπεραιωτικής φύσης δεν θα λυθεί κάτι. Πηγαίνετε να πάρετε βοήθεια να γλιτώσετε τον γιο σας από την καταβροχθιστκή μητέρα σας και να δημιουργήσετε την σχέση που χρειάζεται το ίδιο το παιδί μαζί σας. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v