Δωρεάν σεμινάρια για μέλλουσες μαμάδες από τα Public!

Δωρεάν σεμινάρια για μέλλουσες μαμάδες από τα Public!

Πολλές μέλλουσες μητέρες έχουν ανάγκη από χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς και τη σχετική υποστήριξη πριν τον τοκετό, ώστε να προετοιμαστούν για τη σημαντικότερη στιγμή της ζωή τους. Τα Public βρίσκονται δίπλα στις μέλλουσες μαμάδες διοργανώνοντας σεμινάρια με σκοπό να «απαντήσουν» με σύγχρονο τρόπο σε κλασσικά ερωτήματα που προκύπτουν όταν οι γυναίκες αλλάζουν ρόλους (γυναίκα, σύντροφος, μαμά). Τα σεμινάρια που ξεκινούν το Μάρτιο και ολοκληρώνονται το Μάιο, διοργανώνονται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Τα σεμινάρια θα πλαισιώνουν ειδικοί επιστήμονες (γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι) οι οποίοι θα απαντούν σε απορίες που αφορούν όλο το διάστημα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Θα προτείνουν λύσεις σε θέματα όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας, η προετοιμασία του πρώτου παιδιού για την υποδοχή του μωρού, η επαναφορά του σώματος μετά την εγκυμοσύνη, κλπ.

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκινάει στις 11 Μαρτίου με θέμα «Η ψυχολογία της εγκύου» σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το βιβλίο «Κορίτσια θα γίνω Μάνα!» της Χριστίνας Κοπανά (1η έκδοση: Φεβρουάριος 2014). Η συγγραφέας θα παρουσιάσει τα βασικά ψυχολογικά ζητήματα που απασχολούν μία έγκυο και θα μοιραστεί με το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

11 Μαρτίου 2014 «Η ψυχολογία της εγκύου»: Παρουσίαση με χιούμορ από τη συγγραφέα των βασικών ψυχολογικών θεμάτων που απασχολούν μία έγκυο, συζήτηση με το κοινό, σε «χαλαρή μορφή ομαδικής ψυχανάλυσης»

18 Μαρτίου 2014: «Πρωινή αδιαθεσία και άλλοι μύθοι της εγκυμοσύνης»: Παρουσίαση και συζήτηση από τη συγγραφέα όλων των «κλισέ» της εγκυμοσύνης που τελικά δεν έχουν εφαρμογή σε όλες με τον ίδιο τρόπο π.χ. αδιαθεσία και τάση προς έμετο το απόγευμα και όχι το πρωί.

1 Απριλίου 2014: «Τοκετός και Θηλασμός»: Δύο μεγάλες και σημαντικές ενότητες που θα αναλυθούν με την παρουσία ειδικής σύμβουλου θηλασμού, πάντα στο ύφος του βιβλίου, χωρίς αυστηρά «επιστημονική» γλώσσα.

15 Απριλίου 2014: «Οι πρώτες μέρες: Μην κάνεις τα ίδια λάθη!»: Η Χριστίνα Κοπανά και μία ομάδα γυναικών που έγιναν πρόσφατα μαμάδες μοιράζονται μυστικά για το πρώτο διάστημα, από το πρόγραμμα του νεογέννητου έως τον ρόλο και τη βοήθεια των γιαγιάδων.

Μάθετε περισσότερα εδώ  www.public.gr / blog.public.gr

v