Φροντίδα ματιών: Αντιμετωπίστε οριστικά μαύρους κύκλους και πρηξίματα!

Φροντίδα ματιών: Αντιμετωπίστε οριστικά μαύρους κύκλους και πρηξίματα!

Ολα τα προβλήματα ομορφιάς έχουν τη λύση τους, αρκεί να ξέρουμε τα σωστά μυστικά και κυρίως πού να απευθυνθούμε. H αισθητικός κ. Φρόσω Αγιαννιώτη μοιράζεται μαζί μας αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της αντιαισθητικής εικόνας που προκαλούν οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, η βλεφαρόπτωση και οι ρυτίδες "στο πόδι της χήνας".

Μαύροι κύκλοι

Oι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε γονιδιακούς παράγοντες ή σε δυσλειτουργία του οργανισμού (έλλειψη σιδήρου ή θυρεοειδής) ή ακόμη σε εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η έλλειψη ύπνου και η υπερβολική κούραση.

Για να διορθώσουμε το αισθητικό πρόβλημα, η ειδικός αναφέρει πως πρέπει να διορθώσουμε καταρχάς τα αίτια που το προκαλούν. Η καθημερινή περιποίηση των ματιών μετά την ηλικία των 20 είναι εξαιρετικά σημαντική για να μην επιδεινώνεται το πρόβλημα. Κάποιες αποσυμφορητικές κρέμες σε μορφή gel με συστατικά όπως το αγριοκάστανο, τα πεπτίδια και κάποια συμπλέγματα βιταμινών είναι απαραίτητες για αυτή την περίπτωση. Μια μάσκα μια φορά την εβδομάδα βοηθά, επίσης σημαντικά.

Η μεσοθεραπεία μπορεί επιπρόσθετα να αποτελέσει μια καλή λύση. Για εμφανή βελτίωση στους μαύρους κύκλους η κ. Αγιαννιώτη αναφέρει ότι θα χρειαστούν 4-6 θεραπείες μεσοθεραπείας και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν 6 μήνες με 1 χρόνο. Η κάθε συνεδρία κοστίζει από 45-80 ευρώ και καλό θα είναι η μέθοδος αυτή να εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 28 ετών. Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε αισθητικό, σε δερματολόγο ή και σε πλαστικό.

Δείτε επίσης πώς μπορούν να καλυφθούν οι μαύροι κύκλοι με μακιγιάζ. 

Πρηξίματα ή σακούλες

Τα πρηξίματα ή αλλιώς σακούλες κάτω από τα μάτια φείλονται σε κατακράτηση υγρών και αποτελούν σύμπτωμα που αυξάνεται με την πάροδο των ετών. Μπορεί, επίσης, να είναι και γονιδιακό "πρόβλημα".

Οι σακούλες μπορούν να μειωθούν με μεγάλη κατανάλωση υγρών και κυρίως νερού. Επίσης, το λεμφικό μασάζ στην περιοχή, από εξειδικευμένους αισθητικούς, μπορεί να "χαλαρώσει" την περιοχή και να την απαλύνει από πρηξίματα. Κάποιες αποσυμφορητικές κρέμες με παρόμοια συστατικά σαν και αυτά στην περίπτωση των μαύρων κύκλων δρουν ευεργετικά σε αυτήν την περίπτωση.

Το παλιό κόλπο της γιαγιάς, με ροδέλες από ωμές πατάτες πάνω στα μάτια, βοηθά σε αρκετές περιπτώσεις.

Η μεσοθεραπεία μπορεί και εδώ να βοηθήσει, αλλά με λιγότερο καλά αποτελέσματα συγκριτικά με αυτά των μαύρων κύκλων, όπως επισημαίνει η κ. Αγιαννιώτη. Τέλος, peeling στην περιοχή συνήθως δεν συνιστάται, αλλά κάποιες θεραπείες με ειδικά προϊόντα και ενζυμικά συστατικά μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά. Η αισθητικός σας θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δείτε διευθύνσεις όπου μπορείτε να κάνετε λεμφικό μασάζ. 

Ρυτίδες στο "πόδι της χήνας'

Οι ρυτίδες στην άκρη του ματιού, που ονομάζονται και "ρυτίδες στο πόδι της χήνας", οφείλονται καταρχήν στο γήρας. Μπορεί όμως να οφείλονται και στην κατανομή του προσώπου, η οποία ενδέχεται να προκαλεί έντονη ρυτίδωση στην περιοχή.

Μια καθημερινή ισχυρή αντιρυτιδική και συσφιχτική κρέμα, που να περιέχει βιταμίνη Ε και ρετινόλη, κρίνεται απαραίτητη για αυτή την περίπτωση. Επιπρόσθετα, κάποιες συσφιχτικές θεραπείες με μικρορεύματα ή οξέα ή ορισμένες με αντιγηραντικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό.

Οι μεσοθεραπείες και το μπότοξ φέρουν, επίσης, αποτελέσματα. Να προσθέσουμε εδώ ότι οι μεσοθεραπείες είναι απαραίτητο να γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα και να επαναλαμβάνονται ανά εξάμηνο. 

Βλεφαρόπτωση

Και η βλεφαρόπτωση, όπως και οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας, οφείλεται στην κατανομή του προσώπου και στο πέρασμα του χρόνου. Μια συσφιχτική θεραπεία με ρεύματα, το μπότοξ και οι μεσοθεραπείες μπορούν και εδώ να λειτουργήσουν ευεργετικά. Επίσης οι κρέμες με πεπτίδια αποτελούν σύμμαχο και σε αυτή την περίπτωση. Διαφορετικά η βλεφαροπλαστική ενδείκνυται για να διορθώσει το αισθητικό πρόβλημα. 

Η κ. Αγιαννιώτη υπογραμμίζει πως σε όλες τις περιπτώσεις, η πλαστική επέμβαση αποτελεί δραστική λύση - για το θέμα ωστόσο αυτό καλό είναι να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα κρίνει το κάθε περιστατικό. Τέλος, η ίδια αναφέρει πως, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο οι γυναίκες να κοιμούνται καλά, να ξεκουράζονται, να πίνουν πολύ νερό και να μην περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους.

v