Μεσοθεραπεία: Η τελευταία εξέλιξη στην αισθητική προσώπου

Μεσοθεραπεία: Η τελευταία εξέλιξη στην αισθητική προσώπου

Σας έχει τύχει να ξυπνήσετε το πρωί, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να... τρομάξετε; «Όχι, δεν είναι αυτό το πρόσωπό μου. Δε μπορεί να έχει γίνει έτσι. Δεν είμαι ούτε 40 ακόμα.» Αν ναι, δεν είστε η μόνη. Στις περισσότερες γυναίκες μετά τα 35 έχει συμβεί να παρατηρούν τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης, τις πρώτες βαθιές ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, τη θαμπάδα (ειδικά αν είναι καπνίστριες). Όλα αυτά διορθώνονται κάπως όταν «πέσει» η πρώτη στρώση μακιγιάζ, αλλά το βράδυ, όταν ξεβάφεστε το πραγματικό σας πρόσωπο επιστρέφει.

Κάποιες γυναίκες είναι συμβιβασμένες με την ιδέα ότι ο χρόνος φέρνει και φθορά στο πρόσωπο και πιθανώς δεν ενοχλούνται καθόλου –είναι, μάλιστα, κάποιες που «γερνούν όμορφα». Κάποιες άλλες, όμως, νιώθουν ότι τα 40 είναι πολύ νωρίς για να αποχωριστούν το νεανικό τους πρόσωπο και αναζητούν μεθόδους για να το διατηρήσουν λαμπερό όσο περισσότερο γίνεται.

Οι αντιγηραντικές κρέμες είναι η πιο light μέθοδος συντήρησης –αυτή που συνιστάται σε μία γυναίκα από τους πλαστικούς χειρουργούς ήδη από τα 25 της. Το lifting είναι από τους πλέον δραστικούς τρόπους να «λειάνει» το πρόσωπο, όμως απευθύνεται συνήθως σε άτομα άνω των 50 ετών. Στα 40 της η μέση γυναίκα "χρειάζεται" μία καλή -αλλά όχι επεμβατική- «επιδιόρθωση» και συντήρηση του προσώπου της για να διανύσει όσο πιο γοητευτική γίνεται την πρώτη ώριμη δεκαετία της ζωής της.

Μεσοθεραπεία: Η λύση της σύγχρονης αισθητικής

Οι περισσότεροι δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν πως η τελευταία λέξη στην τεχνολογία της αισθητικής, για γυναίκες που θέλουν ανάπλαση και ανανέωση χωρίς κάποια «βαριά» επέμβαση, είναι η μεσοθεραπεία. Όπως χαρακτηριστικά μας εξήγησε ο πλαστικός χειρουργός κ. Στέφανος Σταθάκης, «για μία γυναίκα γύρω στα 40, που έχει τα συνηθισμένα προβλήματα της ηλικίας της, π.χ. πρώτες βαθιές ρυτίδες, δυσχρωμία, nicotin skin (θαμπό δέρμα λόγω καπνίσματος), η ιδανική λύση είναι η combine mesotherapy, με laser και RF. Πρόκειται για μία θεραπεία που θα φέρει καλά αποτελέσματα συντήρησης, εμφανή ήδη από το πρώτο ραντεβού».

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι η χορήγηση, στο βάθος του δέρματος όπου οι κρέμες δεν φτάνουν, διαφόρων ουσιών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ κ.α., τα οποία είναι απαραίτητα για τη άριστη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μεσοθεραπείας: Για το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, προκειμένου να αποκατασταθεί η λάμψη και η ελαστικότητα, να επανέλθει η σύσφιξη και να απομακρυνθούν οι δυσχρωμίες, και για το σώμα, για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Οι δε μέθοδοι μεσοθεραπείας είναι πολλές, ενέσιμες και μη. Στις ενέσιμες η έκχυση του υλικού γίνεται στο δέρμα με πολύ μικρές, πολλαπλές ενέσεις (και τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας) ή με τη χρήση ενός ρόλερ που στην επιφάνειά του φέρει πολλές μικροσκοπικές βελόνες. Στις μη ενέσιμες το υλικό απλώνεται στο δέρμα μέσω ηλεκτροπόρωσης.

Στην combine mesotherapy με laser και RF (radio frequency), την οποία προτείνει ο κ. Σταθάκης, η έκχυση του υλικού γίνεται με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες ανοίγουν «κανάλια» διείσδυσης και πόρους στο κυτταρικό επίπεδο, επιτρέποντας στα προϊόντα να διεισδύσουν στο δέρμα και τα κύτταρα. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, ίσως μόνο μία ελαφριά θερμότητα, η οποία δραστηριοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και επιφέρει σύσφιξη. Η δε θεραπεία λαμβάνβει χώρα στο ιδιωτικό ιατρείο του γιατρού.

Έτσι, η γυναίκα που θα δεχθεί την θεραπεία αυτή, μπορεί κάλλιστα να πάει στην δουλειά της την επόμενη ημέρα, χωρίς το παραμικρό σημάδι.

Ωστόσο, καθώς πρόκειται για μία θεραπεία συντήρησης, όπως εξηγεί ο κ. Σταθάκης, για να δείχνει πάντα όμορφο και λαμπερό το δέρμα, απαιτείται επανάληψη κάθε 15 με 20 ημέρες.

Το αποτέλεσμα και το κόστος

Όσο για το αποτέλεσμα; Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει: «Όταν βλέπετε όλες αυτές τις διάσημες σαραντάρες και αναρωτιέστε τι κάνουν και διατηρούν τέτοια πρόσωπα, να ξέρετε ότι τέτοιες ακριβώς θεραπείες κάνουν».

Κι αν υπάρχουν επιμέρους, εντονότερες ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή τα χείλη; «Στην περίπτωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο προτείνουμε botox, ενώ για γέμισμα και όγκο στα χείλη γίνεται έκχυση υαλουρονικού οξέος. Το botox χρειάζεται επανάληψη κάθε έξι μήνες».

Το μόνο που απαιτείται από την γυναίκα που θα υποβληθεί σε μία τέτοια θεραπεία είναι να έχει κάνει έναν καλό καθαρισμό προσώπου πριν την θεραπεία και να εφαρμόσει κάποιες ειδικές κρέμες που θα συστήσει ο γιατρός μετά την θεραπεία, η οποία είναι εντελώς ακίνδυνη και ασφαλής, ακόμα κι όταν πραγματοποιείται μακροχρόνια.

Το κόστος της combine mesotherapy με laser και RF κυμαίνεται, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας, στα 150 με 200 ευρώ ανά συνεδρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πλαστικό χειρουργό κ. Στέφανο Σταθάκη στο ιατρείο του (Βασιλίσσης Σοφίας 96, Αθήνα, τηλ. 2107470000) ή μέσω της ιστοσελίδας του και της σελίδας του στο Facebook.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό για να κερδίσετε εντελώς δωρεάν μία combine mesotherapy με laser και RF από τον κ. Στέφανο Σταθάκη

v