Σπιτικά cupcakes με ήρωες της Disney για να ξετρελάνετε τα παιδιά!

Σπιτικά cupcakes με ήρωες της Disney για να ξετρελάνετε τα παιδιά!

Είτε για το παιδικό πάρτι, είτε για οποιαδήποτε εορταστική εκδήλωση, τα παρακάτω σχέδια για cupcakes εμπνευσμένα από τα παιδικά της Disney θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα ενθουσιάσουν με τις απίθανες γεύσεις τους! Επισκεφθείτε ένα μεγάλο κατάστημα με ζαχαρωτά για... ανεφοδιασμό και δείτε πώς θα τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι!

Βασική συνταγή για cupcakes βανίλιας

Υλικά:

1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνετε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίχνετε τη βανίλια. Κοσκινίζετε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτετε αλεύρι και γάλα. Ισομοιράζετε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψήνετε για 20΄-23΄. Δεν πρέπει να τα παραψήσετε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζετε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται. Τα αφήνετε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Βασική συνταγή για cupcakes σοκολάτας

Υλικά:

200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
100 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτετε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτετε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύετε απαλά. Ισομοιράζετε τα cupcakes σε 12 θήκες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17΄-18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Μην τα παραψήσετε. Τα αφήνετε να σταθούν και να κρυώσουν.

Disney Cupcakes!

Cupcakes Mickey Mouse

Υλικά για τη διακόσμηση:

Μπισκότα σοκολάτας με κρέμα (τύπου Oreo) σε κανονικό και mini μέγθος
Για το frosting:
450 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

Για το frosting: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν και απλώνετε το frosting πάνω από κάθε cupcake.

Στη συνέχεια χωρίστε τα μπισκότα στη μέση και πιέστε ένα κανονικό (μισό) μπισκότο στο κέντρο του κάθε cupcake και από δύο mini (μισά) μπισκότα στα πλάγια, για αυτιά. Φροντίστε η πλευρά με την κρέμα στα μπισκότα να «κοιτάζει» προς τα μέσα.

Νέμο cupcakes

Υλικά για την διακόσμηση:

Frosting σε λευκό, πορτοκαλί και μαύρο χρώμα (ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή και εκτέλεση, χωρίστε το frosting σε 2 μεγάλα μέρη και ένα πολύ μικρότερο και απλά προσθέστε μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώματος ζαχαροπλαστικής στο ένα μέρος, μαύρου χρώματος στο μικρότερο μέρος, ενώ το άλλο μεγάλο μέρος πρέπει να παραμείνει λευκό)
Λευκές καραμελένιες περλίτσες

Εκτέλεση:

Απλώστε το λευκό frosting πάνω από κάθε cupcake.
Για το πορτοκαλί σχέδιο θα χρειαστείτε στρογγυλά κουπ-πατ τα οποία να αυξομειώνονται σε μέγεθος, προκειμένου να κόψετε ακριβώς στο μέγεθος που θέλετε το κεφάλι του Νέμο. Αφού κόψετε στρογγυλά μέρη από το πορτοκαλί frosting, τοποθετήστε τα πάνω από το λευκό frosting.
Για να γίνουν στρογγυλά τα μάτια χρησιμοποιήστε καπάκια, είτε από αναψυκτικά είτε από άλλες συσκευασίες που μπορεί να έχετε στο σπίτι, και τοποθετήστε τα και αυτά στο κεφάλι, όπως στη φωτογραφία. Μην ξεχάσετε τις λευκές καραμελένιες περλίτσες!
Για το στόμα και τα φρύδια θα σας βοηθήσει μία οδοντογλυφίδα, την οποία θα βουτάτε κάθε φορά μέσα στο μαύρο frosting.

Χαρούμενα χελωνάκια Σκουίρτ (επίσης από την ταινία Αναζητώντας τον Νέμο)

Υλικά για την διακόσμηση:

Frosting (ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή και εκτέλεση)
«Ζελεδένια» ζαχαρωτά σε πράσινο και πορτοκαλί χρώμα (όπως στη φωτό)
Σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Αφού απλώσετε σε κάθε cupcake το frosting, πάρτε τα ζαχαρωτά σας και κόψτε τα σε τέτοια σχήματα ώστε να σχηματίζουν τα πόδια, το κεφάλι και τον κορμό της κάθε χελωνίτσας. Τοποθετήστε τα στα cupcakes όπως στη φωτογραφία. Για μάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε «σταγόνες» κουβερτούρας. Για να κολλήσουν τα μάτια στο κεφάλι κάντε μικρές τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα στη θέση των ματιών και βουτήξτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε λίγο frosting για να κολλήσουν πιο εύκολα.

Cupcakes Cars

Υλικά για την διακόσμηση:

Frosting σε κόκκινο χρώμα (ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή και εκτέλεση και απλά προσθέστε μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής)
Πλάκες λευκής σοκολάτας
Οδοντογλυφίδα
Σταγόνες κουβερτούρας
Σοκολατένια γλυκά (τύπου M&Ms) σε καφέ και κίτρινο χρώμα

Εκτέλεση:

Για το «παρμπρίζ», κόψτε μικρά ορθογώνια (περίπου 2,5 x 4,5 εκ.) από την πλάκα λευκής σοκολάτας. Σχεδιάστε κόκκινο περίγραμμα από το frosting στις άκρες του ορθογωνίου και με μία οδοντοφγλυφίδα κάντε μικρές τρυπούλες στη σοκολάτα, στο σημείο όπου θα τοποθετηθούν οι σταγόνες της κουβερτούρας, ως μάτια.

Στη συνέχεια απλώστε το κόκκινο frosting στο cupcake (κάντε τα ένα-ένα με τη σειρά) και τοποθετήστε από πάνω απαλά το «παρμπρίζ». Έπειτα τοποθετήστε τα καφέ σοκολατένια μπαλάκια στα πλαϊνά ως ρόδες του αυτοκινήτου και τα κίτρινα στο μπροστινό μέρος, ως φώτα. Μία οδοντογλυφίδα θα σας βοηθήσει και πάλι να κάνετε τρυπούλες.

Με λίγη ακόμα λευκή σοκολάτα σχηματίστε την πινακίδα, όπως στη φωτογραφία.

Πρίγκιπας Ναβίν ως βάτραχος (από το παιδικό η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος)

Υλικά για την διακόσμηση:

Frosting σε πράσινο χρώμα (ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή και εκτέλεση και απλά προσθέστε μερικές σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής)
Πράσινες «ζελεδένιες» καραμέλες σε σχήμα φρούτου
Μεγάλες πράσινες στρογγυλές καραμέλες
Ψαλίδι κουζίνας
Μικρά marshmallows σε κίτρινο και λευκό χρώμα
Σταγόνες κουβερτούρας
Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

Για τα σχέδια αυτά θα χρησιμοποιήσετε τη συνταγή για τα σοκολατένια cupcakes. Απλώστε το πράσινο frosting πάνω σε κάθε cupcake.

Για να σχηματίσετε τον βάτραχο, πιέστε ένα πράσινο ζελεδάκι σε σχήμα φρούτου πάνω σε κάθε frosting. Για τα μάτια, κόψτε μία πράσινη στρογγυλή καραμέλα στη μέση, στη συνέχεια κόψτε λίγο από το λευκό marshmallow και πιάστε το πάνω στην πράσινη καραμέλα και από πάνω πιέστε μία σταγόνα κουβερτούρας. Τοποθετήστε τα μάτια ακριβώς πίσω από κάθε πράσινο ζελεδάκι, πάνω στο cupcake.

Για την κορόνα του βατράχου, κόψτε με ένα μαχαίρι κίτρινα marshmallows σε σχήμα κορόνας. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κάτω μέρος κάθε κορόνας και στερεώστε την στο cupcake, όπως στη φωτογραφία!

Mike Wazowski Cupcakes

Υλικά για την διακόσμηση:

Frosting σε πράσινο χρώμα (ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή και εκτέλεση και απλά προσθέστε μερικές σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής)
Τσιχλοκαραμέλες σε μπλε χρώμα
Στρογγυλά λευκά σοκολατάκια
Καφέ M&Ms mini
Μερέντα
Λευκές καραμελίτσες-περλίτσες (ή σε σχήμα μπιλίτσας, για τα δόντια)
Αποφλοιωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Για τα σχέδια αυτά θα χρησιμοποιήσετε τη συνταγή για τα σοκολατένια cupcakes. Απλώστε το πράσινο frosting πάνω σε κάθε cupcake.
Για το κάθε μάτι, πάνω σε κάθε λευκό, στρογγυλό σοκολατάκι τοποθετήστε μία μεγάλη σταγόνα μπλε τσιχλο-καραμέλας και στο κέντρο της ένα καφέ mini M&M.

Για το στόμα, με ένα μαχαίρι σχηματίστε στο πράσινο frosting ένα μεγάλο χαμόγελο και εκεί απλώστε λίγη μερέντα. Από πάνω τοποθετήστε τις μικρές περλίτσες-καραμελίτσες.
Κόψτε τα λευκά αμύγδαλα έτσι ώστε να τοποθετηθούν ως κερατάκια στο κάθε cupcake.

Πηγή: spoonful

v