Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με λίγο καφέ

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με λίγο καφέ

Ο καφές είναι, ομολογουμένως το αγαπημένο ρόφημα των περισσοτέρων, μιας και κανείς μπορεί να τον απολαμβάνει κάθε στιγμή, όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν, πέρα από απόλαυση, πόσους ακόμα εναλλακτικούς σκοπούς μπορεί να εξυπηρετήσει, εντός και εκτός σπιτιού! Τους ανακαλύψαμε και σας τους παρουσιάζουμε:

Υπέροχο αποσμητικό χώρου!

Βάλτε κόκκους από καφέ σε ένα διχτυωτό σακουλάκι και τοποθετήστε το σε ντουλάπες και στο αυτοκίνητο για να απορροφηθούν οι άσχημες μυρωδιές. Διατηρήστε, επίσης, κόκκους μέσα σε ένα φλιτζανάκι δίπλα στον νεροχύτη και τρίψτε με αυτούς τα χέρια σας για να φύγουν οι μυρωδιές από ψάρι, σκόρδο και κρεμμύδι.

Επιδιορθώσεις επίπλων

Λειάνετε γρατσουνιές σε έπιπλα που είναι φτιαγμένα από σκούρο ξύλο. Βουτήξτε μια μπατονέτα σε υγρούς κόκκους και τρίψτε με αυτήν στην κατεστραμμένη περιοχή του ξύλου. Αν το επαναλάβετε πολλές φορές, το ξύλο θα μπορέσει να σκουρύνει πιο εύκολα.

Φυσικό απωθητικό για τα μηρμύγκια

Χρησιμοποιήστε τα κατακάθια του καφέ για φυσική αντιμετώπιση των μυρμηγκιών. Τοποθετήστε κόκκους στα σημεία που συχνάζουν μυρμήγκια. Η μυρωδιά τα απωθεί.

Αφαίρεση λεκέδων 

Μπορείτε να αφαιρέσετε γράσο και βρωμιές από γλάστρες, τηγάνια και διάφορα εργαλεία. Τοποθετήστε μερικές κουταλιές του γλυκού από κόκκους καφέ πάνω σε ένα κουρέλι, τυλίξτε το και τρίψτε το αντικείμενο από το οποίο θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με προσοχή. 

Χρωματισμός υλικών

Μπορείτε να βάψετε αυγά ή χαρτί χρησιμοποιώντας λίγη ποσότητα καφέ. Μια χούφτα από κόκκους καφέ ανακατεμένους με νερό θα δώσει στο χαρτί ένα πολύ ωραίο γυάλισμα, ενώ θα κάνει τα αυγά την περίοδο του Πάσχα, να αποκτήσουν ένα πολύ ωραίο καφετί χρώμα. 

Απώθηση γατιών

Διώξτε τις γάτες με λίγους κόκκους καφέ. Απλώστε κόκκους γύρω από τις γλάστρες για να μη μπορούν τα αγαπημένα σας κατοικίδια να χαλάσουν τα φυτά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα παρτέρια που μπορεί να έχετε κοντά στο σπίτι σας. 

Μυστικό υλικό σε συνταγές

Προσθέστε κόκκους καφέ μέσα σε συνταγές ως ...μυστικό για την υπέροχη γεύση τους. Για παράδειγμα, αν ετοιμάζετε ένα φαγητό με chilli, κάποιο είδος παγωτού ή ένα κέικ σοκολάτα, ο καφές ταιριάζει άψογα!
 

Αρωματικό σαπούνι

Μπορείτε να φτιάξετε αρωματικό σαπούνι με κόκκους από καφέ. Προσθέστε ένα τρίτο του φλιτζανιού κόκκους καφέ σε μια λιωμένη μπάρα από σαπούνι γλυκερίνης, πλάστε την ξανά και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε την για να καθαρίσετε καλά τα χέρια σας. 

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μόνοι σας σαπούνι στο σπίτι.

Φύτεμα με καρότα

Φυτέψτε καφέ μαζί με καρότα. Ανακατώστε κόκκους καφέ μαζί με μικρούς σπόρους καρότου για να δώσετε παραπάνω όγκο και να κάνετε το φύτεμα πιο εύκολο. Το άρωμα του καφέ μπορεί ακόμη να διώξει τα σκουλήκια που θα επιχειρήσουν να χωθούν στην ρίζα του φυτού. 

Μαλακό κρέας

Με την βοήθεια του καφέ μπορείτε να μαλακώσετε περισσότερο το κόκκινο κρέας. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας φρέσκους κόκκους καφέ σε μαρινάδες που ετοιμάζετε. Εκτός από το γεγονός ότι το κρέας θα γίνει πολύ πιο μαλακό, θα πάρει και μια υπέροχη καπνιστή μυρωδιά.
 

Τέλειο λίπασμα για τα φυτά

Ρίξτε κόκκους καφέ στο χώμα όπου είναι φυτεμένα τριαντάφυλλα, καμέλιες, αζαλέες και άλλα φυτά. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ώστε να βγουν πιο γαλάζια τα άνθη των φυτών σας, επειδή αυξάνουν την οξύτητα του εδάφους και με αυτόν τον τρόπο απορροφάται αλουμίνιο, που δημιουργεί τον έντονο μπλε ανθό.

Φροντίδα για το κατοικίδιο

Αφού λούσετε τον σκύλο ή την γάτα σας, τρίψτε την βρεγμένη γούνα τους με κόκκους από καφέ μέχρι να φτάσετε στο δέρμα και στην συνέχεια ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Το τρίχωμα θα γίνει με αυτόν τον τρόπο πιο μαλακό. Επίσης, χάρις στον καφέ, οι ψύλλοι θα γίνουν άφαντοι.

Τέλειο εντομοαπωθητικό

Ο καφές διώχνει τα έντομα. Φτιάξτε λακούβες γύρω από τα φυτά σας και γύρω από τις γλάστρες σας και γεμίστε τις με κόκκους από καφέ. Αυτή η κίνηση θα κρατήσει μακριά τα μυρμήγκια και τα σαλιγκάρια ενώ θα δώσει μια νέα ζωή στα αγαπημένα σας λουλούδια.

Σκόνη στο τζάκι

Συμμαζέψτε τις στάχτες απο το τζάκι σας και ρίξτε απο πάνω τους νοτισμένους κόκκους πριν τις σκουπίσετε. Με τον τρόπο αυτόν θα ελαχιστοποιήσετε την σκόνη που μπορεί να δημιουργηθεί όταν τις μαζεύετε.

Μαξιλαράκια για καρφίτσες

Φτιάξτε τα δικά σας μαξιλάρια για καρφίτσες. Γεμίστε ένα παλιό κομμάτι από μαλλί ή πανί με κόκκους του καφέ. Δέστε την κορυφή με ενα λαστιχάκι. Το έλαιο απο τους κόκκους θα βοηθήσει, επίσης, ώστε να μην σκουριάσουν οι καρφίτσες σας.

Πλαστελίνη για τα παιδιά

Αναμείξτε δυο φλιτζάνια ξηρών κόκκων καφέ με μισό φλιτζανάκι αλάτι και με 1 ή 2 φλιτζανάκια καλαμποκάλευρου. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε να αποκτήσει η ζύμη της πλαστελίνης την επιθυμητή υφή.

Τέλειο δόλωμα

Ρίξτε μερικούς κόκκους καφέ στον πάτο του κουτιού όπου έχετε τα δολώματα για το ψάρεμα. Αυτή η κίνηση θα κρατήσει τα σκουλίκια σας ζωντανά για όσο καιρό τα χρειάζεστε.

Αρωματικά σιφώνια

Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίξτε πού και πού κατακάθια του καφέ και μετά αφήστε να τρέξει ζεστό νερό. Αυτό το κόλπο κάνει θαύματα!

Θρεπτική τροφή για τα φυτά

Ο καφές αποτελεί πολύ καλή πηγή αζώτου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και άλλων ιχνοστοιχείων, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξή των φυτών σας. Αποφύγετε όμως, να τον χρησιμοποιήσετε στις ντοματιές σας.

Παγίδα για κατσαρίδες

Φτιάξτε μια παγίδα για τις κατσαρίδες. Γεμίστε μια κονσέρβα με μερικά εκατοστά από υγρούς κόκκους καφέ και στη συνέχεια καλύψτε την περιφερεια με διπλής όψεως σελοτέϊπ. Το άρωμα θα τραβήξει τις κατσαρίδες μέσα στην παγίδα και η ταινία θα τις εμποδίσει να ξεφύγουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v