Διακόσμηση σπιτιού με παλιά παιχνίδια: Απίθανες ιδέες για χαρούμενο σπίτι!

Διακόσμηση σπιτιού με παλιά παιχνίδια: Απίθανες ιδέες για χαρούμενο σπίτι!

Παιχνίδια στο πάτωμα, παιχνίδια στο σαλόνι παιχνίδια παντού... Και συνέχεια τα μικρούλια μας ζητούν ανανέωση στην τεράστια συλλογή τους. Τόσα όμως παιχνίδια που κατά καιρούς έχουν έρθει στην κατοχή τους και δεν παίζονται πια, τί τα κάνουμε; Πανάκριβα κομμάτια, επώνυμα, του γούστου μας (γιατί και εμείς διατηρούμε και κρύβουμε το παιδί μέσα μας) πρέπει να τα χαρίσουμε, να τα αποσύρουμε, να τα αποθηκεύσουμε σε μεγάλα κουτιά... Μήπως, όμως, υπάρχουν πιο δημιουργές λύσεις;

(φωτό από το Etsy.com)

Μήπως, όμως, αν το δούμε διαφορετικά, θα μπορούσαμε να τα κρατήσουμε, να τα μεταμορφώσουμε και... να τα χαρούμε ως διακοσμητικά του παιδικού υπνοδωματίου; Πάρτε μερικές απίθανες ιδέες με στιλ και φαντασία και οραματιστείτε τον χώρο σας με τα δικά σας διακοσμητικά από αγαπημένα παιχνίδια!

Λούτρινα ζωάκια: Η πρώτη τους αγάπη, αλλά όχι παντοτινή!

Λούτρινα ζωάκια σε όλα τα μεγέθη, σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, είναι έχουν παρελάσει από τα περισσότερα σπίτια και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Τι τα κάνουμε, όμως, όταν πια το μόνο που καταλαμβάνουν είναι όγκο καθημερινής χρηστικότητας; Κι όμως μπορούν να έχουν μέλλον, όπως είχαν και παρελθόν. Χρησιμοποιήστε σημεία τους, όπως το κεφάλι και τις ουρές τους και διακοσμήστε τους τοίχους. Το αποτέλεσμα; Απόλυτα τρυφερό, μοντέρνο και ιδιαίτερο, είτε για το παιδικό δωμάτιο είτε για το φοιτητικό σπίτι...

Τολμήστε να δημιουργήσετε μια κατασκευή από καλαθάκια κρεμασμένα από το ταβάνι με τροχαλίες και κάποιους σπάγκους, δημιουργόντας έτσι την εντύπωση ιπτάμενων αερόστατων με επιβάτες τα μικρά ζωάκια!

Διαφορετικά, αν έχετε μεράκι και όρεξη, δημιουργήστε μία ρόδα των παλιών λούνα παρκ και φιλοξενήστε εκεί τα μικρά ζωάκια!

Προικίστε το δεύτερο μωρό της οικογένειας με ένα μόμπιλε (το κλασσικό παιχνίδι ύπνου που βάζουμε συνήθως πάνω από τις κούνιες), φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς και του μπαμπά και «ευγενικά χορηγούμενο» από τα παχνίδια του μεγαλύτερου αδερφιού.

Τέλος, βάλτε τα ζωάκια σε βάσεις από σκουπόξυλα και δημιουργήστε με αυτά ένα νέο παιχνίδι, π.χ. ιπποδρομίες, ή χρησιμοποιήστε ως επιτύχια διακοσμητικά.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με την πλαστική συλλογή του ζωικού βασιλείου. Τα ζωάκια αυτά είναι εύκολο να κοπούν με κάποιο πριονάκι στην μέση και να αποτελέσουν από βιβλιοστάτη, πόμολα, μέχρι και κρεμάστρα για τα παλτά...

Δημιουργήσετε με αυτά μια κατασκευή για διακοσμητικό ρολόι στον τοίχο και διδάξτε από εκεί την ώρα στο μικρούλι σας, στα πρώτα του βήματα της γνώσης, παίζοντας μαζί του με το ίδιο του το παιχνίδι!

Υπάρχουν πολλές ακόμα κατασκευές με τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους, όπως για παράδειγμα η απεικόνιση της κιβωτού του Νώε, επάνω σε ένα κούτσουρο.

Απλούστερα, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή ραφιέρα, η οποία θα κοσμεί σημείο του τοίχου αντικαθιστόντας κάποιο καδράκι.

Τα αγαπημένα Playmobil

Tο αγαπημένο μικρό ανθρωπάκι με τα χίλια πρόσωπα, το οποίο άπειρες φορές έχει διασκεδάσει τα παιδιά με τις ώρες, μπορεί τώρα να αναλάβει νέους ρόλους, με απίθανες διακοσμητικές ιδέες:

Το ίδιο ισχύει και για τα αγαπημένα Lego

Αυτοκίνητα, πυροσβεστικά, αεροπλάνα... εν δράσει!

Τα παιδικά μέσα μεταφοράς δεν πετάγονται, παρά στολίζονται ή γίνονται τεράστια parking, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, και σίγουρα έκθεσεις γοήτρου για τους φίλους που θα έρθουν για παιχνίδι!

Όσο για τα μεγαλύτερα οχήματα που κάποτε ακριβοπληρώσατε, μπορούν και αυτά να διακοσμήσουν ή να αποτελέσουν καροτσάκι για μικρότερα παιχνίδια.

Ακόμα, με ένα ντουί μπορούν να γίνουν το απόλυτο φωτιστικό του χώρου. Φαντασία και εμπρός για δουλειά, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Πολύχρωμες σφαίρες και κυβάκια

Πολύχρωμα κομμάτια από κατασκευαστικά παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν διακοσμητικά σε διάφορους χώρους του σπιτιού, δίνοντας μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη νότα!

Το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα αφού θα είναι τόσο σικάτο.

Όλα τα παιχνίδια, λοιπόν, μπορούν να μετατραπούν στο απόλυτο διακοσμητικό για τον χώρο σας, αρκεί να τα δείτε με άλλο μάτι... Γιατί τα παλιά κρύβουν νέες ιδεες, είναι πνεύμα χαράς και δημιουργίας για εμάς και αυτούς που αγαπάμε!

v