Πώς φαίνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο παιδί σας...

Πώς φαίνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο παιδί σας...

Η πρώτη εγκυμοσύνη είναι πάντα και η πιο "δύσκολη", με την έννοια ότι όλα τα άγχη και οι φοβίες βγαίνουν στην επιφάνεια και βέβαια... απόλυτα δικαιολογημένα. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη, όμως, πολλά έχουν αλλάξει. Συγκεντρώσαμε παρακάτω 10 -χιουμοριστικές- ενδείξεις που αποκαλύπτουν με πόσο διαφορετικό τρόπο λειτουργεί η μητέρα στο δεύτερο παιδί!

Εμπιστευτήκατε το ένστικτό σας

Ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη ξεσκονίσατε κάθε σχετικό βιβλίο και συμβουλευτήκατε κάθε φίλη φίλης που είχε ήδη γίνει μητέρα για όλες τις πιθανές λεπτομέρειες, τη δεύτερη φορά απλά εμπιστευτήκατε το ένστικτό σας. Και να θέλατε, πάντως, ξέρετε πλέον πως χρόνος για διάβασμα δεν υπάρχει!

Δεν έχετε άγχος για το πότε θα περπατήσει

Στο δεύτερο παιδί, όχι μόνο δεν έχετε την ανάγκη να αποδείξετε πως το παιδί είναι πρωταθλητής στο μπουσούλημα ή στο περπάτημα, αλλά «λυπάστε» και τις μητέρες που αισθάνονται έτσι. Για την ακρίβεια, θα θέλατε το παιδί να καθυστερήσει να περπατήσει, μιας και αυτό θα σας δώσει λίγο παραπάνω χρόνο ξεκούρασης!

Δεν έχετε παρανοϊκούς φόβους

Όταν γεννήσατε το πρώτο παιδί φοβόσασταν κάθε λεπτό μην πέσει κάτω, μην πνιγεί, μην σταματήσει να αναπνέει κλπ κλπ Τη δεύτερη φορά όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί. Γνωρίζετε πότε είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε και πότε είναι σημαντικό και διατηρείτε την ψυχραιμία σας. 

Έχετε αποδεχτεί ότι το σπίτι δεν θα είναι καθαρό

Πριν γεννήσετε το πρώτο παιδί ζούσατε στην ψευδαίσθηση ότι το σπίτι θα παραμείνει πάντα... στην τρίχα. Μετά το δεύτερο. έχετε αποδεχθεί πως ο χώρος δεν θα είναι ποτέ όπως πριν, πως θα υπάρχουν παιχνίδια στη μέση του σαλονιού, μουντζούρες στους τοίχους, φαγητά στα πατώματα και σημάδια από γάλα πάνω στον υπολογιστή.

Δεν φοβάστε τις ανταγωνιστικές μαμάδες

Μετά την πρώτη γέννα, μπήκατε στην διαδικασία να ανταγωνίζεστε τις άλλες μαμάδες και ειδικά εκείνες που μοιάζουν πως τα καταφέρνουν όλα τέλεια! Τώρα αυτό δεν σας ενδιαφέρει. Πλέον εύχεστε στις "σούπερ μαμάδες" καλή τύχη και προτιμάτε να απολαύσετε την διαδρομή με όλα τα λάθη που έτσι κι αλλιώς θα κάνετε. 

Δεν θεωρείτε την τηλεόραση εχθρό σας

Μέχρι να έρθει το πρώτο παιδί θεωρούσατε πως η τηλεόραση είναι εχθρός για την οικογένεια. Τώρα αποδέχεστε πλήρως ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν "τρελαίνεστε" μέσα στη μέρα! Μπορεί να γίνει η καλύτερή σας φίλη όταν θέλετε να χαλαρώσετε και μια τέλεια babysitter για το παιδί για τα 10 λεπτά που θα πρέπει να μιλήσετε στο τηλέφωνο!

Δεν θεωρείτε ντροπή τον δημόσιο θηλασμό

Πριν γίνετε μητέρα είχατε ενδοιασμούς για τον θηλασμό, και ειδικά σε δημόσιο χώρο. Εξάλλου, η εικόνα του να βγάζει μια γυναίκα το στήθος της σε κοινή θέα δεν σας ήταν ποτέ δελεαστική! Τώρα όμως γνωρίζετε πως δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από τον θηλασμό, μιας και πολύ απλά... ταΐζετε το παιδί σας. 

Ξέρετε ότι δεν πειράζει πού και πού να χαλαρώνετε με φίλες σας

Όταν γίνατε γονιός την πρώτη φορά, είχατε ενοχές για το πότε και πώς και εάν πρέπει κάποια στιγμή να χαλαρώσετε ή να πάτε μόνη σας μια βόλτα. Στο δεύτερο παιδί γνωρίζετε πως αυτό είναι απαραίτητο για την ψυχική σας υγεία. Μια βόλτα με τις φίλες ή ένα ποτήρι κρασί θα σας εκτονώσει και θα σας κάνει να δείτε τις οικογενειακές υποχρεώσεις με άλλο μάτι. 

Δεν αγχώνεστε για το σώμα σας

Στην πρώτη εγκυμοσύνη ήσασταν σε πανικό για τα κιλά που θα πάρετε και κυρίως, για το πώς θα τα χάσετε. Για το αν ο σύντροφός σας θα σας βρίσκει ακόμα ελκυστική και αν θα χάσετε την σεξουαλικότητά σας. Στην δεύτερη, ξέρατε πως όλα θέλουν τον χρόνο τους και πως δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε με την όποια αλλαγή στο σώμα σας. 

Έχετε πάντα μπισκότα μέσα στο σπίτι

Τα μπισκότα είναι ένας ακόμα "δοκιμασμένος" τρόπος για να αποσπάτε τα παιδιά όταν δεν μπορούν να ηρεμήσουν με τίποτα! Δεν τα συνιστούμε για "καθημερινη χρήση", όμως το να έχετε ένα κουτί με μπισκότα διαθέσιμο (ακόμα καλύτερα αν είναι ολικής άλεσης ή με βρώμη), θα σας λύσει τα χέρια στις πιο... περίπλοκες στιγμές της ημέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v