Oreo γλυκό! 5 συνταγές με τα δημοφιλέστερα μπισκότα του κόσμου

Oreo γλυκό! 5 συνταγές με τα δημοφιλέστερα μπισκότα του κόσμου

Αν ανήκετε στους λάτρεις των γλυκών που τα θέλουν όλα: Και κρέμα και σοκολάτα και μπισκότο και παγωτό και όλα αυτά μαζί σε τούρτα, υπάρχει μία μόνο λέξη που αρκεί για να καλύψει τις ορέξεις σας: Oreo. Κι αν αναρωτιέστε τι εννοούμε, δείτε πέντε γλυκές συνταγές με τα δημοφιλέστερα μπισκότα στον πλανήτη στις πιο συγκλονιστικές εκδοχές.

Oreo Cheesecake

Υλικά:

Για τη βάση

1 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
330 γραμμ. κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα

Για την επικάλυψη

125 γραμμ. κουβερτούρα
70 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε αυτό το μίγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνετε στην άκρη και προχωράτε στη γέμιση.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα και σταματάτε το χτύπημα μόλις δείτε ότι έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχετε, ωστόσο, να μην χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα αφράτο μίγμα. Σιγά-σιγά ρίχνετε το μίγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνετε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Τέλος, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένετε 10' να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.

Στρώνετε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.

Πηγή: eri-captaincook.blogspot.gr

Σοκολατίνα με Oreo

Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

250 γρ. Βούτυρο
400 γρ. Ζάχαρη
4 αβγά
1 κ.γ υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι
70 γρ. κακάο κοσκινισμένο
170 γρ. αλευρι κοσκινισμένο
1 πακέτο double OREO 150 γρ. τυρί κρέμα

Για τη γκανάς σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ένα- ένα προσθέτετε τα αβγά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε αβγό ώστε να το «πίνει» το μίγμα. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνετε τα κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23-25 εκ.
Προθερμαίνετε καλά τον φούρνο. Ψήνετε στους 170ºC για 25' Αφήνετε να κρυώσει καλά.

Αλέθετε τα OREO στο μπλέντερ. Τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε ζυμώνοντας το μίγμα να γίνει σοκολατένιο. Το στρώνετε πάνω στο παντεσπάνι.

Ζεσταίνετε την κρέμα. Μόλις φουσκώσει την ρίχνετε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο, λείο και πυκνό το μίγμα. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Περιχύνετε το γλυκό. Κάνετε ρίγες με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια. Με τη λάμα του μαχαιριού κάνετε κάθετες γραμμές στην επιφάνεια και δημιουργείτε σχέδια με τις δυο σοκολάτες. Παγώνετε για 3-4 ώρες να σφίξει. Αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20'. Έπειτα κόβετε την τούρτα σε τρίγωνα και σερβίρετε.

Πηγή: argiro.gr

Σοκολατένια μπαλάκια με Oreo

Υλικά:

2 πακέτα oreo cookies
1 κουτί cream cheese
200 gr κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Τρίβετε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το τυρί κρέμα καλά με τα χέρια. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει. Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ, λικέρ ή χυμό πορτοκάλι και πλάθετε μέτρια σε μέγεθος μπαλάκια.

Στο μεταξύ βάζετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και τη λιώνετε. Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα μέσα στη σοκολάτα και με πιρούνια τα βγάζετε αφήνοντας να τρέξει η πολλή σοκολάτα. Τα βάζετε σε πιατέλα με λαδόκολλα και στο ψυγείο να παγώσουν.

Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr

Oreo Madness

(photo: Friday's.com)

Υλικά (για 14 άτομα):

1 πακέτο Oreo θρυμματισμένα
1 κούπα λιωμένο βούτυρο αγελάδος
μισό κιλό παγωτό βανίλια
καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
κουβερτούρα πραλίνα

Εκτέλεση:

Αφήνετε το παγωτό, για λίγο, εκτός κατάψυξης. Αναμειγνύετε τα Oreo με το βούτυρο. Σε θήκη για ατομικά muffins βάζετε 1 κ. σούπας από το μείγμα ώστε να φτιάξετε τη βάση.

Έπειτα βάζετε 1/4 της κούπας παγωτό και πιέζετε με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί λίγο το παγωτό. Τέλος βάζετε 1 1/2 κ. σούπας μείγμα Oreo πάνω από το παγωτό για να δημιουργήσετε το πάνω μέρος του «σάντουιτς».

Καλύπτετε πάλι με τη μεμβράνη και αφήνετε για τουλάχιστον δύο ώρες στην κατάψυξη. Σερβίρετε με τη λιωμένη κουβερτούρα πραλίνα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, το οποίο έχετε ήδη χτυπήσει στο μίξερ και έχετε βάλει 1 κ.σ. νερό ώστε να αποκτήσει λεία υφή.

Πηγή: sintagespareas.gr 

Oreo cupcakes

Υλικά:

1 πακέτο Oreo cookies (ή οποιαδήποτε άλλα γεμιστά)
75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας ή ελεύθερης βοσκής)
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη
1 πακέτο Oreo mini

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα). Τοποθετείτε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για muffins.

Ανοίγετε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετείτε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes με τη γέμιση προς τα πάνω. Έτσι δημιουργείτε μία νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake. Φυλάτε τα άλλα μισά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Χτυπάτε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο.

Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες. Ψήνετε για περίπου 14-17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Αφήνετε να κρυώσουν.

Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπάτε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Λιώνετε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχετε φυλάξει από πριν και τα προσθέτετε στη χτυπημένη κρέμα. Χρησιμοποιείτε κορνέ ή απλώνετε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάζετε ένα mini Oreo από πάνω για διακόσμηση.

Πηγή: cupcakesgringreek.blogspot.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v