Πιθανότητα εγκυμοσύνης σε όρθια στάση σεξ

Πιθανότητα εγκυμοσύνης σε όρθια στάση σεξ

Ερώτηση:

Γεια σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Παίρνω αντιβίωση για το στομάχι (Lordin 200mg) και αντιβίωση για την ιγμορίτιδα (Ptesifel 500mg) και Clarityne D. Πριν την αντιβίωση είχαμε έρθει σε ελεύθερη επαφή με τον σύζυγό μου και ήταν μέρα ωορρηξίας. Όταν ο σύζυγός μου τελείωσε ήμασταν σε όρθια στάση. Μετά την επαφή πλύθηκα αμέσως, γιατί έτρεξε σπέρμα. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος; Σε όρθια στάση η πιθανότητα είναι ελάχιστη, αφού το σπέρμα δεν εισχωρεί κατευθείαν στη μήτρα –έτσι δεν είναι; Αν είμαι έγκυος, οι αντιβιώσεις θα επηρεάσουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης; Το μωρό θα είναι υγιές; Ανησυχώ πολύ λόγω της αντιβίωσης και έχω ακούσει πολλά. Ελπίζω να δώσετε λύση στην αγωνία μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

Η επαφή χωρίς προφύλαξη σε οποιαδήποτε στάση και να γίνει, ενέχει τον κίνδυνο σύλληψης. Το ότι έγινε η επαφή σε όρθια στάση δεν σημαίνει τίποτε και δεν είναι καθόλου αντισυλληπτικό μέσο. Από εκεί και ύστερα αν έχει κάποια δράση το φάρμακο πάνω στο έμβρυο εξαρτάται αν παίρνετε φάρμακα  απ τη στιγμή που θα εμφυτευτεί το έμβρυο στη μήτρα. Για να το μετρήσει κανείς αυτό πρέπει να δει τις ημέρες του κύκλου, να δει πότε έγινε η ωορρηξία και όλα αυτά. Αλλά, η ιδέα είναι ότι παίρνετε πολλά φάρμακα μαζί αυτή τη φάση και δεν σας συμβουλεύουμε να μείνετε έγκυος σε αυτόν τον κύκλο.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v