Ευαισθησία στο έντερο παιδιού έναν χρόνο μετά την γαστρεντερίτιδα

Ευαισθησία στο έντερο παιδιού έναν χρόνο μετά την γαστρεντερίτιδα

Ερώτηση:

Ο γιος μου είναι 12 ετών και πριν 1 έτος πέρασε μια γαστρεντερίτιδα, εξαιτίας της οποίας είχε διάρροια για έναν μήνα. Από τότε έχει μια ευαισθησία στο έντερο και, με συχνότητα μια φορά το μήνα ή μια φορά την εβδομάδα, κάνει μια διάρροια χωρίς πόνο, με πολλά αέρια και αποβολή αρκετού νερού. Οι αιματολογικές και θυρεοειδικές εξετάσεις του είναι άριστες. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Απάντηση:

Συνήθως ύστερα από γαστρεντερίτιδα υπάρχει παροδική διαταραχή των κενώσεων που μπορεί να κρατήσει για 1-2 μήνες. Επομένως δεν δικαιολογείται η συμπτωματολογία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ευερέθιστο έντερο, κυρίως όταν υπάρχει και κληρονομικό ιστορικό. Όμως πρέπει πρώτα, με τη βοήθεια ειδικού, να αποκλειστούν οργανικά αίτια όπως φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ή κοιλιοκάκη.

Η Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

 Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v