Τάξη στο σπίτι: Απίθανες ιδέες για οργάνωση με στιλ!

Τάξη στο σπίτι: Απίθανες ιδέες για οργάνωση με στιλ!

Σε ένα σπίτι με παιδιά επικρατεί, κατά κανόνα, το χάος! Οι περισσότερες μαμάδες, όταν ξεκινούν το συμμάζεμα, δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και πού να τελειώσουν. Αντί να πανικοβάλλεστε, δείτε ορισμένους πανέξυπνους τρόπους για να βάζετε πάντα το σπίτι σε πλήρη τάξη. Με τις παρακάτω ιδέες, όχι μόνο θα οργανώσετε πιο εύκολο τον χώρο σας, αλλά και θα το δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Κρεμάστε τα παπούτσια στον γείσο

Μπορείτε να φτιάξετε ευφάνταστες "παπουτσοθήκες" αγοράζοντας ξύλα για γείσο και τοποθετώντας το στον τοίχο του δωματίου σας. Έτσι, πέρα από μια μοναδική κατασκευή, θα πετύχετε καλλιτεχνική διακόσμηση και άρτια οργάνωση χώρου!

Ένας ...διαφορετικός ζωολογικός κήπος

Αν τα αμέτρητα λούτρινα ζωάκια των παιδιών κυκλοφορούν αδέσποτα σε όλο το σπίτι, φτιάξτε μια εύκολη, ξύλινη κατασκευή για να τα "μαντρώσετε"! Θα είναι έτσι τακτοποιημένα και συγκεντρωμένα στον αποκλειστικό τους ζωολογικό κήπο!

Μία βιβλιοθήκη για όλες τις χρήσεις

Αν σας περισσεύουν ρούχα και δεν ξέρετε πού να τα χωρέσετε, μπορείτε να κάνετε χρήση μιας παλιάς βιβλιοθήκης. Μετατρέψετε την εύκολα σε εναλλακτική ντουλάπα, αφαιρώντας κάποια ράφια και προσθέτοντας ράγες για κρέμασμα. 

Κρυμμένα καλώδια και πρίζες

Αν δεν θέλετε τα αμέτρητα καλώδια και οι πρίζες να είναι εμφανή στον χώρο, μπορείτε να τα "κλείσετε" σε ένα ντουλάπι ή σε ένα συρτάρι. Το σπίτι θα δείχνει πολύ πιο τακτοποιημένο. 

Κλειδαριά για τα λαστιχάκια μαλλιών

Αν τυχαίνει και σε εσάς να χάνετε μονίμως τα λαστιχάκια των μαλλιών σας, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ έξυπνο. Πάρτε μια κλειδαριά και κρεμάστε τα όλα μαζί και με ασφάλεια!

Μια ράγα μπάνιου για τα καθαριστικά

Αν θέλετε να βάλετε σε σειρά τα καθαριστικά σας, μπορείτε να τοποθετήσετε στο ντουλάπι σας μια μικρή ράγα (σαν αυτήν που κρεμάτε την κουρτίνα του μπάνιου) και να τα κρεμάσετε εκεί. 

Κατασκευή για πλαστικές σακούλες σκουπιδιών

Ένας διαφορετικός τρόπος για να τακτοποιήσετε τις σακούλες σκουπιδιών είναι να χρησιμοποιήσετε μια ράγα για πετσέτες. Θα είναι εξαιρετικά βολικό και πρακτικό στην χρήση. 

Ταμπέλες σε κάθε υλικό

Οι μικρές ταμπελίτσες πάνω στα υλικά που έχετε στα ντουλάπια βοηθούν απίστευτα να οργανώνεστε την ώρα που μαγειρεύετε. Μπορείτε να βάλετε ζωγραφιστές ή χρωματιστές ή απλές ταμπελίτσες, αναλόγως το στυλ σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε έτοιμες για να εκτυπώσετε. 

Ντουλάπι στην ...εντέλεια!

Μια κατασκευή με κυλινδρικά ράφια μπορεί να βάλει σε απίστευτη τάξη το ντουλάπι σας! Ειδικά αν χωρίσετε τα προϊόντα σε είδη, τότε το χάος θα εξαφανιστεί. Δείτε εδώ πώς θα την φτιάξετε καλύτερα. 

Κρεμαστή παπουτσοθήκη για αντικείμενα!

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να τακτοποιείτε τα αντικείμενα του σπιτιού είναι να κρεμάσετε μια παπουτσοθήκη και να τα τοποθετήσετε μέσα. Θα έχει σίγουρα την σφραγίδα της δημιουργίας σας. 

Ρολό από χαρτί υγείας για τα καλώδια

Ένας πανέξυπνος τρόπος για να τακτοποιήσετε τα καλώδια στο σπίτι είναι να τα βάλετε μέσα σε ρολά από χαρτί υγείας. Μπορείτε να διακοσμήσετε και τα ρολά αυτά για να γίνει η οργάνωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. 

Πλαστικά κουτιά

Αν στα ντουλάπια σας γίνεται ένας μικρός χαμός, μπορείτε να πάρετε πλαστικά κουτιά και να οργανώσετε εκεί μέσα τα πράγματα. Δείτε και εδώ αναλυτικά πώς θα το κάνετε πιο εύκολα. 

Κρεμάστρες για σαγιονάρες

Το καλοκαίρι που οι αμέτρητες σαγιονάρες "κυκλοφορούν" διάσπαρτες μέσα στο σπίτι, ο καλύτερος τρόπος για να τις συμμαζεύετε είναι να τις κρεμάτε! Δείτε εδώ με ποιον τρόπο. 

Τοίχος-έκθεση για τις παιδικές ζωγραφιές

Οι ζωγραφιές των παιδιών είναι αμέτρητες και ανανεώνονται διαρκώς. Αν δεν θέλετε να τις πετάτε (τουλάχιστον όχι πριν και το ίδιο το παιδί τις βαρεθεί) μπορείτε να τις εκθέτετε σε κάποιον τοίχο του σπιτιού, με τον παραπάνω πρωτότυπο τρόπο. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v