Μπορεί να βελτιωθεί το σπερμοδιάγραμμά μου με βιταμίνες Profertil;

Μπορεί να βελτιωθεί το σπερμοδιάγραμμά μου με βιταμίνες Profertil;

Ερώτηση:

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω, ύστερα από ένα τελείως απογοητευτικό σπερμοδιάγραμμα, εντοπίστηκε ουρεόπλασμα, το οποίο εξαλείφθηκε με αντιβίωση (Vibramicyn και Ciproxin). Τώρα διανύω των 2ο μήνα θεραπείας, με βιταμίνες Profertil. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ο αριθμός και η κινητικότητα του σπέρματος σε 3 μήνες; Σας ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση:

Δυστυχώς, το σπέρμα είναι ένας πολύ δύσκολος ασθενής. Δεν υπάρχει ένα φάρμακο το οποίο να μας βελτιώνει οπωσδήποτε τον αριθμό, τη μορφολογία και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Καθοριστικότερος παράγοντας σε ένα σπερμοδιάγραμμα είναι η μορφολογία. Και η μορφολογία πάλι δυστυχώς, δεν μπορεί να επηρεαστεί πολύ από εξωγενείς παράγοντες. Το να πάρετε βιταμίνες σίγουρα δεν θα σας βλάψει για δύο ή τρεις μήνες. Μπορεί να κάνει οριακές βελτιώσεις στο σπέρμα. Αλλά να δημιουργήσει ένα καινούργιο σπερμοδιάγραμμα και ένα σπερμοδιάγραμμα φτωχό να γίνει πλούσιο φαίνεται πολύ δύσκολο. Παρ'όλα αυτά δε χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε γιατί βλάβη δεν θα σας κάνει μια μικρή σε χρόνο διάρκεια λήψη βιταμινών. Καλή επιτυχία.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v