Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά!

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά!

Η θερμοκρασία κορυφώνεται, τα παιδιά στο σπίτι «τρελαίνονται» και εμείς το μόνο που ονειρευόμαστε για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι δροσερές βουτιές και «ξάπλες» δίπλα στο κύμα! Ανοίγουμε, λοιπόν, τον χάρτη της Αττικής και εντοπίζουμε τις 5 καλύτερες παραλίες για όλη την οικογένεια!

Κακιά θάλασσα

(φωτο: forkeratea)

Μην σας προδιαθέτει αρνητικά το όνομά της! Η περίφημη παραλία της Κερατέας κάθε άλλο παρά κακιά είναι. Απλά είναι σχετικά απομακρυσμένη: Απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Το τοπίο, όμως, θα σας αποζημιώσει. Η παραλία είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω, και άμμο μέσα στο νερό, διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κούνιες για τα παιδιά, ενώ, αν δεν φυσάει Βοριάς, είναι από τις πιο καθαρές της Αττικής.

Χάρακας

Η παραλία Χάρακας βρίσκεται στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, με κατεύθυνση προς Σούνιο. Θα την αναγνωρίσετε από την ταμπέλα στα αριστερά του δρόμου που λέει «Παραδοσιακός Οικισμός Χάρακα». Διαθέτει κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά και αρκετή άπλα για τις ψάθες και τις ομπρέλες σας, προκειμένου να χαρείτε τον ήλιο με την ησυχία σας. Τα παιδιά, μάλιστα, θα ενθουσιαστούν με τις δυνατότητες για παιχνίδι στην άμμο!

Η παραλία διαθέτει καντίνα και beach bar, για δροσερά ροφήματα και σνακ.

Λεγραινά

Μια ακόμα μακρινή παραλία, την οποία όμως αξίζει να επισκεφθείτε, καθώς και πανέμορφη είναι και με πεντακάθαρα νερά. Θα την βρείτε λίγο μετά το 60ό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, στα όρια του Δήμου Λαυρίου και θα την αναγνωρίσετε εύκολα, καθώς είναι... τεράστια!

Ξεχωρίζει για την ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο, τα θαμνάκια και τις μικρές αμμοθίνες στο πίσω μέρος της, αλλά και για τα διαυγή γαλανά νερά (αρκεί να μην φυσάει νοτιάς). Επίσης, φροντίστε να εξοπλιστείτε με τρόφιμα και ποτά πριν φτάσετε εκεί, καθώς σπανίως ανοίγει κάποια καντίνα.

Κόκκινο Λιμανάκι

Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της βόρειας Αττικής, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι της Ραφήνας, χρωστά το όνομά της στα κόκκινα βράχια που την περιβάλλουν, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν την περιοχή. Τα νερά της κρυστάλλινα και ανοιχτογάλαζα, η παραλία αμμουδερή αλλά και με ψιλό βοτσαλάκι κατά τόπους και αρκετά ήσυχη, προσφέρεται ιδανικά για παιδιά.

Κι αν πεινάσετε, ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια της το «Μπαλκόνι», με την φανταστική θέα, σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές αλλά και ωραία κρεατικά, στα 25€ κατ' άτομο.

Πόρτο Γερμενό

Ούτε μία, ούτε δύο άλλα πέντε παραλίες στη σειρά σας περιμένουν στο Πόρτο Γερμενό, με όμορφα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και αρκετή ηρεμία, συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραλίες της Αττικής, καθώς απέχουν περί τα 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η πιο πολυσύχναστη από τις πέντε είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εξίσου όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως και για την παραλία κάτω από την κεντρική πλατεία του οικισμού. Για οικογένειες, ωστόσο, ιδανική είναι η μικρή καταπράσινη παραλία δίπλα στο λιμανάκι, και το Σκάλωμα στο Προσήλι.

v