6 φανταστικές ιδέες για μπανάνες που άρχισαν να μαυρίζουν

6 φανταστικές ιδέες για μπανάνες που άρχισαν να μαυρίζουν

Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να παραωριμάζουν, η πρώτη μας σκέψη είναι ότι θα πάνε για... πέταμα. Ωστόσο, οι πολύ ώριμες μπανάνες μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό υλικό αν καταψυχθούν! Δεν φαντάζεστε πόσες νοστιμιές μπορείτε να φτιάξετε με κατεψυγμένες μπανάνες, αξιοποιώντας την γλυκιά τους γεύση και χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες.

Pops μπανάνας

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, γλυκό κέρασμα, δοκιμάστε τα pops μπανάνας. Κόψτε μπανάνες στη μέση ή στα τρία και περάστε τις σε ξύλινα καλαμάκια. Μπορείτε αν θέλετε να τις βουτήξετε και σε σιρόπι σοκολάτας -ιδανικά αυτό που παγώνει αμέσως- και έπειτα να τις τοποθετήστε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν θα είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε!

Παγωτό μπανάνα

Είναι πανεύκολο να φτιάξετε παγωτό μπανάνα -ειδικά αν έχετε πρώτα φροντίσει να παγώσετε πολλά κομμάτια μπανάνας. Όταν θα είναι καλά παγωμένα, βάλτε τα στο μούλτι για 30-60 δευτερόλεπτα. Όταν αρχίσουν να λιώνουν μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα, φυστικοβούτυρο ή και ξηρούς καρπούς. Βάλτε σε λειτουργία το μούλτι για άλλα 45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες.

Milkshake

Οι παγωμένες μπανάνες αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό για πολύ υγιεινό milkshake. Θα του χαρίσουν κρεμώδη υφή, γλυκιά γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης, και θα το παγώσουν τόσο ώστε να μην χρειάζεστε παγάκια!

Μπουκίτσες μπανάνας

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό: Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και απλώστε τις σε χαρτί ψησίματος. Καλύψτε τις έπειτα με σοκολάτα και αφήστε τις για μερικές ώρες στην κατάψυξη. Όταν θα έχουν παγώσει θα έχετε ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Ψητές μπανάνες

Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πολύ ώριμες μπανάνες σας την στιγμή εκείνη, βάλτε τις στην κατάψυξη για να τις καταναλώσετε άλλη μέρα. Οι παγωμένες μπανάνες αργούν να ξεπαγώσουν και αυτό τις κάνει ιδανικές για ψήσιμο, αφού η υφή τους όταν είναι παγωμένες είναι εξαιρετική! Αν θέλετε να τις ξεπαγώσετε γρήγορα, απλά βάλτε τις στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. Πολύ γρήγορα θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε με αυτές κέικ ή μάφινς.

Smoothies

To smoothie αποτελεί εξαιρετική ιδέα για γρήγορο πρωινό. Ρίξτε μερικές ψιλοκομμένες μπανάνες, φράουλες και όποιο άλλο φρούτο θέλετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων για κατάψυξη, για να τα έχετε διαθέσιμα κάθε στιγμή. Όταν θα θέλετε να φτιάξετε smoothie απλά αναμείξτε τα παγωμένα σας φρούτα με γάλα ή γιαούρτι ή ό,τι άλλο θέλετε στο μπλέντερ και θα το έχετε έτοιμο σε μερικά δευτερόλεπτα!

v