Προστατεύστε το παιδί από τους κινδύνους του διαδικτύου με τη νέα εφαρμογή Cyberkid!

Προστατεύστε το παιδί από τους κινδύνους του διαδικτύου με τη νέα εφαρμογή Cyberkid!

«Cyberkid» είναι το όνομα της εφαρμογής (application) που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Διαβάστε παρακάτω λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) με την ονομασία «Cyberkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο υπουργείων καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση σε όλα τα σχολεία.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε και άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι η λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα λειτουργήσει μέσα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αξιωματικούς και Ψυχολόγους, καθώς και τη διανομή δέκα ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου.

Μπορείτε να "κατεβάσετε" την εφαρμογή από εδώ

Πηγή: cyberkid.gov.gr

v