Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες: Έξυπνες χρήσεις για να μην τις πετάξετε

Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες: Έξυπνες χρήσεις για να μην τις πετάξετε

Οι παλιές πετσέτες που έχουν φθαρεί συνήθως καταλήγουν... στον κάδο σκουπιδιών. Κρίμα δεν είναι, όμως; Υπάρχει, άραγε, άλλος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν ξανά; Ασφαλώς! Θα εκπλαγείτε από το πόσο δημιουργική μπορείτε να γίνετε με τις παλιές σας πετσέτες! Συγκεντρώστε τις σε ένα μέρος και δείτε παρακάτω πώς θα τις αξιοποιήσετε.

Σαλιάρα για το μωρό

Γιατί να ξοδεύετε συνεχώς χρήματα σε καινούργιες σαλιάρες για το μωρό; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια σαλιάρα και πάνω της, στο σχήμα της δηλαδή, να κόψετε και να ράψετε παλιές πετσέτες. Μπορείτε ακόμα στην ίδια την πετσέτα να περάσετε ένα κορδόνι ή να την κρεμάσετε με μια αλυσίδα με κλιπσάκια γύρω από τον λαιμό του μωρού. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να κάνετε συχνά αλλαγές χωρίς να φοβάστε ότι θα ξεμείνετε! Δείτε περισσότερες οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε σαλιάρες από παλιές πετσέτες εδώ.

Υλικό για μετακόμιση

Όταν μετακομίζετε, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε ασφαλή τα αντικείμενα που σπάνε. Οι παλιές πετσέτες είναι εξαιρετικές για αυτή την περίπτωση. Απλά τυλίξτε τα πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενά σας μέσα σε πετσέτες... βάλτε μικρές πετσετούλες μέσα στα ποτήρια, μεγαλύτερες για να χωρίσετε μεταξύ τους τα πιάτα και εκείνες, τις παλιές του μπάνιου για να γεμίσετε τα κουτιά της μετακόμισης.

Κουβέρτα για πικ νικ

Δοκιμάστε αυτή την πολύ όμορφη ιδέα! Απλά συγκεντρώστε τις αγαπημένες σας πετσέτες που πλέον δεν χρησιμοποιείτε και ράψτε τις μεταξύ τους. Μπορείτε έτσι να φτιάξετε μια τέλεια κουβέρτα, όσο μεγάλη ή μικρή την θέλετε, και να την χρησιμοποιήσετε για ένα πικ-νικ στην εξοχή ή για να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία, στρώνοντας από πάνω την καινούργια σας πετσέτα. Μπορείτε να την φτιάξεετ όπως ακριβώς θέλετε, ράβοντας ίσως και μερικά στολίδια πάνω της.

Τσάντα για την παραλία

Αν πιάνουν τα χέρια σας στο ράψιμο, τότε γιατί να μην φτιάξετε εύκολα μια τσάντα για την παραλία; Θα χρειαστείτε απλά μια παλιά πετσέτα, ένα ψαλίδι, κλωστή, ταινία και ένα μολύβι. Μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο πώς ακριβώς θα μεταμορφώσετε την φθαρμένη σας πετσέτα σε υπέροχη τσάντα παραλίας!

Εναλλακτική σφουγγαρίστρα

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέσα στο σπίτι μια διαφορετική σφουγγαρίστρα, απλά πάρτε μια παλιά (μικρή) πετσέτα και χωρίστε την σε λωρίδες με ένα ψαλίδι. Στην συνέχεια σταθεροποιήστε τις λωρίδες με ένα κορδόνι. Συνδέστε το... δημιούργημά σας με την λαβή της σφουγγαρίστρας (ή σκούπας) και θα έχετε ένα νέο και πολύ οικονομικό εργαλείο για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε και να σταθεροποιήσετε με κουμπιά μία παλιά πετσέτα στο κοντάρι της "μάπας".

v