Μπορούμε να φοράμε κοσμήματα στην παραλία;

Μπορούμε να φοράμε κοσμήματα στην παραλία;

Το έχετε σκεφθεί πολλές φορές, αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουρη για το αν μπορείτε να φοράτε κοσμήματα στην παραλία; Και αν ναι, ποια είναι κατάλληλα; Ποια πρέπει να πάρετε μαζί σας στις διακοπές; Υπάρχουν κάποιες συμβουλές ειδικών, που αφορούν τα κοσμήματα, την προστασία τους, καθώς και ποια από αυτά ενδείκνυνται να φοράτε στο μπάνιο. Και πραγματικά, μπορεί να υπάρχουν κάποια tips που δεν τα γνωρίζετε.

Τα φοράμε ή όχι στην παραλία;

Οπωσδήποτε, ναι! Εάν το θέλετε! Από το στόλισμα και την ανάδειξη του νέου σας μπικίνι, μέχρι το τόνισμα του μαυρίσματός σας σε beach party γάμων, κοκτέιλ στην άμμο ή απλά επειδή έτσι σας αρέσει, δεν υπάρχει κανείς λόγος για να μην το κάνετε! Πιο κάτω θα δείτε πώς θα αποφασίσετε τί είναι καλύτερο να κάνετε και τί όχι!

Στο κρύο νερό

Σε μερικά μέρη δεν είναι πολύ ήρεμα και ζεστά τα νερά, αλλά ίσως είναι λίγο πιο κρύα. Θυμηθείτε λοιπόν, ότι το κρύο νερό μπορεί να κάνει το σώμα σας πιο "σφιχτό"-συμπεριλαμβανομένων και των χεριών σας. Το να χαθούν λοιπόν τα πολύτιμα, αγαπημένα σας χρυσά δακτυλίδια, είναι το πρώτο που πρέπει να αποφύγετε. Και σίγουρα δεν θα θέλατε να χαθεί το υπέροχο δακτυλίδι του γάμου σας ή η βέρα σας! Οπότε προσέξτε το αυτό, για να μη στενοχωρηθείτε!

Στην άμμο

Είναι σωστό να ανησυχείτε για τις συνέπειες της άμμου στα κοσμήματά σας. Η επίδραση της στα κοσμήματα όμως, εξαρτάται απόλυτα από το υλικό κατασκευής τους. Τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα, το τιτάνιο κλπ. δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Όμως τα επιχρυσωμένα κομμάτια, σε χρυσό, ασήμι κλπ. μπορεί να ταλαιπωρηθούν από την άμμο. Όσον αφορά τις πέτρες και τα διαμάντια, όσο πιο σκληρή είναι η πέτρα, τόσο λιγότερο κίνδυνο έχει να χαραχτεί και να σπάσει. Οι πιο ευαίσθητες πέτρες γενικά είναι το citrine και ο αμέθυστος.

Το αλάτι

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για τη θερμοκρασία και την άμμο. Κάποιες άλλες συμβουλές όμως, που αφορούν τα κοσμήματά σας στην παραλία, σχετίζονται με το αλάτι. Και το αλάτι, έχει παρουσία βεβαίως, όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στον αέρα επίσης. Το αλάτι μπορεί να έχει μια σχεδόν μόνιμη επίδραση σε κάποια υλικά, ειδικά σε αυτά που είναι κατασκευασμένα από σίδερο ή ατσάλι. Άλλα μαλακά υλικά, όπως το ξύλο, το κοράλι και το τυρκουάζ, μπορεί απλά με το χρόνο να ξεθωριάσουν.

Οι λοσιόν και τα αντηλιακά

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα συνήθη "αξεσουάρ" μας της παραλίας, όπως είναι τα αντηλιακά, οι λοσιόν, οι κρέμες και το λάδι; Όλα αυτά τα προϊόντα, συνήθως περιέχουν χημικά, τα οποία όταν έρχονται σε επαφή με κοσμήματα! σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να δημιουργήσουν πρόβλημα, μικρής έκτασης βέβαια. Ούτως ή άλλως προϊόντα που δεν θεωρούμε ασφαλή, δεν θα πρέπει να τα βάζουμε ούτε στο σώμα μας και τα καλής ποιότητας γενικά έχουν μικρή επίδραση στα μέταλλα. Κάποια προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν διχρωμίες ή να ξεθωριάσουν τα κοσμήματά σας, αυτά που δεν είναι από μέταλλο, αλλά είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πού και πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε τελική ανάλυση, οι λοσιόν και οι κρέμες μας μπορεί να επηρεάσουν με κάποιο τρόπο τα κοσμήματά μας, γι αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την επαφή.

Τι είναι προτιμότερο;

Τα καλύτερα υλικά για τα κοσμήματα στην παραλία, είναι τα γνήσια. Οτιδήποτε σε ακριβό μέταλλο, διαμάντια, πολύτιμους λίθους, είναι τα σωστά (εκτός από τα επιχρυσωμένα, όπως προαναφέρθηκε). Εάν λοιπόν θέλετε να φορέσετε το καταπληκτικό σας διαμαντένιο δαχτυλίδι ή το μενταγιόν σας με το ωραίο μικρό ζαφείρι, στην παραλία, κάντε το!

Το καθάρισμα

Έπειτα από μία ημέρα στην παραλία, θα έπρεπε να περιποιηθείτε τα κοσμήματα που φορούσατε, όπως άλλωστε κάνετε και με το σώμα σας. Υπάρχουν ειδικά υγρά για καθάρισμα, χρησιμοποιήστε μία βούρτσα λοιπόν, για να αφαιρέσεις υπολείμματα από άμμο, αλάτι κλπ. Εάν πηγαίνετε διακοπές, πάρτε μία μικρή βούρτσα μαζί σας. Πλύνετε το κόσμημα σε κρύο τρεχούμενο νερό, και βγάλτε αλάτι, λοσιόν και οτιδήποτε έχει κολλήσει πάνω στο κόσμημα, επαναφέροντάς το στην αρχική του κατάσταση, καθαρό και περιποιημένο.

Σε κάθε περίπτωση είτε αυτό αφορά κάποια κοσμήματα που φοράτε σπάνια είτε άλλα που δεν βγάζετε ποτέ από πάνω σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, τουλάχιστον γι αυτά που αξίζουν πολλά χρήματα ή έχουν κάποια αξία για σας και να τα καθαρίζετε στο τέλος της ημέρας.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v