Ρουτίνα στη δουλειά: Γυρίστε τον διακόπτη

Ρουτίνα στη δουλειά: Γυρίστε τον διακόπτη

Αν μετά από όλα αυτά τα χρόνια στην δουλειά έχετε φτάσει να νιώθετε σαν αυτόματος πιλότος, ίσως έχει έρθει ο καιρός να αλλάξετε. Φέρτε τα πάνω κάτω στην καθημερινή ρουτίνα με σκοπό να γίνετε πιο παραγωγικές, πιο χαρούμενες και να κερδίσετε την αναγνώριση των συναδέλφων και προϊσταμένων σας. Δεν είναι αυτές εποχές για να επαναπαυόμαστε…

Έμπνευση

Οι Άγγλοι το ονομάζουν «brainstorming» και είναι η διαδικασία του να βάζεις το μυαλό σου να «κατεβάσει» νέες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν σε αποτελεσματικές ενέργειες. Προτείνετε ένα διαφορετικό θέμα που θα μπορούσε να βοηθήσει την δουλειά σας ή την δουλειά των συναδέλφων σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε όλες τις προεκτάσεις του με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Μάθετε κάτι νέο

Βρείτε τρόπους να ανανεώσετε τα στρατηγικά σας πλάνα διαβάζοντας νέες μελέτες, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία για την δουλειά σας, ακόμα και παρακολουθώντας κάποιο σεμινάριο σχετικό με την θέση σας. Βρείτε τρόπους να εξασκείτε συνεχώς το μυαλό και τις γνώσεις σας, και θέστε επιτεύξιμους στόχους για τις καθημερινές σας εργασίες.

Αλλάξτε το τοπίο

Όταν νιώθετε να έχετε «κολλήσει» από σκέψεις και ιδέες σηκωθείτε από το γραφείο, πάρτε τον καφέ ή το φαγητό σας και πηγαίνετε να καθίσετε κάπου αλλού για να πάρετε λίγο αέρα και να αλλάξετε εικόνες. Εν ανάγκη, βγείτε από τον χώρο εργασίας, κάντε μια βόλτα στην γύρω περιοχή, αναπνεύστε βαθιά και με πιο καθαρό μυαλό δείτε "αλλιώς" όλα αυτά που σας προβληματίζουν στην δουλειά σας μέσα από νέες προοπτικές. Επιστρέψτε στο γραφείο και κάντε πράξη το νέο σας πλάνο.

Πηγή: Workingmother

v