Πώς θηλάζει το μωρό; (βίντεο)

Πώς θηλάζει το μωρό; (βίντεο)

Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο της ανατομίας του στόματος του μωρού κατά την ώρα του θηλασμού. Προσέξτε πόσο πολύπλοκη είναι η κίνηση της γλώσσας και του στόματος του εμβρύου και πόσοι διαφορετικοί μύες συνεργάζονται για να επιτευχθεί αυτή η κίνηση.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για το μωρό ενώ παρουσιάζει σχηματικά με ποιο τρόπο διατελείται. Το βίντεο ξεκινάει υπογραμμίζοντας τα οφέλη του θηλασμού, τονίζοντας ότι παρέχει στο μωρό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ότι το προστατεύει από ασθένειες και ότι βοηθάει σημαντικά στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου. 

Το βίντεο επισημαίνει ότι τα φυσικά χαρακτηριστικά του μωρού είναι έτσι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στην διαδικασία του θηλασμού. Αυτή απαιτεί όσο περισσότερη επαφή γίνεται ανάμεσα στην γλώσσα του μωρού, το σαγόνι του και το στήθος της μητέρας. Για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επαφή, η γλώσσα του μωρού είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος του στόματός του ενώ τα μάγουλα περιέχουν λίπος προκειμένου να το βοηθήσουν να κρατήσει την γλώσσα στην σωστή θέση για να πάρει το γάλα. Το λίπος επίσης βοηθάει να μην καταρρεύσουν τα μάγουλα ενώ το έμβρυο θηλάζει, κάτι που θα μείωνε το μέγεθος του στόματος και άρα την ποσότητα γάλατος.

Σημαντικό είναι ακόμη ότι ο άνω αεραγωγός του μωρού, απ' όπου περνάει ο αέρας και βγαίνει από τα πνευμόνια, βοηθάει στον θηλασμό. Επίσης η επιγλωπίδα, ο χόνδρος δηλαδή που βρίσκεται στη ρίζα της γλώσσας μπροστά στο λάρυγγα, βρίσκεται σε τέτοια θέση που βοηθάει το γάλα να μεταφέρεται κατευθείαν στον οισοφάγο και στην συνέχεια στο στομάχι, μειώνοντας τον κίνδυνο να πάει στον λάρυγγα. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθάει το βρέφος να εκτείνει τον λαιμό του και κατ΄επέκταση να φέρνει πιο μπροστά το κάτω σαγόνι και να αυξήσει την επαφή με το στήθος της μητέρας. Έτσι μπορεί να γίνει σωστά ο θηλασμός. 

Δείτε παρακάτω και τo βίντεο:

v