Αυτές είναι οι 9 μεγαλουπόλεις με τις ομορφότερες παραλίες!

Αυτές είναι οι 9 μεγαλουπόλεις με τις ομορφότερες παραλίες!

Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια πόλη όπου να μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να ρίξει μια βουτιά στη θάλασσα; Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN ξεχώρισαν τις καλύτερες «αστικές» παραλίες του κόσμου και μας τις παρουσιάζουν.

Clifton Beaches, Κέιπ Τάουν

 

Τέσσερις παραλίες συγκεντρώνουν τους λουόμενους της ομορφότερης ίσως πόλης της Νότιας Αφρικής. Αν και το νερό του Ατλαντικού είναι πάντα κρύο, οι επισκέπτες το απολαμβάνουν τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Ιπανέμα, Ρίο ντε Τζανέιρο

Η πιο διάσημη παραλία στον κόσμο έχει μήκος 1,5 χλμ και πλάτος 90 μέτρα. Ντόπιοι και τουρίστες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να κάνουν ηλιοθεραπεία, να παίξουν παιχνίδια, να κολυμπήσουν, να κάνουν οφθαλμόλουτρο και να χορέψουν σε ξέφρενους ρυθμούς. 

Bondi Beach, Σίδνεϊ

Στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης, η συγκεκριμένη παραλία είναι ιδιαίτερη δημοφιλής. Έχει υπέροχα νερά, άριστες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και δεκάδες εστιατόρια για κάθε γούστο. 

Waikiki, Χονολούλου

Παραλία που συγκεντρώνει εκατομμύρια τουριστών από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και πόλος έλξης για εταιρίες παραγωγής που κάνουν εκεί γυρίσματα με αστέρες του Χόλιγουντ. Υπέροχα και ρηχά νερά στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. 

Barceloneta, Βαρκελώνη

Στο κέντρο της Βαρκελώνης, η Barceloneta δίνει έναν ακόμα μεγαλύτερο κοσμοπολίτικο αέρα στην πόλη. Έχει αμμουδιά, φοινικόδεντρα, έντονη διασκέδαση και μοναδική ατμόσφαιρα που βρίσκει κανείς δύσκολα σε άλλο μέρος στην Ευρώπη.

Jumeirah, Ντουμπάι

Όμορφη αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά, εστιατόρια και beach bar .. είναι λίγα μόνο από αυτά που θα βρείτε στην συγκεκριμένη παραλία που προτιμούν οι πλούσιοι επιχειρηματίες του Αραβικού κόσμου. 

Kitsilano Beach, Βανκούβερ

Το Βανκούβερ έχει ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά διαθέτει και καταπληκτικές παραλίες. Η Kitsilano είναι η δημοφιλέστερη και πλησιέστερη στο κέντρο, με θέα τόσο στους ουρανοξύστες όσο και στα βουνά απέναντι στον ορίζοντα.

Μπράιτον, Μεγάλη Βρετανία

Το Μπράϊτον αποτελεί το κοντινότερο καταφύγιο των Λονδρέζων, όταν θέλουν να ξεφύγουν από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της πόλης τους. Μπορεί η παραλία να υστερεί σε σχέση με τις άλλες, ωστόσο είναι εξαιρετικά γραφική και ικανοποιεί όλα τα γούστα. 

South Beach, Μαϊάμι

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο δεν θα μπορούσε παρά να έχει και μια υπέροχη παραλία. Με 14 χιλιόμετρα μήκος, τροπική ατμόσφαιρα με κοκοφοίνικες και ουρανοξύστες, αποτελεί πόλος έλξης για τους διάσημους και πλούσιους της περιοχής. 

 Πηγή: cnn.com

v