Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας

Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας

Αποτελεί κανόνα: Οι γυναίκες που έχουν ίσια μαλλιά θα ήθελαν να έχουν σγουρά και οι γυναίκες με σγουρά θα ήθελαν να έχουν ίσια. Και γεγονός είναι ότι οι δεύτερες δυσκολεύονται λίγο περισσότερο στο να πετύχουν τέλειο ίσιωμα μαλλιών, χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο κομμωτήριο. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις τρόπους για να ισιώνετε τα μαλλιά σας πιο εύκολα και επιτυχημένα στο σπίτι!

Σπιτική μάσκα για ίσιωμα μαλλιών

Αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο για να ισιώσετε τα μαλλιά σας και υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα σε εσάς που δεν έχετε υπερβολικά σγουρά μαλλιά. Για να φτιάξετε μία τέτοια μάσκα μπορείτε να αναμείξετε μία καρύδα (την σάρκα και το ζουμί) με τον χυμό από δύο lime, δημιουργώντας μία πάστα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα απλώστε το στα μαλλιά σας, χτενίζοντάς τα καλά για να πάει από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Αφήστε τη μάσκα για μισή ώρα, ξεπλύνετε με ένα ελαφρύ σαμπουάν και μαλακτική και τα μαλλιά σας θα έχουν λειάνει!

Οι hair stylists υποστηρίζουν, επίσης, ότι θα ισιώσετε τα μαλλιά σας πιο εύκολα αν προσθέσετε ένα σφηνάκι βότκα στη μαλακτική που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιείτε για να ισιώνουν τα μαλλιά σας.

Προϊόντα ισιώματος από το εμπόριο

Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα «ισιωτικά» προϊόντα (όπως σαμπουάν με την ένδειξη straight, κρέμες λείανσης, μάσκες, λάδια, σπρέι για ίσιωμα κ.λ.π.), τα οποία περιέχουν χημικές ουσίες με την ιδιότητα να ισιώνουν την τρίχα. Θεωρητικά, όσο πιο ακριβό είναι το προϊόν που θα επιλέξετε, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Ωστόσο, μην τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση γιατί μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας.

Αφού εφαρμόσετε ένα τέτοιο προϊόν στα μαλλιά σας, ταμπονάρετέ τα με την πετσέτα και χρησιμοποιήστε το σεσουάρ και μία στρογγυλή βούρτσα για να τα στεγνώσετε και να τα ισιώσετε ή την ειδική πρέσα.

Ίσιωμα με το σεσουάρ

Για να ισιώσετε εύκολα τα μαλλιά με το σεσουάρ, αφού λουστείτε με το ειδικό σαμπουάν και conditioner για ίσιωμα, ταμπονάρετε τα μαλλιά, και απλώστε ένα προϊόν με πρωτεΐνη που θα μείνει στην τρίχα (δεν θα το ξεβγάλετε) για να την θρέψει και να της δώσει λάμψη. Χτενίστε τα μαλλιά για να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν και ξεκινήσετε να στεγνώνετε, ιδανικά με ένα ιονικό επαγγελματικό σεσουάρ (όπως αυτά που υπάρχουν στα κομμωτήρια.

Αφού «φύγουν» τα πολλά νερά, πάρτε μία μεγάλη στρογγυλή βούρτσα (επίσης ιωνική) γύρω από την οποία θα τυλίγετε μία τούφα των μαλλιών σας κάθε φορά. Πλησιάστε αλλά μην ακουμπήσετε το σεσουάρ πάνω στην τούφα, την οποία παράλληλα θα ξετυλίγετε τεντώνοντας τα μαλλιά. Πάντα να στεγνώνετε τα μαλλιά προς τα κάτω -ποτέ προς τα πάνω- και να τελειώνετε το ίσιωμα με κυκλική κίνηση της βούρτσας προς τα μέσα, για να μην φαίνονται οι σπασμένες άκρες. Αφού τελειώσετε μπορείτε να απλώσετε στις άκρες των μαλλιών ένα προϊόν λάμψης και λείανσης, π.χ. λίγη υγρή σιλικόνη.

Δείτε στο παρακάτω video πώς να ισιώσετε τέλεια τα μαλλιά με το σεσουάρ στο σπίτι:

Ίσιωμα με την πρέσα

Οι γυναίκες με έντονα σγουρά μαλλιά θα χρειαστούν ένα πιο επαγγελματικό εργαλείο ισιώματος των μαλλιών, και αυτό δεν είναι άλλο από την πρέσα ή αλλιώς το σίδερο ισιώματος, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο. Η διαδικασία χρήσης του είναι παρόμοια με αυτήν του ισιώματος με το σεσουάρ (λούσιμο με ειδικό σαμπουάν και μαλακτική, ταμπονάρισμα με πετσέτα, προϊόν ισιώματος που μένει στα μαλλιά μετά το λούσιμο). Η διαφορά είναι ότι στην συνέχεια θα πρέπει να στεγνώσετε εντελώς τα μαλλιά σας με το σεσουάρ, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να τραβάτε τα μαλλιά προς τα κάτω, προκειμένου να διευκολύνετε έπειτα στο ίσιωμα. Αν θέλετε μπορείτε μετά το στέγνωμα να χρησιμοποιήσετε μία ακόμα κρέμα που θα τα προστατεύσει από την θερμότητα.

Αφού τα μαλλιά θα έχουν στεγνώσει πάρτε την πρέσα. Χωρίστε τα μαλλιά με πιαστράκια σε τούφες και ξεκινήστε να «κατεβάζετε» την πρέσα ανά τούφα, παράλληλα προς τις τρίχες, με μία συνεχόμενη κίνηση.

Δείτε στο βίντεο πώς θα το κάνετε σωστά:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v