Πώς να μαγειρέψετε ακόμα πιο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο!

Πώς να μαγειρέψετε ακόμα πιο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο!

To κοτόπουλο είναι βασικό τρόφιμο στο οικογενειακό τραπέζι! Συχνά, όμως, ειδικά στην εκδοχή του "φιλέτου" γίνεται στεγνό και άνοστο. Θέλει, λοιπόν, κι αυτό τα μυστικά του! Ανακαλύψαμε πέντε συνταγές που συνδυάζουν ευκολία, νοστιμιά και τέλειο ψήσιμο για το φιλέτο κοτόπουλο. Δοκιμάστε τις και πείτε μας την γνώμη σας!

Φιλέτο κοτόπουλου με καπνιστή γαλόπουλα & θυμάρι

Υλικά:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση για τηγάνι
60 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
4 ψιλές φέτες καπνιστής γαλοπούλας τύπου Φουαντρέ
1 κοφτή κ.γ. θυμάρι
1 κοφτή κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
1/2 κοφτό κ.γ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
Προαιρετικά μια κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε τη φυτίνη με βούτυρο γάλακτος και αφήστε τη να θερμανθεί καλά. Παράλληλα καρυκεύστε τα φιλέτα με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Τοποθετήστε πάνω από τα φιλέτα μία φέτα από την καπνιστή γαλοπούλα (στερεώστε την με μια οδοντογλυφίδα) και σοτάρετε και τις δύο πλευρές, πρώτα με την πλευρά προς τα κάτω που είναι η καπνιστή γαλοπούλα.

Σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το σκόρδο για να αρωματίσετε τα φιλέτα. "Πουδράρετε" τα φιλέτα ελαφρά με λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Προαιρετικά προσθέστε και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Συνταγή: cookoo.gr

Κοτόπουλο φιλέτο γιουβετσάκι με πιπεριές

Υλικά:

800 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
400 γρ κριθαράκι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. χρωματιστές πιπεριές σε κυβάκια
2-3 ώριμες ντομάτες
2-3 φλ. ζεστός ζωμός κοτόπουλο
Αλάτι- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Κόβετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε κυβάκια. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1 λεπτό το φρέσκο δεντρολίβανο, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
 
Μόλις σοταριστούν και πάρει το ελαιόλαδο τα αρώματα, τα βγάζετε και τα πετάτε. Ρίχνετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το ροδίζετε καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις χρωματιστές πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Τότε προσθέτετε το ένα φλιτζάνι από τον ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι, ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά, προσθέτετε λίγο ζωμό, μέχρι να γίνει το κριθαράκι (προσοχή να μην παραβράσει και λασπώσει). Σερβίρετε ζεστό, προσθέτοντας έξτρα πιπέρι και τριμμένο τυράκι.

Συνταγή: bettyscuisine.blogspot.de

Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ σε φωλιά από καταϊφι

Υλικά:

250 γρ. φύλλο καταΐφι
600 γρ. στήθος, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο 
Ξύσμα από δύο λάϊμ
20 γρ. τριμμένο τζίντζερ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
60 ml ελαιόλαδο
60 ml λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, όσο θέλετε
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε 4 ατομικά τσέρκια ετοιμάζετε τις φωλιές από το καταΐφι και τις ψήνετε στους 170 °C για 20' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν βουτυρώνετε ούτε το τσέρκι ούτε το καταΐφι). Μόλις είναι έτοιμες (ροδίσουν ελαφρά), τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 2'. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σοτάρετε για 4' - 5'. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και την κρέμα γάλακτος.

Διορθώνετε στο αλάτι και το πιπέρι, ρίχνετε το τζίντζερ και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν τοποθετείτε τις φωλιές καταϊφιού σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζετε το κοτόπουλο και περιχύνετε με τη σάλτσα του. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Συνταγή: icookgreek.com

Φιλέτο κοτόπουλο με μπαλσάμικο της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά: 

2 φιλέτα κοτόπουλου
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
½ φλ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Αλάτι & πιπέρι
1 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Σε δυνατή φωτιά λιώνετε τη μαργαρίνη στο κατσαρολάκι μας και ρίχνετε μέσα το ρύζι μπασμάτι. Το σοτάρετε για να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του ρυζιού. Ρίχνετε αλάτι και ρυθμίζετε τη φωτιά στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.

Για να ψήσετε το κοτόπουλο, αφήνετε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά. Τοποθετείτε το φιλέτο στο τηγάνι και προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Αφού ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά, το γυρίζετε από την άλλη και αλατοπιπερώνετε. Μόλις βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ψημένο δηλαδή από μέσα και ελαφρώς τραγανό από έξω, προσθέτετε το μέλι και αμέσως μετά το μπαλσάμικο.

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μέλι και να καραμελώσει το κοτόπουλο. Γυρνάτε το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές για να τραβήξει τις γεύσεις. Σερβίρετε με το μπασμάτι, το οποίο περιχύνετε με την καραμελωμένη σος.

Συνταγή: chefonair.gr

Φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια και καρότα στο τηγάνι

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
4 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και έπειτα τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά.

Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν, προσθέτετε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν "κρατάνε" λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.

Συνταγή: gastronomos.gr

v