Το παιδί σας δεν τρώει φρούτα; 7 ιδέες για να τα λατρέψει!

Το παιδί σας δεν τρώει φρούτα; 7 ιδέες για να τα λατρέψει!

Eίναι γνωστό το πόσο δύσκολο είναι να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε φρούτα. Αν και τα φρούτα είναι ένα εύκολο σνακ που κρατάει τα παιδιά χορτάτα και τα προστατεύει από τις ιώσεις χάρη στις βιταμίνες τους, εκείνα πάντα θα προτιμούν ένα γλύκισμα στην θέση τους. Ωστόσο, δείτε παρακάτω 7 διασκεδαστικούς και έξυπνους τρόπους προκειμένου να σερβίρετε φρούτα στα παιδιά σας κι εκείνα, όχι μόνο να τα φάνε, αλλά να ενθουσιαστούν!

Oυράνιο τόξο από φρούτα

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να σερβίρετε μια ποικιλία από φρούτα είναι να τοποθετήσετε στο πιάτο με χρωματική αλληλουχία, όπως ένα ουράνιο τόξο!

Λουλούδια από βατόμουρα και ακτινίδιο

Αυτά τα φαγώσιμα «λουλούδια» σε προδιαθέτουν να τα δοκιμάσεις.

Φρουτένια ψάρια

Ένα ιδανικό σνακ με βάση το πορτοκάλι για μετά το σχολείο ή το παιχνίδι.

Φρουτένια πεταλούδα

Μια όμορφη πεταλούδα με φτερά από φρούτα και σώμα από stick τυριού είναι ένα πλήρες θρεπτικό σνακ. Μπορείτε να βάλετε κομματάκια από ό,τι φρούτα θέλετε και να φτιάξετε έναν πολύχρωμο συνδυασμό.

Ψάρι από μήλο

Εάν ψάχνετε για μια πολύ γρήγορη ιδέα, τι πιο απλό από ένα αστείο ψάρι από μήλο; Παίρνετε ένα ξυλάκι από αυτά που χρησιμοποιούνται για τα σουβλάκια και περνάτε τα κομματάκια μήλου που έχετε κόψει στο ανάλογο σχήμα. 

Σουβλάκια από καρδιές φρούτων

Με φρούτα κομμένα σε σχήμα καρδιάς φτιάχνετε αυτά τα πολύχρωμα σουβλάκια και προσφέρετε στα παιδιά σας λίγη έξτρα αγάπη. Μπορείτε να κάνετε πολλούς συνδυασμούς, όπως ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες και πορτοκάλια. Για να τα κόψετε σε σχήμα καρδιάς θα σας βοηθήσει ένα μικρό κουπ-πατ.

Αυτοκινητάκια από μήλο

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτοκινητάκια από μήλο με ρόδες σταφυλιού και τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν. Εάν έχετε και σημαιάκια θα είναι το ιδανικό, αλλιώς μπορείτε να ζωγραφίσετε χαρτάκια και να τα κολλήσετε πάνω σε οδοντογλυφίδες.

Πηγή: hellowonderful.co

v