Πώς να ζεστάνετε το σπίτι οικονομικά με καλοριφέρ

Πώς να ζεστάνετε το σπίτι οικονομικά με καλοριφέρ

Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να "κονταίνουν" και ήδη οι περισσότερες οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα... θέρμανση. Το πετρέλαιο θέρμανσης εξακολουθεί να είναι ακριβό και για αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει "χαμένη" ούτε μία σταγόνα του. Πώς θα το πετύχετε;

1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα, τα οποία δε γνωρίζουν τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή.

2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.

3. Δεν παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο βιαστικά.

4. Συγκρίνουμε τις τιμές.

5. Υπολογίζουμε με ακρίβεια πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25).

6. Μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου, που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια βέργα και ένα μέτρο.

7. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται, αφού κατασταλάξει ο αφρός, έπειτα από 5-6 λεπτά.

8. Μία φορά το χρόνο κάνουμε συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου.

9. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v