Η ομορφιά της καισαρικής σε 13 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η ομορφιά της καισαρικής σε 13 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Οι περισσότερες γυναίκες που αναγκάστηκαν να γεννήσουν με καισαρική το έχουν παράπονο: Ακούνε ιστορίες από άλλες μαμάδες για τη μαγεία του φυσιολογικού τοκετού, βλέπουν φωτογραφίες από τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές, ενώ εκείνες δεν έχουν τίποτα αντίστοιχο να διηγηθούν. Όπως και να το κάνουμε, η καισαρική είναι μία χειρουργική επέμβαση και, ειδικά αν η γυναίκα υποβληθεί σε ολική αναισθησία, δύσκολα μπορεί να της αφήσει έντονα συγκινητικές αναμνήσεις. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και αυτή την μαγεία της. Εξάλλου, αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο τρόπο να γεννηθεί ζωή!

Κάπως έτσι σκέφτηκε η Carly, η οποία παρακάλεσε την στενή της φίλη και επαγγελματία φωτογράφο Jessica Bender να βρίσκεται στο πλευρό της κατά την διάρκεια της καισαρικής της, μέσω της οποίας θα έφερνε στον κόσμο το πρώτο της αγοράκι. Όπως χαρακτηριστικά λέει η Bender, η διαδικασία την συγκλόνισε: «Δεν έχω ξαναβρεθεί μπροστά σε μία τέτοια επέμβαση, όμως δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου γιατί είναι σίγουρα η καλύτερη επέμβαση που μπορεί να γίνει σε έναν άνθρωπο!»

Μάλιστα, συμπληρώνει η ίδια, «παρακολουθώντας την διαδικασία συνειδητοποίησα ότι η καισαρική λαμβάνει χώρα υπό πιο ήρεμες, γαλήνιες συνθήκες συγκριτικά με τον φυσιολογικό τοκετό. Η μητέρα είναι πιο χαλαρή, δεν φοβάται και υποδέχεται πολύ πιο ξεκούραστα και χωρίς 'εκπλήξεις' το υπέροχο μωρό της».

 

Καταλήγει δε στο ότι «όποια μέθοδο κι αν επιλέξει η μέλλουσα μαμά για να γεννήσει, σημασία έχει να είναι ασφαλής και το μωρό να γεννηθεί υγιές! Και η καισαρική μπορεί να έχει την ομορφιά της. Αποτελεί ένα κορυφαίο οικογενειακό γεγονός και η στιγμή που η μαμά συναντά για πρώτη φορά το μωρό της είναι απλά μαγική!»

Πηγή: Jessica Bender Photography

v