Δωρεάν ημερίδα για γονείς: «Από τους δράκους στα Transformers» στο Μέγαρο Μουσικής

Δωρεάν ημερίδα για γονείς: «Από τους δράκους στα Transformers» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, κατέχοντας ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά με τίτλο "Kids in Action".

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει τη διεξαγωγή της δεύτερης κατά σειρά ημερίδας με τίτλο «Από τους δράκους στα Transformers, η σημειολογία του Ήρωα και ο ρόλος της μυθοπλασίας, στην αγωγή και τον ψυχισμό των παιδιών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 (10:00-13:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , αίθουσα MC2 επίπεδο Ν. Σκαλκώτας).

Η Ημερίδα πραγματεύεται ένα σημαντικό και αγαπημένο θέμα, τα παραμύθια και το ρόλο που παίζουν στην ζωή των παιδιών. Πιστεύουμε ότι τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά, αλλά καλλιεργούν το πνεύμα, διεγείρουν τη φαντασία και τα βοηθούν να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους και να αντιληφθούν τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ζωή.

Σε αυτή την εκδήλωση, ελπίζουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως:

· Τι ρόλο παίζουν τα παραμύθια στον ψυχισμό και την εκπαίδευση των παιδιών;

· Αποτελούν τα παραμύθια τον τόπο που τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν και θα νικήσουν τους φόβους τους στον δρόμο προς την ενηλικίωση;

· Πως εξελίσσονται οι ήρωες και οι ιστορίες μέσα στον χρόνο;

· Ποια είναι η χρησιμότητα του «καλού» και του «κακού» ήρωα;

· Τι χρειάζεται ένας ήρωας για να αντέξει στο χρόνο;

Το Nickelodeon πιστό στον σκοπό της κοινωνικής του προσφοράς, την οποία ανέλαβε ήδη από την έναρξη εκπομπής του προγράμματος του στην Ελλάδα, επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας και μέσω ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμοδίων φορέων και του επιστημονικού κόσμου, να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την μυθοπλασία και τον ψυχισμό των παιδιών. Στόχος του η πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση.

Στην ημερίδα «Από τους Δράκους στους Transformers» θα μας μιλήσουν οι:

Αγγελική Γιαννικοπούλου – αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ξένια Καλογεροπούλου – ηθοποιός , συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά
Νίκη Κάντζου – νηπιαγωγός
Αθανάσιος Κανελλόπουλος – παιδοψυχίατρος
Βούλα Μάστορη– συγγραφέας παιδικών βιβλίων
Ευγένιος Τριβιζάς – ποιητής παραμυθιών
Άλκης Τσιάντης -παιδοψυχίατρος

Θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατήριου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν με διαδραστικό τρόπο σε χώρο που έχει προβλεφθεί για τον σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kids-in-action.gr.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης. Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα του nickelodeon 210 6871140, στην κυρία Αντιγόνη Αναστοπούλου.

v